Kan Open Data Center Alliance göra en skillnad?

Tillbaka i oktober 2010 rapporterade vi om bildandet av Open Data Center Alliance av en grupp av stora datacenter konsumentföretag med Intel, i vad som beskrevs som en “unik rådgivande roll”, som ville bli en drivande kraft i att få teknikleverantörer att leverera produkter som uppfyllde dessa företag cloud computing mål. Från Intel perspektiv var det ett forum för att driva sin Cloud 2015 syn, liksom.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

När ett pressmeddelande korsade mitt skrivbord idag tillkännager en ny Adopter medlem (en medlem som planerar på att använda ODCA färdplan som inköps riktlinje), jag trodde att jag skulle ta en titt på vad som hände med alliansen. Och vid första anblicken Svaret verkar vara “inte mycket.”

Det första jag märkte var absolut ingenting om Intel på ODCA webbplats, omvänt, den enda omnämnande av ODCA på Intels hemsida var i några blogginlägg från oktober förra året, när organisationen tillkännagavs. Naturligtvis är det lite svårt att säga om Intels brist på uppenbara deltagande är en positiv eller en negativ. Å ena sidan, en allians som driver en användning modell som är kunddriven och leverantör agnostiker är nog bäst om leverantörer inte är inblandade på de översta nivåer i organisationen. Å andra sidan, kan Intels bristande deltagande också ses som ett backhanded sätt att säga att de inte ser alliansen som ett lönsamt sätt att driva sin Cloud 2015 vision.

Separat från iögonfallande frånvaron av Intel från nuvarande Alliance uppgifter är det faktum att under de sex månader sedan den formella lanseringen tillkännagivande de har fördubblat sina medlems rullar till över 150 medlemsföretag. Vid lanseringen tid, meddelade de en version 0.5 av deras ODCA användningsmodeller med en färdplan med inriktning på frisläppandet av de första fem Version 1.0 användningsmodeller som anges i deras färdplan som Q1 2011. Q1 är över och de version 1.0 modeller verkar inte att ännu dykt upp. Efter att ha delt med dessa typer av grupper i det förflutna jag väl förstår att erfarna katt herdar är ofta nödvändigt att få resultat av sådana grupper. Den ODCA har ett bra koncept bakom bildandet låt oss hoppas att det har den nödvändiga ledarskap för att driva den att infria sitt löfte.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst