Kan öppna Beräkna ändra nätverks byta?

Mycket görs av Facebooks öppna Compute Project tillkännagivande att de inhämtat underlag för en öppen källkod top-of-rack switch. Få in synpunkter från branschen och få sign-off från ett fåtal stora aktörer att starta, ser projektet för att ändra särskild apparat modell som för närvarande finns i datacenter växling.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Målet är att bygga en standardiserad switch som gör det möjligt för konsumenten att ladda operativsystemet och konfiguration av eget val, och inte låsas in i egen OS infrastruktur för närvarande finns i nätverket växelmarknaden. Den påstådda skälet är att möjliggöra en utveckling av nätverk som lätt kan skalas upp för att möta behoven hos stora datacenter operatörer till ett pris betydligt lägre än per port barnsäng av skäreggen byta leverantörer finns på marknaden.

Idén att replikera ren metall server koncept med plåten nätverksswitch är en tilltalande en. Behöver mer kapacitet eller ett nytt projekt specifik konfiguration? Dra en tom slut och släppa den till racket som behöver expansionsförmåga, då bilden hela rack, servrar och växlar att ta itu med det specifika projektet eller behöver.

Å ena sidan, skulle du tro att nätverksswitch leverantörer skulle finna detta perspektiv en bannlysning, de säljer specifika möjligheter och kapacitet, och laddar sina kunder för de fördelar som de hävdar gentemot sina konkurrenter. Å andra sidan, skulle det innebära en viss nivå av nätverks byta bli helt commoditized, och det är där det verkliga problemet ligger.

Det finns inga verkliga problem med en nivå nätverksvarubrytare. Många, om inte de flesta av strömställare är installerade för att hantera de vardagliga uppgifter för nätdrift. Leverantörer som täcker ett brett spektrum av omkopplingsfunktioner erbjuder redan relativt billiga växlar som utför på denna nivå. En standardiserad nivå av förmåga och hårdvara skulle förenkla denna marknad oerhört, både för säljaren och konsumenten.

Men high-end är där den här modellen går sönder. Anpassad byta tyger matchade med mycket optimerad operativsystem och hanteringsverktyg är vad skiljer denna nivå av övergång från en potentiell råvara switch. I en miljö som Facebook eller Google, massiv standardisering över datacenter tar en viss prioritet över optimering. För affärer som dessa, fördelarna med en standardiserad / commoditized nätverksinfrastrukturen är enorma.

Men för företag som letar efter den konkurrenskraftig verksamhet fördel gentemot deras marknadssegment, en högpresterande, kan mycket optimerad nätverksinfrastruktur vara värt investeringen. Med utnyttjande av nätverksväxeln leverantören investeringar för att utveckla den snabbaste, mest kapabla omkopplings och matchas optimerade operativsystem kommer att vara det enda sättet att garantera bästa möjliga prestanda från din nätverksinfrastruktur.

Så medan råvarunivå öppen standard omkopplare kan mycket väl vara en framgångsrik aktör på nätverksmarknaden, framkant, high-end switch fortfarande behålla sin plats på toppen av nätverks rack.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar