Morötter och pinnar för att hjälpa enhet grön IT i Asien

SINGAPORE – En morot-och-piska skulle hjälpa till att driva högre medvetenhet om och genomförande av grön datacenter teknik i Asien, sade en verkställande från IT-ops management lösningar fast Raritan. Han hävdade att företagen i regionen släpar efter sina västerländska motsvarigheter att ta steg mot grön effektivitet och mätningar.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Chris McPherson, president, Japan, och vice VD, Asien, försäljning och marknadsföring på Raritan, berättade webbplats Asien som asiatiska företag ännu inte ser den fulla betydelsen av att genomföra grön teknik – trots att de har den kompetens och knowledge– på grund av deras snabba tillväxt och affärsmål.

McPherson förklarade att asiatiska organisationer driver tillväxtmotorn globalt, så deras omedelbara behov är att serva sina företag och verksamheter. I andra delar av världen, är företag växer och mer stabiliserats, så fokus är inriktad mot att vara mer energieffektiva.

Han pekade också på de kortsiktiga affärsmål av företag i Asien och Stillahavsområdet (APAC). På grund av den enorma tillväxten är dessa företag att titta på en kortare period av avkastning på investeringen (ROI). Med andra ord, dessa företag vill att kostnaderna och fördelarna att vara effektiva omedelbart när de börjar genomföra grön teknik. “Det är en [skillnad] i horisonten fokus [i termer av avkastning], mer än något annat,” McPherson anmärkte.

Han erkände att flera regeringar i Asien, särskilt Kina och Indien, tungt subventionera kraft för att upprätthålla den blomstrande affärsklimatet. Han pekade på en Frost & Sullivan februari rapport som konstaterade att marknaden för datacenter tjänster i Asien endast kommer att fortsätta att skjuta i höjden, tack vare den ökade affärs och Internet-abonnenter, vilket kommer att pressa intäkterna överstiger US $ 10,68 miljarder slutet av 2011.

Anta en belöning och fin inställning, varför ett sätt att “push” för grön upptag, sade han, är att ha regeringar antingen minska subventionerade elräkningar eller öka stödet till grön energi. Men dessa insatser är för närvarande långsam och minimal, som bara leda företag att prioritera mindre på att vara energieffektiva, sade han.

McPherson sade att det är statlig lagstiftning snarare som skulle göra de flesta företag sitta upp och vidta vissa åtgärder om att vara grön, i synnerhet när den drivs till en kostnad eller utgångsnivån enligt lag. Till exempel, om regeringen genomför en maximal mängd koldioxidutsläpp för datacenter, som förmodligen och snabbt skulle driva dem att uppnå en viss nivå av energieffektivitet, sade han.

McPherson medgav att asiatiska företag han arbetat med att göra genomföra någon form av grön teknik på eget initiativ. Men han föreslog att en morot och piska som består av tryck -och-pull faktorer kan skapa en betydande inverkan för att öka medvetenheten och genomförande av miljövänlig teknik.

Att motivera företag att bli grönare, pekade han till USA som ett exempel. Även om det finns statliga lagstiftningen för energieffektivitet, finns det också incitament såsom effektivare ett företags datacenter är, desto fler rabatter det får från sin elleverantör.

Mäta och övervaka, I Frost & Sullivan rapport, analytiker Chengyu Wu påpekade att fokus på gröna initiativ i Asien har flyttat i riktning mot kostnadsbesparingar snarare än företagens sociala ansvar. Hon tillade att diskussionerna har kretsat främst kring begrepp som virtualisering och utility computing tillväxt i datacentret segmentet.

Raritan s McPherson överens om att virtualisering är ett sätt att hjälpa företag att hantera miljökostnader eftersom inte så många servrar behöver sättas in, vilket följaktligen leder till besparingar i fastigheter utgifter.

Han uppgav att det är viktiga företag att ta reda på vilka servrar de ska virtualisera, vilket innebär att veta vilka som körs på högsta eller låg effekt. Raritan har intelligenta rack kraftdistributionsenheter (PDU) som hjälper företag mäta och följa upp hur mycket kapacitet de enskilda servrar har, i syfte att fatta välgrundade beslut.

McPherson betonade att anställa sådan information och verktyg hjälper företag att ta reda på vad som verkligen händer på deras enhetsnivå och mäta olika utgångar för att fatta bättre beslut om att minska utgifterna och maximera besparingar. “Elräkningen är för den totala kostnaden för datacentret, men att bryta ner det till vad varje komponent kostar dig, är det först nyligen som verktyg finns tillgängliga [att göra det]”, sade han.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär