Peking kräver microbloggers att registrera riktiga namn

Användare av mikrobloggar i Beijing, Kina, är nu skyldiga att registrera sina konton med sina riktiga namn och kommer att behöva göra det inom tre månader eller de kommer att möta rättsliga åtgärder, säger den kinesiska regeringen.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

I ett dokument, Xinhua meddelade titeln “Peking stadens regler för utveckling och förvaltning av mikrobloggar”, publiceras av lokala nyheter tråd regeringen i Peking att med omedelbar verkan, någon organisation eller individ som registrerar sig för en micro konto eller “skapar kopior, sprider eller sändningar “micro innehåll kommer att behöva göra det under sin verkliga identitet. Användarna får inte registrera sig under pseudo namn eller använd identitet andra invånare, kommersiella aktörer att registrera ett konto, noterade dokumentet.

Enligt reglerna, kommer webbplatser som har microblogging tjänster måste registrera med den kinesiska huvudstadens Internet Information Management Office inom tre månader. De kommer också att behöva uppfylla de fastställda regler och se till att befintliga användare är registrerade under sina verkliga identiteter.

I en Xinhua rapport, en talesman från Internet Information Management Office sade medan användarna måste registrera sina verkliga identiteter, de är fria att publicera med användarnamnet sina i mikrokonton.

För att skydda i mikro användare tillade regeringen att mikrobloggsajter kommer att behöva driva en komplett system för dataskydd för att skydda användarnas information och i mikro meddelanden. De webbplatser är också begränsade av läckande användarnas information och får inte skapa falska användarkonton, sade Xinhua rapport.

Twitter är förbjuden i Kina, och kinesiska Internetanvändare använder hemodlade mikroblogg platser såsom Sina Weibo eller Tencent Weibo.

En rapport från Reuters publicerades förra månaden konstaterade att Kina hade 300 miljoner registrerade i mikro användare. I jämförelse, Twitter globala användarbas passerade 300 miljoner märket i maj i år, enligt Mediabistro.com rapport.

Under 2010 meddelade den kinesiska regeringen ett liknande initiativ i vilka användare som krävs för att registrera sina riktiga namn för att registrera dig för ett nytt kontantkort mobilabonnemang.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst