Kina inte bakom USA: s militära chip bakdörr

Kina var inte inblandad i en bakdörr som påstods installeras i chips som används av den amerikanska militären, enligt forskare som ursprungligen gjorde upptäckten.

(Dörren är inte självklart bild av DaveBleasdale, CC BY 2,0)

Tidigare denna månad, Sergei Skorobogatov, doktorand vid University of Cambridge, släppte utkast till handlingar för sin hårdvara säkerhetsforskning. Noterbart är hans senaste arbete tittat på en “amerikansk militär chip [den Actel / Micro ProASIC3] som är mycket säker, med sofistikerade krypteringsstandard [och] tillverkade i Kina”. Vid undersökning fann han en tidigare okänd bakdörr, som hade införts av tillverkaren.

“Denna bakdörr har en nyckel, som vi kunde utvinna. Om du använder denna knapp kan du inaktivera chippet eller programmera den efter behag, även om den är låst av användaren med sin egen nyckel. Denna speciella chip är utbredd i många system från vapen [och] kärnkraftverk till kollektivtrafiken. med andra ord, kan omvandlas till en avancerad Stuxnet vapen denna bakdörr tillgång till potentiellt attackera miljontals system “Skorobogatov skrev på den tiden.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Efter Skorobogatov arbete plockades upp av Reddit många hoppade till slutsatsen att Kina låg bakom bakdörren.

“De påståenden om [det] Kinesiska vara inblandade, gjordes upp av någon som ursprungligen gjorde tjänst vid Reddit” Skorobogatov berättade webbplatsen Australien.

“Det är den amerikanska tillverkaren Actel som satt i bakdörr”, skrev Skorobogatov.

Vi har aldrig sagt kineserna har lagt en bakdörr i Actel marker och det säger inte så i våra papper. Det är som om folk har lagt ihop två och två och gjorde fyra eller fem eller sex, beroende på vad deras agenda är. Vi tror att andra marker har bakdörrar. Och eftersom en amerikansk chip har dem och [att] du kan göra massor av saker som ger dig en stor mängd av kontroll över enheter finns det då någon anledning att föreslå andra tillverkare har inte gjort samma sak?

Errata Security forskaren Robert Graham kallas också första rapporterna “falska”, säger det fanns inga bevis som tyder på att det var kineserna som var ansvariga, eller ens att bakdörren var skadlig.

Han förklarade att markerna har en inbyggd felsökning gränssnitt, känd som JTAG (uppkallad efter Joint Test Action Group, som bildades för att testa kretskort). Det är i de flesta marker, eftersom det är för dyrt att göra skräddarsydda versioner, utan gränssnittet. Om du vill använda eller utnyttja gränssnittet, du faktiskt behöver fysisk tillgång till chipet.

“Oavsett om du kallar detta en säkerhetsfunktion för att hindra andra från att hacka chippet genom JTAG eller en hemlig bakdörr endast tillgänglig för tillverkaren, är öppet för tolkning,” Graham skrev på Errata Security blogg.

Actel, själv verkar att kalla det en bakdörr, notera i en 2002 säkerhetspapper (PDF) att marker som använder Static-RAM (SRAM), inklusive ProASIC3 (PDF) är sårbara för angrepp

Alla SRAM [Field-Programmable Gate Array] (FPGA) kommer med en säkerhet bakdörren som lämnar mönster sårbara att kompromissa. Internet nyhetsgrupper regelbundet detalj den lätthet med vilken man kan helt enkelt läsa tillbaka den interna konfigurationen bitström genom en chip JTAG eller egenprogrammeringsgränssnitt.

Dagens största leverantörer nu integrera en rad olika säkerhetsinställningar i alla FPGA, men tyvärr även “låsa” din SRAM chip med leverantörens säkerhets bit kanske inte är tillräckligt bra för att förhindra stöld. Det är lätt att övervinna vissa enhets familjens säkerhetsåtgärder genom att tillämpa högspännings sekvenser vissa stift. Denna åtgärd sätter marker i tillverkningsprovsteg, som återaktivera interna enhetstillstånd tillgång.

Dessutom Actel pappers anteckningar “SRAM FPGA … konsekvent visa sig vara otillräckliga för att ge effektiv konstruktion säkerhet”, och rekommenderar att man använder flis på andra grunder än SRAM teknik.

Med tanke på ålder papper och potentialen för tekniken att ha ändrats under tiden, webbplatsen Australien kontaktade Micro att bekräfta att papperet var fortfarande relevant för ProASIC3, men hade inte fått något svar på i skrivande stund.

Vad gäller frågan huruvida de chips används i militära tillämpningar alls, återstår att se. Graham konstaterar att den amerikanska militären använder en hel del kommersiella off-the-shelf produkter, vilket tyder på att frågan inte kan vara så utbrett som första rapporterna kan ha antagit att det ska vara.

Han noterar också att ingen av Actel marker har certifierats av den amerikanska regeringen för att hålla hemligheter.

Å andra sidan, Skorobogatov sade att Actel moderbolag Micro är en militär inriktad tillverkare och Actel, som Skorobogatov sade förvärvades över ett år sedan, i syfte 70 procent av sin försäljning på militära kunder.

De försöker driva sina produkter för industriella tillämpningar, men på grund av höga kostnader och konkurrens, fortfarande huvudsakligen militära orienterad.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund