Kina blir tillflyktsort för nätfiskare

Kina spelar värd för ett växande antal phishing, enligt ny forskning som funnit en kraftig ökning av bedrägliga webbplatser värd det. Säkerhets yrkesverksamma inom den kinesiska nationella Computer Emergency Response Team, eller CNCERT, sade i veckan att 223 falska webbplatser upptäcktes i Kina förra året, jämfört med bara ett rapporterat 2003.

En rapport från den officiella kinesiska nyhetsbyrån Xinhua sade att de flesta av de platser ägs av personer utanför Kina och att landet hade blivit en tillflyktsort för bedragare. Phishing e-post lura offer till parting med konfidentiell information, vanligtvis genom utger sig för att vara från en bank eller e-handel säljaren och länkar till webbplatser som inrättats för att se ut som de av företagen i fråga, men värd av bedragare.

Dan Ilett av webbplatsen Storbritannien rapporterade från London.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, Cloud, Huawei hausse på moln mål, men försiktig i följande igenom, Smartphones, ZTE öppnar rösta för sin crowdsourced enhet, meddelar Axon 7 Mini

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Huawei hausse på moln mål, men försiktig i följande genom

ZTE öppnar rösta för sin crowdsourced enhet, meddelar Axon 7 Mini