Störst av de stora: IBM dominerar senaste Grön 500 superdator lista

Vi vet alla att begreppet grön dator kan vridas för att tjäna ganska mycket någon sida av argumentet (jag skrev några dagar sedan varför stordatorn kan inte betraktas som grön) men faktum är att det finns en hel del riktigt STORA datorer ut där, i den meningen att de måste kritan gazillions av beräkningar i något givet arbete dag. Så jag alltid följa vad företaget är på toppen av Supercomputing Green500 listan som sammanställs på en regelbunden basis av Green500.org.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Förekomsten av listan är en inte så subtil tryck på den del av denna organisation för att främja utvecklingen av teknik som gifta energieffektivitet och prestanda.

System som byggs med IBM-teknik hävdade 18 av de översta platserna på den senaste listan, inklusive nr 1 position. Den äran gick till IBM Bladecenter QS22 som används vid Interdisciplinary Center for Mathematical och datoriserad modellering, universitetet i Warszawa. Systemen genererar mer än 536 miljoner flyttalsoperationer per sekund för varje watt av energi som den använder. Den snabbaste datorn på denna lista, IBM superdator som används av Los Alamos Laboratories, är fjärde på rankingen.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst