Konsumenterna saknar förtroende för mobil användning

Fler människor använder mobila enheter, applikationer, tjänster och nätverk för att utföra kritisk personlig och professionell information på resande fot, men en stor majoritet förbli skeptiska om säkerheten för dessa processer och håller Internetleverantörer ansvar för att skydda sina data.

Dessa var resultaten av Juniper Networks första årliga Trusted Mobility Index, som släpptes onsdag. Det uppgav att medan människor använder mobil teknik för arbete och privata transaktioner, bara 15 procent av de tillfrågade uppgav att de har ett stort förtroende för säkerheten i sina mobila enheter och tjänster.

Omvänt, den stora majoriteten av 63 procent “är vid ett vägskäl” och vet inte om de skulle lita på att deras mobila upplevelser med att använda dessa anordningar och tjänster är säkra, förklarade det. Juniper Networks uppdrag denna globala undersökning av 4,037 användare av mobila enheter och IT beslutsfattare i USA, Storbritannien, Tyskland, Kina och Japan i mars i år.

I själva verket är allt som behövs en incident för användare att överge denna teknik helt och hållet, visade studien. Några 78 procent sade att de skulle sluta använda Internetbank medan 57 procent angav att de skulle sluta avstå från att skicka privata meddelanden via sina mobila enheter. En annan 54 procent skulle sluta titta journaler och 52 procent kommer inte att göra något mer arbete, visade det.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

IT-administratörer “mardröm, inom företaget rymden, många anställda kringgår sin arbetsgivares officiella politik mobila enheter, med 41 procent anger att de använder sina personliga enheter för arbete utan officiellt tillstånd.

Detta i sin tur ger en komplex hantering fråga för IT-proffs, som ser brott mot säkerheten på dessa osanktionerade enheter som deras högsta prioritet. Detta följdes av erforderlig kunskap för att hantera de olika enheterna, som samlat 40 procent av rösterna, visade studien.

De farhågor motiveras också med nästan en tredjedel, eller 30 procent, av alla IT-ledare som rapporterar att deras företag har uppleva ett säkerhetshot som ett resultat av personliga mobila enheter tillgång till företagsdata, förklarade det. Kinas exempel var mer extrem, med 69 procent av IT-ledare om att de har haft sådana larmrapporter.

När dessa säkerhetslarm eller brott inträffar, användare tenderar att hålla sina tjänsteleverantörer som ansvarar för säkerheten för sina uppgifter, med 63 procent som anger sådana känslor. En annan 38 procent röstade för hårdvarutillverkare, medan 34 procent låg det på axlarna “för programvara säkerhetsleverantörer.

Alla berörda parter har roll, kommenterar denna uppfattningen att tjänsteleverantörer bör vara ansvarig, Michael Greco, Asien-Stillahavsområdet säkerhet chef på Juniper Networks, berättade webbplats Asien som tjänsteleverantörer är typiskt grindvakter för människors mobila erfarenhet som de säljer data planer och där de flesta konsumenter vänder sig till för sina mobila enheter.

“Eftersom de har att direkt relation med människor, kunder gå naturligt för dem med frågor och funderingar, och som ett resultat, anser dem vara ett stort ansvar för mobil säkerhet,” förklarade han.

Tillsammans utgör dessa tjänsteleverantörer har en klar möjlighet att leverera konkurrensfördelar och möta kundernas krav på ökad tilltro till rörlighet, påpekade han, och tillade att underhåll av mobil säkerhet i slutändan kommer att bero på alla berörda parter.

Dessa aktörer omfattar tjänsteleverantörer, säkerhetsföretag, beslutsfattare mobila enheter, och industrin i stort bör alla ha en hand för att skydda mobila enheter, operativsystem och de program och data från skadlig kod och andra säkerhetshot, uppmanade säkerhetsdirektören.

“En kombination av ökad medvetenhet, rätt teknik och utbildning kommer att bidra till att skapa förtroende för rörlighet. Vid slutet av dagen, är det allas ansvar att samarbeta för att öka medvetenheten och förståelsen för mobil säkerhet”, sade Greco.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst