Tabletter driver e-läsare till utrotning?

Adrian Kingsley-Hughes

Checkar in

Moln, Canonical och Microsoft arbetar tillsammans på behållare, stora debatten, gör vi verkligen har rätt att glömmas bort, stora debatten, Satya Nadella modiga nya strategi: Kan Microsoft köra, stora debatten, I IBM och Apple kölvatten, har Android förlorade? dess företag chans?

Matthew Miller

Moderatorn har levererat en slutlig dom.

Alla redo?

Redo att gå

Bara veta där alla startar från, vilka enheter gör du varje användning för att läsa? (Eller är någon som är villig att erkänna att de fortfarande läsa på vanligt gammalt papper längre?)

Jag läsas med vad jag har med mig – döda träd böcker, böcker på min Kindle, och böcker på min iPad eller iPhone. Medan jag måste erkänna att jag gillar skärmen på min Kindle – att e-bläck skärmen är det närmaste man kan läsa en papperssida – Jag fann att min iPad är den enhet jag har med mig oftast;. Och det är clincher. Det är inte den bästa enheten som vinner, det är den enhet som du har närmast till hands. Jag kommer vid en nypa, läsa på min iPhone, men skärmen är lite på den trånga sidan, iPad – eller någon annan 7-tums plus tablett – gör en lämplig e-läsare.. Visst måste man kompromissa – oftast när det gäller skärmen – men människor nu så van vid att läsa text på blanka skärmar att detta inte är en deal-brytare.

Jag började läsa böcker för flera år sedan på en Sony PRS-505 och har utvecklats genom många olika modeller, men min främsta enhet idag är Amazon Kindle Paper. Jag använder min iPad för att läsa icke-Kindle innehåll jag har fortfarande runt och när jag är ute och har 15 minuters väntan eller så jag kommer att skjuta upp Kindle eller Nook app på min smartphone för att få en bit av behandlingen gjort .; den enda behandlingen jag göra på papper är med tidningar och även med utmärkta iPad apps jag fortfarande föredrar papperstidningar över något elektroniskt. Jag aldrig köpa papper böcker om och göra allt min läsning på elektroniska apparater.

Låt oss vara ärliga. Beskriver e-läsare som “gå utrotade” lite melodramatisk eller helt enkelt den hårda sanningen om var marknaden är på väg?

Precis som när dinosaurierna dog ut, överlevde krokodiler, kommer inte alla e-läsare dör,. Frågan är inte att utrota eller utplåning, men erosion av marknadsandelar,. E-läsare kom först på marknaden innan tabletten vågen tog fart, så det fanns ett tomrum där. Även den initiala stratosfäriska priset på enheter som Kindle inte dämpa entusiasmen. Men när iPad kom till marknaden, tätt följt av en armé av Android-enheter, började att e-läsare nisch att kollapsa,. Som priserosion har tagit ut sin rätt på Android tabletter, skillnaden mellan en e-läsare och en fullt utvecklad tabletten är sådan att det inte är vettigt att spendera pengar på vad som egentligen är en one-trick pony,. och det är inte som Amazon och Barnes & Noble är inte medvetna om denna förändring i ekonomi, med tanke på att både erbjuda sina egna tabletter .

Det några år för e-läsare att även fånga på med konsumenterna som många av oss early adopters använde Sony läsare för år innan Kindle kom slutligen mer uppmärksamhet till utrymmet. Den betydande nedgång i priset på e-läsare är vad som verkligen sporrat marknaden och med fortsatt lägre priser den särskilda e-läsare är ett fantastiskt värde. Det kommer alltid att finnas tillräckligt med e-läsare fläktar för att hålla marknaden levande och det finns fortfarande en enorm marknad av potentiella nya läsplatta köpare. Jag vet att många människor som fortfarande föredrar att läsa papper böcker, men jag tror att marknaden kommer att fortsätta att krympa som människor blir mer fokuserad på att minska papper och avfall. Dessa läsare vill ha en bok-liknande upplevelse och tunga tabletter inte uppfyller detta mål så jag tycker att det är alldeles för tidigt att diskontera e-läsare på marknaden.

Finns det några användningsfall där en e-läsare kan passa en konsumentens behov bättre än en tablett med funktioner och funktionalitet?

Förmodligen, men genom att ställa frågan vi erkänna att e-läsare har övergått från en mainstream marknad i en nischmarknad, och medan nisch är inte ett problem för höga marginaler enheter som digitala systemkameror, betyder det oftast döden för en låga marginaler produkt,. låga marginaler, plus låga försäljningen innebär stagnation, vilket i slutändan leder till döden.

Jag tror att det finns flera orsaker till att e-läsare är bättre lämpade för att läsa än en tablett. En av mina främsta orsakerna till att använda e-läsare är att njuta av en komplett störningsfri läsupplevelse. Jag vet att du kan stänga av WiFi eller meddelanden på en tablett för att försöka efterlikna en upplevelse utan distraktioner, men det finns alltid att frestelsen att snabbt kontrollera din e-post eller hoppa över till ett socialt nätverk. Med en dedikerad e-läsare får dig att fokusera på boken och lämna världen bakom.

Andra stora fördelar med en e-läsare över en tablett inkluderar extremt lång batteritid, display-teknik som är lätt för ögonen och matchar papper böcker, mycket lägre vikt i handen, förmågan att läsa på stranden, vid poolen, eller annan platser med solljus eller starkt ljus, det finns inga säkerhetsproblem om du förlorar din e-läsare, och en kostnad mycket mindre än en tablett så om det försvinner eller går sönder är det inte så dyrt att ersätta.

Finns det något utrymme för smartphones här? Kan de ersätta en e-läsare? Eller till och med smartphone-tablett hybrider som Samsung not?

Definitivt,. Medan skärmar på smartphones är mindre än de som finns på tabletter, människor är villiga att göra det kompromiss när det tillåter dem att plocka upp en bok de läste tidigare på en tablett när allt de har till hands är deras smartphone .; också, som smartphones får höga pixeltätheten skärmar, dessa är bättre lämpade för läsning, och medan de är inte lika bra som e-bläck på att simulera pappers erfarenhet, vilja att papper erfarenhet i första hand är till största delen ett steg tillbaka.

Jag tror att det är bra att ha e-läsarprogram på smartphones för de korta läsning perioder som uppstår när du står i kö, på bio sitter genom den lame pre-preview innehåll, eller vid andra tillfällen när telefonen är med dig, men din tablett eller e-läsare är inte. Även som en smartphone entusiast, jag tror inte att de kan ersätta en e-läsare. Telefoner är alltför viktiga för många andra saker och använda dem som fokuserade läsutrustning förbrukar batteri som spenderas bättre på andra funktioner.

Jag har en Samsung Galaxy Note II och tycker det fungerar bra för läsning, men mer som en tablett ersättning än en e-läsare substitut. Jag tycker jag använder aldrig Nexus 7 med not II i min samling, men Kindle fortfarande har företräde för läsning.

Inlagd av Rachel kung

Finns det inte många konsumenter som äger både en läsplatta och en tablet? Vad är rationalitet bakom detta?

Jag kan tänka mig några …, -. Folk älskar bara prylar, – Människor föredrar e-bläck skärm, -. De köpte ett e-läsare innan du köper en tablett, -. E-läsare är mer hållbara, det. är utan tvekan fler anledningar, men dessa tror jag är de i första hand sådana.

Jag har inte några siffror för att stödja detta, men titta på konsumenten som köper mobila växel jag tror att det finns en hel del e-läsare ägare som också äger en tablett. Jag räknar inte mig eftersom jag är lite ovanligt att jag köper de flesta mobila enheter. Tabletten verkar vara mer fokuserade på multimedieinnehåll (filmer, TV-program), spel och webbsurfning där läsplattan är främst inriktad på att bara läsa. De som är ivrig läsare kan enkelt rationalisera en billig e-läsare bara för att läsa med en iPad eller annan tablett för allt annat. Tabletter är egentligen alldeles för tunga och har begränsad batteritid att fungera som heltids läsplattor.

Hittills har e-läsare stannade populära eftersom de är fortfarande bättre för att läsa böcker. Vad kommer det att ta för tabletter för att fånga upp här?

Tid. Rätt och slätt,. Som sagt, marknadsledare när det gäller e-läsare är Amazons Kindle, men hittills har Amazon har inte avslöjat hur många Kindles det har sålt. Jag tycker alltid det är lite oroande när ett företag är undvikande när det gäller försäljningssiffror.

Exakt rätt, e-läsare är betydligt bättre för böcker. Tabletter kommer att behöva få lättare och förlänga batteritiden avsevärt innan jag skulle överväga att använda en tablett endast för ebook läsning. Skärmupplösningar har fortsatt att kraftigt förbättra tabletter och jag har aldrig riktigt varit besväras av ögonen när man läser på tabletter. Som sagt, jag fortfarande personligen föredrar eInk bildupplevelse på en särskild enhet.

Det är inte realistiskt vid denna tid för tabletter att använda eInk för sin display-teknik som uppdateringsfrekvensen dödar den erfarenheten och folk kommer inte att gå baklänges från vad de använder nu på tabletter.

Amazon och Barnes & Noble är utan tvekan de två översta läsplatta beslutsfattare. Vad kan de göra för att spara e-läsaren från att försvinna?

Kort att ge tabletten bort för nästan ingenting – ta engångsrakhyvlar strategi att göra pengar tillbaka från bladen – mycket små.

Dessa två företag kan fortsätta att erbjuda erbjudanden på hårdvaran och göra vinster från innehållet och jag tror att vi så småningom kommer att se gratis e-läsare hårdvara från dem när de försöker “sälja” e-läsaren till massmarknaden. De kunde släppa böcker först för e-läsare och sedan rulla ut papperskopior en månad eller så senare för att få folk att köpa e-läsare för snabb nytt innehåll. Jag tvivlar på att de skulle när som helst snart, men de kan också ta drastiska steget att sälja nästan alla sina böcker i elektronisk form. Jag förstår att en del aldrig publicerats för elektronisk distribution och vissa inte fungerar bra i denna form.

Färdig

Adrian Kingsley-Hughes

Låt spelen börja

Matthew Miller

Om e-läsare blir en nisch kategori, vad den kundbas ut? Vem skulle vilja köpa dem, och varför?

Jag kan tänka mig några olika konsumentmarknader, – Människor som köper prylar för att de älskar prylar, -. Technophobes som inte vill tabletter,. – Barn,. – Personer som fått dem som gåvor.

Kindle och Nook-enheter verkar vara säljer bra, men vi får inte detaljerad uppdelning siffror på vilken typ av enheter (tabletter eller eInk läsplattor) gör så bra. Det kan vara att Kindle Fire och Nook tabletter är de enda enheterna verkligen sälja med människor fokuserade på erfarenhet media, men med programförbättringar från båda företagen i ebook utrymme jag måste tro att e-läsare fortfarande mår bra.

E-läsare på marknaden har alltid varit en ganska nischmarknad, men jag ser fler människor på mitt tåg pendla och vid arbete med Amazon Kindle eInk enheter i dag än jag någonsin förr. Jag tror inte det finns ännu ett verkligt behov av tabletter och för många människor de inte kan motivera det höga priset på en tablett för tvivelaktiga ändamål. Det är mycket lättare att spendera $ 75 till $ 115 på en Kindle att läsa böcker på språng än det är att spendera hundratals på en tablett som bara kan sitta och samla damm.

Om e-läsare gå vägen för dinosaurie, vad företagen kan lida mest? Tillverkare? Partner i försörjningskedjan? Eller bokhandlare?

Den största förloraren såvitt jag kan se blir E-Ink Corporation, skaparna av displayer som används i e-läsare.

Även om jag är ett fan av e-läsare, skulle det inte vara slutet av världen för mig om jag var tvungen att använda min tablett eller gå tillbaka till att läsa papper böcker. De erbjuder mig ett mycket bekvämt sätt att läsa böcker, men jag fortfarande njuta av papper böcker och älskar den fysiska bokhandeln erfarenhet. Jag tror att Amazon och Barnes & Noble, tillsammans med bokförlag, skulle vara bara bra om läsplattor eliminerades. Tillverkarna kan sannolikt övergå till andra företag, men de kan uppleva nedskärningar eftersom en marknad skulle elimineras.

Jag tror att en av de mest påverkade skulle vara de som gör tillbehör för stora e-läsare på marknaden, men även dessa företag kan sedan fokusera på tabletter och smartphones.

Finns det andra enheter på marknaden (dvs point-and-shoot digitalkameror) utsatta för samma typ av risk på grund av mobila enheter? Vilka kan vi se elimineras nästa?

kan se några utsatta enheter, inklusive; – Point-and-shoot kameror, – i bilen GPS-mottagare, – fristående mediaspelare, inklusive iPod

Jag bär aldrig ett peka-och-skjuta längre och medan smartphones är fortfarande inte upp till samma kvalitet, tror jag inte att skriva ut bilder och en smartphone fungerar alldeles utmärkt för att fånga vad jag behöver och dela dessa stunder på nätet. Smarttelefonen är också alltid med mig så det har redan ersatt en kamera för mig. Vi har sett den särskilda GPS-enhet försvinna för det mesta och jag vet att min smartphone är min bärbara navigationsenhet samt min kommunikationsenhet.

Jag har försökt använda min smartphones för att spåra mina körningar och de gör ett bra jobb, men en dedikerad GPS-klocka är mycket mer bekvämt och jag föredrar en sådan särskild, enda syfte enhet. Enda syfte enheter tycks utmärka sig på sitt syfte mer än en smartphone som gör ett anständigt arbete på många uppgifter. Jag tvivlar på dessa nya mobila enheter kommer att ersätta e-läsare, DSLR-kameror och fitness klockor.

Tack vare båda herrarna för en stor debatt. Checka in onsdag för de avslutande uttalanden. Och torsdag för domen.

Rachel för att göra ett bra jobb och Matthew för att ge mig en tuff debatt. Låt oss se vem som vinner.

Jag fick debatten nu är jag av att läsa en e-bok utan distraktioner 🙂

Adrian Kingsley-Hughes

Matthew Miller

Rachel kung

Detta var faktiskt ett mycket svårt beslut för mig att göra så jag tror att båda herrarna gjort några fasta punkter. Efter omdragning min hjärna över denna fråga under lång tid, jag hamnade lutar åt nisch argumentet, vilket ger segern denna vecka till Matt Miller,. Men låt mig först säga att det var definitivt flera frågor som jag kommit överens starkt med Adrian . För en, jag är en minimalistisk. Så jag föredrar att köpa, äga och bära runt så få elektroniska apparater som möjligt. Jag har ägt Nook e-läsare i det förflutna, men jag har konsoliderat och oftast bara läsa på min iPad 2 och smartphone nu. Det är också bara blir för dyrt att köpa (och senare uppgradera) fler prylar hela tiden, men jag tycker fortfarande att läsupplevelsen – särskilt utomhus – att vara långt, långt bättre om elektronisk-bläck displayer än på nästan alla. tablett eller smartphone med en färgskärm, som sagt, det finns fortfarande några platser där tekniken inte har fångats upp – även om det är inte att säga att det inte kommer inom de närmaste åren, om inte förr,. Så det är. vissa kategorier, till exempel e-läsare och digitala kameror, där det fortfarande är svårt att försvara konsoliderings argumentet fortfarande. Till exempel, jag fortfarande äger en kompaktkamera (Canon Powershot S100) eftersom det är otroligt bärbara och snaps högkvalitativa bilder … medan min Samsung Galaxy Nexus bara inte,. Eftersom tekniken för att göra dem framsteg och blir billigare, kommer e-boksläsare fortsätter att sjunka i pris, vilket gör dem mer tilltalande för konsumenter som inte bryr sig eller vill alla funktioner som kommer med en dyrare tablett,. Dessutom är att de är billigare att producera och sälja, e-läsare kan ha en stor potential i utvecklingsmarknader. Även om jag inte har siffror för detta, skulle jag förutspår att e-läsare kan ha några fler användningsområden utbildnings fall också och delas ut till studenter likt billigare datorer,. Sammantaget medan det kommer att skäras ner avsevärt i jämförelse med vad det var under de senaste åren, tror jag den särskilda e-läsare segment kan fortfarande existera som en nischmarknad.

Canonical och Microsoft arbetar tillsammans på behållare

Har vi verkligen har rätt att bli bortglömd?

Satya Nadella modiga nya strategi: Kan Microsoft köra?

I IBM och Apples kölvatten har Android förlorat sin företags chans?

dina preferenser

Inlagd av Rachel kung

Någon kommer att göra

Adrian Kingsley-Hughes

Kindle Paper slutligen uppfyller alla mina e-läsare önskningar

Matthew Miller

Vad kommer härnäst?

Inlagd av Rachel kung

Den starkaste överlever

Adrian Kingsley-Hughes

Det finns mer potential för tillväxt än för utrotning

Matthew Miller

En bättre passform

Inlagd av Rachel kung

En nischmarknad

Adrian Kingsley-Hughes

Distraktion fri FTW

Matthew Miller

Smartphone tabletter?

Inlagd av Rachel kung

Vänta bara

Adrian Kingsley-Hughes

Smartphones är bra läsplatta följeslagare, men kommer inte att ersätta dem.

Matthew Miller

Två är bättre än en?

Inlagd av Rachel kung

Låt mig räkna sätt

Adrian Kingsley-Hughes

Ivrig läsare kommer inte att äventyra erfarenhet

Matthew Miller

Ereader popularitet – kan tabletter ikapp?

Inlagd av Rachel kung

Bara en tidsfråga

Adrian Kingsley-Hughes

Gå ner i vikt, få batteritid

Matthew Miller

Spara e-läsare

Inlagd av Rachel kung

Lycka till

Adrian Kingsley-Hughes

Gratis e-läsare, tjäna pengar på böcker

Matthew Miller

Vem vill ha dem?

Inlagd av Rachel kung

några möjligheter

Adrian Kingsley-Hughes

Pendlare, besökare och de som får i böcker

Matthew Miller

Vem blir den största förloraren?

Inlagd av Rachel kung

E-Ink skulle gå torr

Adrian Kingsley-Hughes

Case beslutsfattare och tillverkare kan känna effekterna

Matthew Miller

Sista frågan. eliminering runda

Inlagd av Rachel kung

Vad är sårbar?

Adrian Kingsley-Hughes

Kamera och PND borta, men ändå behöver för särskilda anordningar

Matthew Miller

Det är alla folks

Inlagd av Rachel kung

Mitt tack

Adrian Kingsley-Hughes

Tack Rachel och Adrian

Matthew Miller