Kina är inte så intresserad av autonoma fordon

Teamet bakom gå igen Project ville lära förlamade patienter hur man går med hjälp av robot benstöd, men resultaten var mycket bättre än de förväntade sig.

Kina är ljummet på autonoma fordon. Det visar ny forskning som J.D. Ström och Tencent Auto nyligen presenterades vid “X Era” toppmöte Tencent Automobile.

Rita på en undersökning av 5000 konsumenter i Kina, J.D. driver fann att “bara 9% är mycket positivt på utsikterna för obemannade rörlighet.” Däremot rapporterade nästan dubbelt så många amerikanska konsumenter positiva reaktioner på autonoma fordon.

Varför spelar det någon roll? Biltillverkare har börjat ägna stor uppmärksamhet åt Kina, den största marknaden för bilar av försäljningen. Dessa resultat tyder på att de kinesiska konsumenterna har unika preferenser när det gäller fordonsteknik och har kostnader och som kan svänga biltillverkare bort från att självdrivande teknik med glöd vi har sett under de senaste par åren.

mera robotteknik

Robotics, Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos vid Virginia Tech, Robotics, Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretaget, Robotics, Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag, Robotics, hur liten “naturliga nanorobotar attack cancer celler

Det är också intressant att dissekera varför kinesiska konsumenterna kan främmande för bilar som kör sig själva. Med ett ord: status.

[I Kina] trafikstockningar är ett faktum i det dagliga livet “, säger Geoff Broderick, VP av Asian Pacific fordonsrörelsen för JD Power”, men antalet motorfordon per 1000 personer är fortfarande bara en bråkdel av det i USA och andra utvecklade marknader. Körning i Kina är fortfarande en nyhet och fungerar som ett slags socioekonomisk status symbol för att ha anlänt.

Med andra ord, är handlingen att köra kulturellt betydande. Amerikanska konsumenter under 1950-talet kände en liknande stolthet i att sitta bakom ratten.

När marknaden mognar, konsumenterna i Kina snabbt på att bli ovanligt kräsna och söker värde när de överväger och andra funktioner. Detta skapar en unik uppsättning preferenser som är viktigt för tillverkarna att förstå.

Förutom den kalla mottagning för autonoma fordon, undersökningen visade att kinesiska konsumenter inte prioriterar MPG som västerlännings konsumenter. “Till skillnad från USA marknaden, där bränsleeffektivitet rankas konsekvent bland de bästa inköps skäl konsumenter i Kina hastighet energieffektivitet relaterade funktioner nära botten av sin prioriteringslista”, enligt J.D. Ström. “Tre av de 10 minst önskade egenskaper bland kinesiska konsumenter är relaterade till bränsleeffektivitet.

Det är dåliga nyheter. Kinas medelklass är på uppgång, och landet är redan världens största förorenare. En generation av nya förare som inte bryr sig om bränsleekonomi kommer inte att hjälpa.

Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos på Virginia Tech

Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretag

Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag

Hur liten “naturliga nanorobotar attack cancerceller