Se, de falska värdepapper i BYOD bubbla

Ett ord av varning, kära läsare: detta webbplatsen inlägget handlar om att kasta webbplatsens egen IT-organisation under bussen.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen, hårdvara, Top tillbehör för din MacBook (september 2016), Socialt företagande, Top 10 program: Dessa skryta flest nedladdningar hittills i år, hårdvara, Top 25 tillbehör till din MacBook

Men hey, de bör ha läst alla våra stora bring-din-egen-enhet täckning, du vet? Fick hålla dem på sina tår. (Det är den roliga delen om att skriva för webbplatsen. Du är samtidigt expertresurs och kunden)

Vi är en ganska tech framåt organisation här på. (För det främmande, det är webbplatsen “moderbolag, vi delar den med Gamespot och elaptopcomputer.com, bland många andra.)

När Microsoft Outlook föds upp sitt fula e-post huvud, vi övergav det för Google Apps – över hela företaget.

När våra företagskunder Lenovos datorer åldern oigenkännlighet – Windows XP, människor, Windows XP! – Vi började dikning dem för Apple MacBook.

Vi arbetar hemifrån en hel del, vi använder VPN regelbundet och många av våra verktyg är byggda för att komma åt utanför företagets nätverk, på personlig enheter, stationära och mobila.

Vi hade även Steve Comstock, CBSi VP av Site infrastruktur, göra ett gästspel på en webbplatsen Heta Ämnen webcast om BYOD.

Allt som allt, inte illa för stor ol ‘CBS Corporation, eller hur? Vi är inte på toppen av branschen spjut, men vi är verkligen en del av sitt huvud.

Det finns många nyanser av BYOD, dock. Åtnjuter dessa olika funktioner à la carte skapar en falsk känsla av trygghet – att du längre fram än du egentligen är.

Idag har jag lärt mig att läxa den hårda vägen.

På grund av våra flexibla arbetsresurser, använder jag ofta min personliga MacBook att arbeta – ofta hemifrån. Jag använder det just nu, faktiskt. Om det inte fanns en VPN ikon körs i min Dock skulle jag inte vara klokare. Det är så smidigt som du vill BYOD vara.

Verktyget som vi lämna in vår bekostnad rapporter kallas TREX. Systemet är en Java-applet som tillåter oss att automatiskt dra av kostnaderna belastar ett företags kreditkort, kategorisera dem enligt företagets policy och överlämna dem till en handledare. Det är lite otymplig, och ibland blir roligt med vissa webbläsare, men det är en dröm jämfört med något som innebär en multifunktionsskrivare-skanner-kopiator och inter-office post.

Här är haken: det är en Java-applet. Det innebär att de människor som använder det (det är jag!) Är föremål för regelbundna uppdateringar från Oracle, moderbolag Java-plattformen. Som man kan förvänta sig från en pelare av teknologiindustrin, inte Oracle levererar dessa uppdateringar varje kvartal, lappa säkerhetshål och föra sin plattform i nuet.

Som en ansvarsfull datoranvändare, är min personliga maskin alltid up-to-date. Jag kör Apple OS X 10.8.2 och Java-version SE 7 Update 15.

Så föreställa sig min förvåning när jag får följande felmeddelande

Den här applikationen kräver Sun Microsystems Java 2 version 1.5 eller högre, eller IBMs Java 2 version 1.4.2 eller högre, eller Apples Java 2 version 1.5.0_07 eller högre. Du för närvarande har installerat Oracle Corporation version 1.7.0_15.

Detta är dum, tror jag. Jag kommer inte att vara på kontoret för minst en vecka, och jag behöver verkligen att få det kostnadsrapport i. Jag är redan långt efter på det, och jag kunde verkligen använda ersättning jag betalas.

Inga problem – Jag ska bara lämna in en biljett och få IT killarna att nedgradera Java, eftersom jag vet att det kommer att ta den centrala laget en stund att ta itu med TREX s oförenlighet med den senaste Java uppdateringen.

Jag lämna biljetten. Inom en timme, det blir kontakt.

“Är detta din personliga maskin?” de frågar.

Ja “, svarar jag.” Men jag arbetar hemifrån för en vecka, och jag måste verkligen lämna mina utgifter.

Tyvärr, vi kan bara arbeta med företagets utrustning.

Det ljud som du just hörde? Det är BYOD bubbla poppar.

För år, jag har varit lyckligt arbetar på distans tack vare de många molnbaserade verktyg som tillhandahålls av vår IT-organisation. I åratal har jag glatt använt min (superior) personlig maskin med en VPN, öka min produktivitet och hålla säkra.

Idag avslöjade att falsk känsla av trygghet i sig. Det fanns en synlig fel i Matrix, detta arbetare i framtiden fick fått tillbaka till nuet. Och den nuvarande är en värld där den kommer att stödja men inte tjänsten främmande hårdvara.

Jag har alltid varit bra med en värld som. Enligt min åsikt, om du bryter din egen dator, fixa din egen dator. Om jag köper in BYOD, jag ta den risken. Jag byta ansvar ansvar för frihet.

Men vad händer om din dator är bara bra? Tänk om, i en ålder av-konsumenter, är det företag som är sönder?

Vad händer då?

Foto: Justin Miller / Flickr

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Topptillbehör till datorn (september 2016)

Topp 10 program: Dessa skryta flest nedladdningar hittills i år

Topp 25 tillbehör till din MacBook