Kan IT as a Service ersätta datacenter?

På VMworld Europe, VMware återigen meddelat sin IT as a Service modell (ursprungligen tillkännagavs vid den tidigare VMworld showen i San Francisco), i hopp om att övertyga kunderna om att molntjänster kommer att vara omvälvande teknik för sin verksamhet. VMware budskap är att flytta den från ett kostnadsställe till “ett centrum för strategiskt värde.” För att göra detta fortsätter de att driva integrationen av privata moln (AKA ditt befintliga nätverk) och den offentliga moln.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nu om jag missat en memo någonstans det har varit en lång tid eftersom varje framgångsrikt företag har ansett det absolut ett kostnadsställe och inte något genom vilken de kan uppnå strategiska värde. IT-avdelningen har länge letat efter sätt att, som de typer marknadsföring uttryckte det, uppnå en konkurrenskraftig verksamhet fördel. I själva verket skrev jag en tidigare blogg på behovet av IT att hävda att konkurrensfördel när konkurrerande bolag att använda samma molnbaserade tjänster.

Naturligtvis var det tidigare i år, då helt flytta till molnet var budskapet. Nu budskapet är att flytta delvis till molnet samtidigt integrera med spännande datormiljö, tydligen.

Även om det är trevligt med VMware att påpeka detta samtidigt som produkter för att hjälpa överbrygga klyftan mellan befintliga interna tjänster och möjligheter inom den offentliga moln är sanningen detta är det sätt på vilket ledande IT-avdelningar har alltid fungerat. Att göra det en drivkraft i näringslivet, bra IT-avdelningar är alltid på jakt efter teknologier som kan passa in med eller driver affärsmodell deras företag.

Tillämpningar och tjänster tillkännagavs av VMware är användbara i processen att integrera virtualiserade datacenter tjänster med och utan moln, och vid första anblicken verkar vara ett bra steg för att implementera moln integration med befintliga IT-tjänster. Jag har faktiskt inte arbetat med produkterna ännu, så jag kan inte bedöma deras krav utöver detta.

Men budskapet verkar riktas mot ett företag marknadssegment som kan ha kontroll över IT-budgetar och inte tror att deras företag får bra värde från sina befintliga IT. Avsiktligt eller inte, slå in en kil mellan IT-avdelningen och affärsenheterna den betjänar, genom att antyda att det är inget mer än ett kostnadsställe, inte kan vara det mest effektiva sättet att driva nya affärer VMwares sätt.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar