Kina stramar online video förordningar

Online video innehållsleverantörer i Kina är skyldiga att säkerställa visar de erbjuder på nätet är “gynnsamma”, säger regeringen.

I en gemensam cirkulär på måndag, den statliga förvaltningen av Radio Film och TV och staten Internet Information Office sade online video innehållsleverantörer spelar en roll som liknar massmedia programföretag så de måste vara “socialt ansvarstagande” när det gäller att ladda upp program på deras plattform.

Innehållsleverantörer måste undersöka innehållet i filmerna för att säkerställa att endast “positiva” visar sänds på nätet, noterade det.

I en uppföljande cirkulär, den statliga förvaltningen av Radio Film och Television sade online video, till exempel webb dramer och mikro, har vuxit snabbt i Kina. Men en del av Internet visar tillgängliga har “vulgärt innehåll” med dåligt språk, kön och ocensurerad våld, noterade det.

Säkerhet, Singapore att granska VPN roll i upphovsrättsintrång, säkerhet, Huawei att utnyttja säker, smart city intresse med Singapore lab, Legal, Singapore passerar domstols lag bland mycket kontrovers, Legal, Singapore PM varnar USA över TPP ratificering

Regleringen satt på plats drevs delvis av begäran av Internet-användare att skydda yngre tittare och att främja produktionen av “outstanding” videoinnehåll online, sade byrån.

Singapore att granska VPN roll i upphovsrättsintrång

Huawei att utnyttja säker, smart city intresse med Singapore lab

Singapore passerar domstols lag bland mycket kontrovers

Singapore PM varnar USA över TPP ratificering