Vd Meg Whitman på HP: s problempunkter – inklusive Autonomy

Efter en orolig tredje kvartalet resultatrapport, Hewlett-Packard vd Meg Whitman gick på defensiven för företaget, beskriver där HP går bra men erkänner det finns en hel del mer som behöver lagas.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär, Enterprise Software, HPE i samtal om att sälja av sin programvaruportfölj, Enterprise, HPE uppdaterar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand

Vi är fortfarande i ett tidigt skede av vändningen “Whitman sade analytiker och investerare under kvartals telefonkonferens på onsdag eftermiddag, och tillade att det finns vissa utmaningar som väntar, men att påstå att HP hade fortfarande en” anständig kvartal “overall.

Men när det gäller, den sjunkande intäkter och sänkt utsikterna har HP varit gungade runt termen “motvind” runt en hel del i denna resultatrapport. Whitman beskrivs tre, i synnerhet, att HP står inför: makroekonomiska och branschtrender samt utmaningar med HP: s utförande.

Whitman kommenterade att de två första sannolikt kommer att förbli genom det fjärde kvartalet och “långt in 2013”, men hon medgav att den tredje är något släpar avsevärt HP försöker rädda sig själv.

“Verkligheten är vi låst i allvarliga konkurrens strider, men vi är fast beslutna att vinna”, säger Whitman.

Ett av de områden där Whitman säger HP både går bra men också behöver arbete är företagssektorn – särskilt Autonomy enheten.

Autonomi fortfarande kräver en hel del uppmärksamhet och vi har aggressivt arbetar med denna verksamhet. Bland de många förändringar som vi har inletts är en global instrumentpanel för att spåra Autonomy pipeline, en enda global säljmetodik, en enda HP Services engagemang process, och en global process för att mäta kundtillfredsställelse och tjänsteleveranser framsteg. Dessa åtgärder är utformade för att ge förutsägbara resultat och förbättra efter försäljning kundnöjdhet.

Vi korsade en viktig kund milstolpe med Autonomy levande valv. För innehåll arkivering, passerar 10.000 kundmärke under kvartalet, vilket visar stor drivkraft för denna HP molntjänst. Sammantaget har vi en mycket lång väg att gå, men vi vidtar åtgärder för att åtgärda de problem och hjälpa Autonomy lyckas.

HP finanschef Cathie Lesjak lagt under samtalet att “vi har en hel del arbete att göra under de närmaste kvartalen för att förbättra Autonomy prestanda, och vi kommer att fokusera på att förbättra rörlednings omvandlingar och genomförande över hela mjukvarubranschen.”

Bara ett år sedan meddelade HP att det var förvärva Autonomi mitt i en uppsjö av spekulationer och surr efter avslöja. Det har dock varit en mycket krokig väg för enheten sedan med många tidigare Autonomi chefer och medarbetare hoppar fartyg – särskilt i maj när Autonomy grundare och tidigare vd Mike Lynch, avgick också företaget.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

HPE i samtal för att sälja sin programvaruportfölj

HPE uppdateringar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand