Stora datamängder: Varför brittiska militären måste bita ihop

Apache har precis släppt Apache Cassandra v2.0, den senaste versionen av sin populära högt skal, big data distribuerad databas.

Inte har en stor uppgifter strategi ännu? Good, Microsoft jagar för big data naturvetenskapliga projekt att vara värd i Azure, Microsoft: Big data möta stora dator, Big-uppgifter skatt beror på var du gräva för det: Brobst, Arbetsdag verktyg upp HR och finans med stora datamängder, SAP vidare ingjuter Hadoop i stora uppgifter appar med hjälp av Intel, Hortonworks

Såvida den brittiska militären arbetar för att utveckla, stora-data analys, förmåga, kan det befinna sig hamna på efterkälken av mer tekniskt kunniga allierade, har en tankesmedja varnade.

Den brittiska försvarsdepartementet s senfärdighet på, driftsätta stora-data teknik, skulle kunna påverka relationerna med traditionella allierade, såsom USA, enligt ett papper från oberoende försvar tankesmedjan Royal United Services Institute (RUSI).

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Militären har spenderat betydande belopp på att samla mängder av ostrukturerad data, främst som en del av anti-terrorism och underrättelseoperationer i Irak och Afghanistan. Men lite av det analyseras på den tiden skrev författarna till rapporten.

“Volymen och komplexitet rådata som samlas in hotar att överväldiga befintliga analytiska system och processer”, sade de.

Rapporten, Big data för försvar och säkerhet, föreslår så mycket som 95 procent av slagfältet video kan aldrig ses av analytiker. För att understryka de datamängder som deltar i militära operationer, enligt rapporten en enda MQ-9 Reaper drone uppdrag samlar “motsvarande 20 bärbara datorer till ett värde av data”. Den amerikanska Argus övervakning marksystemet samlar mer än 40 GB information per sekund.

Den RUSI papper, medsponsor lagringsföretaget EMC, gör det tydligt att effekterna av att missa att utnyttja defence- och säkerhetsrelaterade uppgifter kan vara mycket högre än den privata sektorn står inför.

RUSI senior forskare och tidningens redaktör, Elizabeth Quintana betonade allvarlig kostnaden för den brittiska militären i en brist på stor-data analys.

“De högsta konsekvenser nivå? Operativa fel. Om du inte vet vad du gör och du kan inte hantera den information du får och i synnerhet om motståndaren är bättre på att hantera sin information då du, du är en allvarlig riskerar att inte uppnå det du föresatt sig att göra “, säger Quintana.

Den RUSI rapport framgår det tydligt att brister i brittiska militära big-data analytics kan också försvåra samarbetet med långvariga allierade.

Big data kan vara svaret på alla sina problem, men problemet är de flesta företag kan inte ställa de rätta frågorna, enligt analysföretaget Gartner.

Om vi ​​inte har möjlighet att hantera data på samma sätt som våra allierade – och USA och Australien är mycket att titta på detta som en möjlighet – då vi kan vara kvar eller inte kunna delta i verksamheten vid den högsta nivån som vi hade kunnat tidigare.

Quintana sade initiala militära erfarenheter med allierade datortekniken i Afghanistan hade paralleller med de frågor som kastas upp av stor-data analys.

“Visst, när vi kom till Afghanistan var det en insikt om att USA hade mycket investerat i nätverkscentrerade krigföring, och vi hade sysslat på nätverksaktiverade kapacitet”, sade hon.

Sedan insåg vi faktiskt att om vi ville bli tagen på allvar, var vi tvungna att investera i kapacitet och det gjordes med mycket kort varsel.

Den RUSI papper säger big-datateknik har också lätt identifierbara applikationer utanför militära insatser i det sätt på vilket försvarsministeriet sköter inköp, formulerar politik och bedriver finansiell planering.

Försvarsministeriet bör genomföra innovationsstudier för att identifiera kommersiella tekniker och metoder som skulle kunna tillämpas på försvarssektorn, sade RUSI.

Det bör också börja med pilotprojekt för att bygga affärs fall bedöma kompetens, ta itu med moraliska och juridiska frågor, och att “klargöra industrins roll som stöd för att utveckla kapacitet.”

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Utnyttja uppgifter säkerhetsrelaterade

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Samarbetet med långvariga allierade

Mer om stora datamängder