Kan Huddle bli nästa autonomi?

UK-baserade mjukvaru framgångar har varit en bristvara och en av de mest framgångsrika tills dess, $ 10 miljarder förvärv av HP, har varit autonomi. Nu Londonbaserade företag cloud samarbete leverantör Huddle siktar på att följa i dess fotspår. Här är några tips för hur det skulle kunna fungera.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Molnet samarbete och content management utrymme där Huddle fungerar är en blomstrande marknad med gott om utrymme för tillväxt. Huddle är ambitiöst att vara en av ledarna, vd Alastair Mitchell berättade i ett telefonsamtal i slutet av förra månaden: “Det kommer att finnas flera miljarder företag och vi planerar att vara en av dem.” (Bilden visar Mitchell talade vid ett Euro UK händelse tidigare i år). Naturligtvis, konkurrensen är hård, med välfinansierade konkurrenter som Box och Dropbox (båda redan värderas i $ 1 miljarder område genom sina riskkapitalinvesterare) samt mer etablerade företag, däribland Microsoft och Google. Nyckeln mått för ett brittiskt företag att blomstra mot sådana rivaler är hur framgångsrikt det kan penetrera den amerikanska marknaden.

En viktig faktor som bidrog till Autonomi få dragkraft i USA kom igenom bevisa sitt värde som en säker plattform. Krypa går meddelade den har uppnått FISMA ackreditering för att förse Department of Homeland Security Science och direktoratet Technology och National Geospatial-Intelligence Agency. Detta placerar den i nivå med Google och Microsoft (som bytte blåser förra året i en spottade över giltigheten av varandras FISMA ackrediteringar – det finns ingen enda test, varje myndighet har sina egna kriterier, som kan krångla bilden). Detta ger Huddle en betydande försprång mot mer massmarknadsfokuserade utmanare Box och Dropbox. Vad mer är Mitchell övertygad om att Huddle förhållande med In-Q-Tel, en USA-finansierad organisation som hjälper ombord krävs teknik i underrättelseavdelningar, kommer att se till att den snabbt kan översätta ackreditering till tecknade kontrakt. “Med In-Q-Tel, ger detta båda -. Ackrediteringen och en bas där du arbetar med kunder Det är inte bara kasta dig över muren när du får ackrediterad” han berättade.

Samt banar väg för betydande vinster i en nyckel förläning av ärkerival Microsoft Sharepoint, kan den federala stöd endast öka Huddle tillväxt på andra håll på den amerikanska marknaden, som redan bidrar över hälften av sin nya affärs faktureringar, Mitchell berättade. “Cirka 50% av vår nya affärer kommer från USA av våra kontor i San Francisco och New York”, sade han (och att i samband med 800 procent årlig tillväxt i den totala försäljningen företag). “När man talar med kunder om vad vi gör, är detta ett bra sätt att bevisa att du kan leverera deras behov i företag som har dessa krav på säker samarbete och content management.

En börsnotering är en annan nödvändig milstolpe på vägen till en flera miljarder dollar värde, och det är också fast i Huddle sevärdheter, som hittills har tagit upp $ 40.000.000 i riskkapital. “Vi är i linje med vårt mål att bygga Huddle i ett offentligt, miljarder dollar företag”, säger Mitchell i ett press uttalande igår. Oavsett om det kommer att komma i London, som i Autonomy fall, eller i New York är fortfarande en öppen beslut, berättade han i vårt samtal förra månaden. “Just nu är London marknaden effektivt stängt – det finns mycket lite IPO aktivitet i Storbritannien just nu”, sade han. “Jag tror att det kommer att komma tillbaka i drift. Om vi ​​flöt i dag skulle det vara i USA, men i en till två års tid, vem vet?

För mer information om Huddle, se WebEx grundare backar Sharepoint killer Huddle från maj i år.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar