Snabbare vakna ur sömnen på MacBook

Många nya MacBook Air-användare klagar på långsam ur viloläge gånger med nya Mid 2013 MacBook Air-modeller. Som det visar sig problemet är inte nytt. Det manifesteras först själv när MacBook Pro med Retina Display släpptes i juni 2012.

Erv Walter märkt samma problem med sin MacBook Pro med Retina

Efter att ha öppnat locket, ganska omedelbart visar det lösenord dialogrutan men att UI är en lögn. I verkligheten, det som omedelbart visas är en skärmdump av vad skärmen såg ut när det gick att sova. Användargränssnittet, även synlig, fungerar inte för nästan 10 sekunder.

Walter upptäckte att orsaken till förseningen är Apples nya viloläge som är inbyggt i OS X för att uppnå längre batteritid när MacBook Pro och Airs sover, och han postade en terminal trick för att ändra standardvärdet. Apple konstaterar att ett fulladdat MacBook kan förbli i standby i upp till trettio dagar. Nackdelen med att nya vänteläge är något längre vakna gånger när du öppnar clamshell.

Enligt Apples kunskapsartikel HT4392 ( “Mac-datorer: Om standbyläge”) påverkade modeller inkluderar alla MacBook Pro med Retina display och MacBook Air mitten 2010 och senare. Standby-läge aktiveras efter drygt en timmes regelbunden sömn och innehållet i RAM-minnet skrivs till SSD sedan strömmen till hårdvaru delsystem (dvs RAM-minne och USB-bussen) stängs av för att öka längden på standby.

Om du är villig att byta ut lite extra passningstid kan du få snabbare ur viloläge gånger genom att förlänga tidsfönster som din MacBook förblir i vanliga viloläge. I förlängas min från standard timme till 24 timmar och är ganska nöjd med resultatet.

Här är hur man gör det på din MacBook

Först kör följande pmset kommando med -g flaggan (i Terminal) för att se vad din nuvarande insomningstiden är (i sekunder)

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

pmset -g | grep standbydelay

Terminal kommer då att visa tiden (i sekunder) innan Mac går in i standby. Anteckna vad din Standardinställningen är i händelse av att du vill återgå).

standbydelay 4200

4200 sekunder (70 minuter) är standard för MacBook Air (ditt nummer kan variera).

Jag ändrade standby fördröjning för min maskin från en timme till 24 timmar genom att köra det här kommandot från en terminalfönster (86400 sekunder = 24 timmar)

sudo pmset -a standbydelay 86400

Använda sudo kommandot kräver administratörsbehörighet, så ange ditt root / konto lösenord och tryck retur. Förändringar kräver en logg ut / logga in för att träda i kraft.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig