Och nu för en sexig anteckningsbok som företag kan faktiskt använda

Medan Apple har fått en icke orimlig buzz för sin MacBook Air, även folk som Wall Street Journals Walt Mossberg, som är typiskt ganska Apple fanman, tvingades erkänna att medan sexig, var det inte nödvändigtvis praktiskt för företag användning.

Tja, Lenovos nya ThinkPad X300, som drabbade detaljhandeln i dag, försöker att överbrygga gapet mellan form och funktion, och även om det finns ingen tvekan om att MacBook Air kommer att vända många fler huvuden bör Lenovo har en vinnare på sina händer – förutsatt folks don ‘t sinne spendera norr om $ 2500 för en bärbar dator.

Först och främst, Lenovo tar de två största underlåtenhet MBA – det har en Ethernet-port, och en DVD-enhet. Och för alla vi talar om människor som flyttar till strömmande video, faktum är, jag kan inte komma ihåg förra gången jag tog en distansflygning utan någon tittar på en DVD nära mig. De största ding (andra än priset) är det faktum att den enda lagringsalternativ – åtminstone för nu – är en 64GB SSD-enhet (vilket naturligtvis är en stor anledning X300 är så dyrt som det är). Medan 64GB lagringsutrymme kommer att finnas gott för många affärs folk på språng, är det uppenbarligen kommer att vara för liten för vissa av er – även om du kan alltid komplettera med portabel lagring – eller iPod – om tryck kom till kritan.

Och, ja, passar X300 även i ett interoffice kuvert, trots at.73 to.92 inches tjock, det är klart större än MBA (som kommer i at.16 to.76 inches tjock). Båda systemen är precis runt tre pounds, och båda har 13,3-tums bildskärmar. [Folket på Engadget har en tjusig head-to-head diagram.]

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Läsa hela ThinkPad X300 omdöme

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär