Marknadsför chefer växer sina egna IT-avdelningar?

I en rapport bara utfärdas, säger Accenture finns en kram gap mellan CIO (it-direktör) och CMOS (Chief Marketing tjänstemän). Med marknadsföring går tungt digital, och efterfrågan på stora datamängder på uppgång, är det ingen överraskning att marknadsföring ledare bygger sin egen teknik förläningar – och några har även större tech budgetar som CIO.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, Windows 10, Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering

Och både IT och marknadsavdelningar tar ansvar för marknadsföring kapacitet. Accenture undersökning av mer än 400 ledande marknadsförare och 250 ledande IT-chefer finner mer än en tredjedel av CMO och CIO tillbringar över 30% av sin budget på teknik-aktiverade marknadsföring.

Men det är inte vettigt att ha två parallella IT-avdelningar under samma tak, vilket verkar vara där det går. Och ännu värre, kan dessa två IT-avdelningar att konkurrera med varandra – om resurser, och för verkställande stöd.

Finns det plats för ingrepp? Undersökningen finner CIO är mer angelägna om att anpassa arbetet mellan de två avdelningarna än CMO. Nästan åtta av 10 CIO är överens om att det behövs inriktning, jämfört med drygt hälften av CMO. Endast en av 10 marknadsföring och IT-chefer säger samarbetet är på rätt nivå.

CMO och CIO har ett förtroende frågan “, enligt rapporten.” Båda funktionerna fokusera på att bygga andra C-suite relationer innan man investerar i marknadsföringen-IT relation.

IT och marknadsföring inte ser öga mot öga på saker. Till att börja med, CMO inte är nöjd med status quo teknik i sina organisationer. Medan 61% av CIO känner att deras företag är förberedda för den digitala framtiden, delar bara 49% av CMOS denna optimism. Deras missnöje återspeglas i hela undersökningen – CMO förvänta sig mycket snabbare handläggningstid och högre kvalitet från IT, med en högre grad av flexibilitet för att svara på marknadens krav.

Ca 47% av CMO klagar över komplexiteten och svårigheten att integrera lösningar, medan 37% av CIO klagar på att marknadsföring är förbi dem och smittas direkt med tech leverantörer. Listan kan göras lång.

Nyckeln takeaway från detta måste vara: Glöm revirstrider och fokusera på en sak: kunden. Teknik bör utformas för bästa möjliga kundupplevelsen och service som möjligt. Det måste leverera detta, och marknadsföring måste leverera detta. Det är en grundläggande, enkel regel som alla verkar glömma.

Accenture gör följande rekommendationer om att göra CIO och CMO ihop för detta gemensamma syfte

Identifiera GOM som chefs erfarenhet officer (CXO): Accenture gör denna rekommendation bygger på tro att konsumentens upplevelse och konsumentfokuserad åtgärder bör vara i GOM domän.

Acceptera det som en strategisk partner med marknadsföring, inte bara som en “plattform leverantör”: “Båda funktionerna ska arbeta tillsammans för att förstå vad systemförändringar i sin verksamhetsmodell måste ske för att ge dem möjlighet att dra nytta av ny teknik snabbt och samtidigt minska kostnaderna och komplexitet.

Kom överens om viktiga affärsfrågor, såsom tillgång till kunddata kontra integritet och säkerhet. Tillsammans både IT och marknadsföring “bör hantera, mäta och optimera marknadsinvesteringar, resurser och kampanjer Sitter inom sina egna silos med oberoende perspektiv endast kommer att fortsätta nedåtgående trend i företagets framgång. ”

Ändra kompetensblandningen för att säkerställa att båda organisationerna är mer marknads- och tekniskt kunniga: Den bästa vägen är att bygga blandade skill där både IT och marknadsföring anställda är kunniga både om IT och verksamhet.

Utveckla förtroendet genom att göra just detta, lita: “Konsumenterna inte har tid eller intresse för ineffektivitet och missöden som uppstår när marknadsföring och IT arbetar förbi varandra”, enligt rapporten varnar. “Konsumenter kan ta sin verksamhet någon annanstans, och de kommer. CMO och CIO måste öppna dammluckorna för kommunikation, pollinera tvärvetenskapliga team av marknadsföring och IT-proffs och välkomnar varandra i C-sviten.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering