Kinas företag gå framåt med bemanningsplaner

Kinesiska arbetsgivare andas mest förtroende när det gäller anställnings förväntningar jämfört med deras motsvarigheter i Hong Kong och Singapore, trots landets ekonomi bromsar in något under den senaste tiden.

På tisdag, verkställande rekryteringsföretag Hudson avslöjade i sin rapport att 56,2 procent av företagen i Kina planerar att öka sina rekryteringsaktiviteter under det tredje kvartalet 2012. Som jämförelse, 37,7 procent av arbetsgivarna i Hong Kong och 34,7 procent från Singapore angav att de kommer göra detsamma, tillade den.

Genomfördes i juni i år, tillfrågade undersökningen 634 arbetsgivare från Kina, 432 från Hong Kong, och 567 från Singapore för sina anställningsplaner mellan juli och september.

I en kommentar till den kinesiska marknaden, Lily Bi, joint-chef för Hudson Shanghai, sade: “De senaste hyra förväntan siffror är kopplade till det faktum att Kinas ekonomi är mindre uppvärmd sen Som en följd av detta har arbetsgivare optimism svalnat lite för. . ”

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Det är fortfarande en mycket robust ekonomi men som hon tror att det fortfarande kommer att vara friska anställa avsikter övergripande uppgav Bi.

Försiktig från oroliga världsekonomin, Hong Kong och Singapore, dock visa större försiktighet när det gäller deras anställningsplaner för tredje kvartalet med tanke på den osäkra globala ekonomiska klimatet.

Hong Kong, till exempel, såg en minskning med 3,3 procent i arbetsgivare planerar att öka personalens räkna från andra kvartalet 41 procent. Om 54,6 procent angav att de kommer att behålla anställd styrka medan 7,6 procent har planer på att trappa ner sin personal, visade undersökningen.

Tony Pownall, chef för Hudson Hong Kong, sa: “De senaste anställnings förväntningar speglar att Hong Kong arbetsgivare känner positiv men försiktig Förutom det oroliga globala ekonomiska utsikterna är organisationer inför komplexa utmaningar när det gäller humankapital..

“Det finns ett tryck uppåt på löner, brist på tillräckligt kvalificerad och kompetent personal, och utbredd koppla mellan skill många människor har och de arbetsgivare letar efter. Arbetslösheten är låg också, så det kan vara mycket svårt att hitta rätt personer att fylla [ dessa] roller “, säger Pownall.

När det gäller Singapore, såg det en 7,7 procent minskning av arbetsgivare som planerar att hyra från 42,4 procent föregående kvartal, noterade Hudson. De som vill behålla sin nuvarande anställda utgjorde 57,8 procent av företagen medan 7,4 procent uppgav att de kommer att minska sin arbetsstyrka.

De flesta företag i stadsstaten letar efter större stabilitet i USA och Europa innan de bestämmer sig betydande expansion av arbetsstyrkan, även när landet visar tecken på en ekonomisk avmattning, säger Andrew Tomich, verkställande chef för Hudson Singapore.

“Känsla aktuella marknaden är bäst beskrivas som försiktig, så det är viktigt för företag att investera i människor som kan hjälpa dem att navigera dessa turbulenta tider” Tomich noterade.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer