På Thomson Reuters, business “egna” alla tjänster

Vill se till att företag får ut det mesta av de tjänster de efterfrågar eller behålla i din SOA register? tilldela sedan företagare fulla ansvar och ägande av tjänsten – även till den punkt där de är ansvariga för provisione tillräckligt processorkraft för att hålla den igång.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Sådan är serviceinriktad strategi på Thomson Reuters, en leverantör av business intelligence information för företag och yrkesverksamma, som upprätthåller en stabil 4000 tjänster som den gör tillgängliga för externa kunder. Till exempel, en sådan tjänst, Thomson ONE Analytics, levererar ett brett och djupt sortiment av ekonomiskt innehåll till Thomson Reuters kunder. Verkligen ett exempel på SOA stödja molnet.

Jag hade nyligen möjlighet att chatta med Vladimir Mitevski, vice VD Product Management bastjänster på Thomson Reuters, om hans företags syn på tjänsteorienterad arkitektur styrning.

I många SOA-projekt, tar huvudrollen. För Mitevski verksamhet, det tar en baksätet. Om en tjänst lyckas eller misslyckas, är det upp till företagets ägare, säger han. “Vi har tre typer av roller”, förklarar han. “Det är service förlag, QA godkännare och företagare. Om du tänker på den amerikanska regeringen, har du maktfördelning mellan huset, senaten och presidenten, och alla kan åsidosätta varandra i slutet av dagen . Detta är samma koncept Vi antog. ” Styrningen av alla tjänster hanteras genom en HP Systinet register, som spårar ägande och servicestatus.

I slutändan är dock ansvarig för livscykel tjänsten tjänstens företagets ägare – från start till produktion till pension, säger Mitevski. Före upprättandet denna kedja av ansvar, när tjänster var domänen för alla i företaget, det fanns en hel del skuld och fingerpekande, Mitevsky påpekar. “Vi hade en process där saker bara kastas över väggen, och när det händer saker i produktion, produktchefer de snabbt tvätta händerna av det om något gick fel:” Åh, jag vet inte, QA var tänkt att testa Det.’ QA skulle svara, “Du ger mig skräp, och du aldrig beskrivit vad jag ska testa hela vägen. Jag testade vad du gav mig.” Sedan tillägger han, “företagsägaren var alltid komma tillbaka och försöker skylla på lägsta killen.”

Genom att tilldela ansvar och ägande av tjänster, stannar buck vid skrivbordet av företagets ägare. “Vi sade:” företagare, ansvarar för testning, validering, och säkerställa att tjänsten fungerar Vilket betyder när du trycker på knappen, det finns inga ursäkter.. ”

Dessutom har Mitevski team konfigurerat tjänsten registret för att vara så öppen som möjligt. All befintlig tjänst – tillsammans med aktuell status, och om några ändringar har gjorts – kan ses av vem som helst inom företaget.

Om kundsupport får ett samtal om en specifik tjänst inte agerar på rätt sätt, kan de titta på det direkt i registret, som är öppen för vem som helst i organisationen för att se det som enbart läst. “Eventuella ändringar inkluderar även namnen på personer som gjort dem. “Inte bara det, har vi också tillämpningen supportinformation och utvecklingschefer hålls i registret. Om det finns ett produktionsproblem, kommer alla analytiker vet namnet och antalet utvecklare, och kan ge dem ett samtal för att försöka lösa problemet.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär