Kan Microsoft upp sitt nya företag pussel tillsammans?

Det är intressanta tider i företaget världen: Microsoft verkar ha de flesta av de pusselbitar på bordet för att samla någorlunda trovärdiga “post PC erbjudanden, trots att hålla sig till sina Windows branding med Post fönster” användargränssnitt.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Arbetsdag tiden gör ett bra jobb med att förenkla traditionella IT-företag bläckfisk med sina kostnadseffektiva prime time moln erbjudanden, grundade med IPO medel för att leverera på smärtfri produktuppdateringar och förbättringar – löftet om cloud computing.

Windows är nu en anakronism, fångad i vakuum mellan QWERTY-tangentbord och den mobila revolutionen.

Ungefär samtidigt som “sociala medier” hoppade hajen förra året, blir överbelastad med alla med en digital puls på planeten och alla deras fler fri publicering konton och kommunikationskanaler, massor av programvaruleverantörer fastare upp sin marknadsföring retorik i försök att hörnet marknaden i social samverkan.

Liksom den gamla 90-talet Staples marknadsföring motto ‘ “Ja, vi har det”, det gamla gardet leverantörer har rullat allehanda “social” attribut i sin för närvarande på modet “flöde av arbete” processer, lyfta något de ser på marknaden som verkar attraktiva för sina kunder eller framtidsutsikter.

Microsoft, utan tvekan, enormt betalat för mycket för företagets sociala nätverk fast Yammer, förmodligen för att rida deras upplevda fart, och SAP är smälta och försöker smälta in i deras Success moln Människor Performance “verktyg köpa för deras processorienterad publik. Ren lek gemenskap samarbete och social mjukvarulösningar leverantör Jive programvara har drabbat medelålders och en hel rad av Software as a Service företag tävlar om att vara den plattform som organisationer att hantera projekt och interagera på, från stora fiskar Salesforce hela vägen ner till elritsa bada tillsammans och försöka tjäna småföretag.

Nedgången konferenssäsongen är i full gång, med många mjukvaruföretag väljer att sätta på slutna evenemang där de påstår ensamrätt skapande nu allmänt kända idéer kring samarbete och kraften i digitala sociala interaktioner inom företag och över sin kundbas.

Hur gör du helt bygga ett företag? Windows 8 är viktigt, men det är bara ett steg mot framtiden för Microsoft.

Jag kallar gummi kyckling middag krets av futuristiska talare vid dessa händelser “The Mile High Club”, som vanligtvis får ett skratt med klienter: massor av sexig löfte i de böcker de brukar skylta om big data / sociala medier / anslutningar / störningar etc men kort på detaljerna och praktiska på hur du faktiskt göra något av dessa högtflygande idéer angripbara i samband med specifika affärsproblem.

Så var är kontinuum från innovation som var så synlig på höjden av 2,0 bom innan 2008 globala finanskrisen slog till? Vad har hänt med de mycket omtalade serendipitous nyanser som de första dagarna av nyanslutna sociala nätverkare upptäckts? Den oundvikliga förgrovning effekt kommersialisera Enterprise 2.0 / socialt företagande / företagande tänkande och den obevekliga “visdom högt” på sociala nätverk, tillsammans med en trött förtrogenhet med stigar i den digitala sociala webben, är säkra tecken på slutet på en epok .

Den mysigt symbiotiskt förhållande mellan gamla gardet programvara, företag integration och stora analytiker brukets bedöms popularitet tävlingar har defanged den sista vågen av utmanare till företaget troner, adjungerad deras meddelanden, och paketeras upp möjligheterna till säljbara projekt verktyg integration. Nu uppdelad i olika plattformar och förälder barn relationer, är det ett försök till business as usual för hur företagets leverantörer har alltid drivs – förutom att det inte – eftersom knarrig gamla företaget infrastruktur är under tryck som aldrig förr.

Utmaningen i dag för den verkliga människor som faktiskt arbetar i riktiga företag och sälja saker är i kräsna vad är en bakre vakt åtgärder från gamla gardet att skydda sina flanker.

Utmaningen i dag för den verkliga människor som faktiskt arbetar i riktiga företag och sälja saker är i kräsna vad är en bakre vakt åtgärder från gamla gardet att skydda sina flanker, och där den nya generationen av idéer och utmanare kommer ifrån. När all mil hög keynote flyga över strategiska idéer och predikningar är över, folk måste försöka göra det här arbetet, och som så ofta är fallet, “innovation” är inte så mycket “out of the box” tänka annorlunda geni eftersom det blir runt bristerna i nuvarande verktyg för att få jobbet gjort – vilket är vad Enterprise 2.0 var ursprungligen handlar om innan det fick förbrukas av digitala verktyg marknadsförare.

Det är definitivt en ny våg av innovationer på gång som är utanför de mysiga gränserna för hur företaget världen har delat upp – och något utanför solipsistic värld riskkapital och deras digitala sändnings vänner.

Enheter som Crushpath (det nya sättet för säljteam för att spåra och organisera sina affärer “) komma tillbaka till grunderna i att förenkla hur saker och ting blir gjorda. Stoisk, som jag nämnde i, mitt tidigare inlägg, strävar efter att låta någon utveckla ett moln ansökan lika enkelt som att använda ett kalkylblad som exempel. (Jag har inte talat med någon på Crushpath månader så har ingen aning om de är på väg att förvärvas eller på annat sätt assimileras / neutraliseras i en större ekosfär). Huruvida dessa nya generationens företag slå rot genom att förenkla en alltmer komplex värld för sina kunder kommer till stor del att bero på hur väl det gamla gardet verkställa sina planer.

Microsoft är det gamla gardet jätte som är särskilt intressant just nu. På papperet har de sin mojo tillbaka, lansera Surface tablett enhet som verkar främst vara ett smart spel att föreviga användningen av deras enormt lukrativa Office franchise i efter pc eran. Konferensen Sharepoint är nästa vecka, där det är säkert att vara meddelanden med Yammer och Skype, och mina utvecklare kollegor har haft något annat än bra saker att säga om Azure och den senaste Build konferensen.

IBM, som har tentakler djupt in många företag från arkaiska domino databaser och Notes e-post till toppmoderna stora data och analyser, som används för att vara säker satsning i företaget – ingen någonsin fick sparken för att köpa IBM tillbaka när de blev verklighet PC-eran. Att köpa en betrodd varumärke fungerar bra och inger en känsla av trygghet – tills förtroendet eroderas. IBM är idag främst ett tjänsteföretag, har haft att dra sig tillbaka från sin hårdvara bas på 90-talet i ansiktet snabbt föränderliga tider.

Microsoft gör alla rätt ljud och köpa alla de rätta företagen att förbli relevanta för deras stora kundbas, som arbetar varje dag med dokument, e-post och digital arkivering med Microsoft-verktyg (och allt ftp lagring som Dropbox, Box och andra, som lätt och logiskt som en låda med diskett lagring var vägen tillbaka när). Många kunder kommer att sömnen till en nästa generation av Microsoft, under förutsättning att det var alla uppfanns det och omedvetna om någon utanför innovation, förutsatt Redmond verkställa väl.

Byrån kassako och Sharepoint digital dokumentskåp förblir företaget kronjuvelerna, och lyckligtvis bean räknarna i de flesta företag använder sina verktyg och därför förstå varför de betalar för dem för alla andra.

Windows är en annan sak, men. IBM PC-eran befriade företag från tyranni IT stordator flaskhals, och Windows grafiska användargränssnittet den frigjorda användare från den gröna skärmen och låt dem göra alla möjliga fantastiska saker med sina personliga verktyg och skrivare. Spola fram till idag och molnet företag som gör det rätt, som Arbetsdag är kostnadseffektivt frigöra företag från tyranni IT, lösa massor av problem med verktyg och processer som är ett nöje att använda.

Windows är nu en anakronism, fångad i vakuum mellan QWERTY-tangentbord och den mobila revolutionen. Uppdelningen personlighet “nya” Microsoft (och konstig övergång från Metro namnge till Windows 8) för att tjäna både den gamla IT-världen och den nya mobila utvecklingen sänder mycket blandade meddelanden till skåpet levande massorna som är vakna till möjligheterna och bekvämligheter smartphones och iPads.

Windows är inte “fönster” på ett kaklat användargränssnitt mobila enhet, och Windows-telefon förvirrar ytterligare saker i användar sinnen. Windows är en ärevördig varumärke känt över hela världen. Frågan är: kommer det att sträcka sig in i den nya generationen eller blivit synonymt med en tidigare generation av användbarhet?

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze