Vilseledande “patent lobbying gnistor efterlyser öppenhet

Miljöpartiet har krävt större öppenhet i det politiska lobby efter taktik vissa kampanjgrupper under debattdirektivets mjukvarupatent.

Direktivet förkastades av Europaparlamentet i förra veckan, i vad som anses vara en seger för anti-patent förkämpar.

Eva Lichtenberger, österrikisk parlamentsledamot från De gröna / EFA parti, sade att vissa lobbygrupper hade utfört vilseledande kampanjer. Hon efterlyste bedrägeribekämpning kommissionär Siim Kallas, som nyligen lanserade det europeiska öppenhetsinitiativet, för att undersöka verksamheten i patentlobbygrupper.

“Innan idag MEP s bombarderades av en hård och i fall vilseledande lobbykampanjen. Vi kan bara gissa identiteten på de personer som lurar bakom kulisserna”, säger Lichtenberger.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

“Det är uppenbart att vi nu måste skapa ett system för att styra lobbying i EU. Systemet måste vara transparent och offentliggöra intressen och finansieringen av respektive lobbygrupper. Vi uppmanar kommissionären för administrativa frågor, Siim Kallas, till undersöka dessa problem och lägga fram förslag för nödvändiga åtgärder för att ta “, sade hon.

En talesman för CompTIA, som hade lobbade till förmån för direktivet, var överens om att öppenheten är viktig. “Transparens i någon påverkansprogram är viktig för integriteten i lobbyprocessen. Vilseledande lobbying hjälper ingen, minst av alla parlamentsledamöter och beslutsfattare behöver information på vilka de kan fatta välgrundade beslut”, sade han.

Hartmut Pilch, ordförande för Stiftelsen för en fri informationsinfrastruktur (FFII) – som motsatte sig direktivet – sa att han var missnöjd med vissa medier rapporterar kring direktivet om mjukvarupatent.

Pilch citerade en Sunday Express artikel den 5 juni som rapporterade att EU ville förbjuda företag från patent någon högteknologisk enhet som använder programvara.

“Avskaffa immateriella rättigheter låter väldigt attraktiva på en ytlig nivå eftersom det kommer att göra programvara billigare och mer allmänt tillgängliga. Men konsekvenserna går långt utöver datorprogram och skadar alla de branscher där Europa leder och det innebär arbetstillfällen kommer att försvinna” sade Simon Gentry av pro-patent lobbygruppen Campaign for kreativitet, enligt Sunday Express artikeln.

Kampanj för kreativitet svarade inte på en begäran om kommentar på Miljöpartiets krav på öppenhet. Pro-patent lobbygrupper intellekt och EICTA också misslyckats med att svara.

Även om vissa ledamöter föreslog ändringar av direktivet programvara som skulle ha begränsat i vilken grad programvara kan patenteras, skulle dessa ändringar inte ha hindrat företagen från patentering enheter som innehåller programvara.

Medan Kallas har föreslagit att frivilligt öppenhet kring lobbyverksamhet kan vara tillräcklig, transparens aktivister Lobby Control and Corporate Europeiska Observatory säger att obligatorisk lobbying offentliggörande behövs.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig