Kan EHM bidra till att lösa vård överkomliga krisen?

En överkomliga krisen har skapat kaos i arbetsgivarens tillhandahållna sjukvårdsmarknaden. Med $ 620.000.000.000 i arbetsgivarbetalda kostnader för den amerikanska sjukvården 2014 och en årlig ökning som sträcker sig från 4,7 procent till 10,3 procent per år, arbetsgivare söker både förbättrat utnyttjande av program och kostnadsminskningar. 1 Dessutom mer än hälften (55 procent) av alla amerikaner får sjukvårdsförmåner från arbetsgivare sponsrade program. 2

Tecknar sjukvården fungerar inte effektivt

Kostnad för att värde, arbetsgivare-förmåns till sociala kostnader, Single bärare till flera bärare privata utbyten

Medan tidiga lösningar förutsatt transaktionshantering och nytta konstruktion, har nyare lösningar införlivade insikt och analys för att förbättra inte bara effektiviteten av hälso- och sjukvård för de anställda, men också identifiera nya möjligheter. Dessa möjligheter inte bara minska kostnaderna, men också skapa nya program som bygger på användningsmönster, identifiera möjligheter att förbättra hälsa och välbefinnande, och ger medarbetarna möjlighet att balansera kostnaderna kontra kvalitet ekvation.

Medan “fixering” sjukvården kräver systemförändring, kommer EHM ge tekniskt stöd till organisationer som navigerar de massiva övergångar framåt.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Enterprise Sjukvårdsorganisationen (EHM) är en ny kategori av programvara som hjälper organisationer att välja, distribuera, hantera och påverka resultaten av sina vård investeringar för att anpassa med affärsmål som incentivizing anställda att göra ansvarsfulla vårdbeslut, vägleda anställda att få och maximera tillgängliga fördelar, förbättrad synlighet i vården effekt för arbetstagare och arbetsgivare, minska onödig eller felaktig vård och avslöjar användningsmönster som kan leda till nya program.

Constellation förväntar sig att denna kategori att spela en nyckelroll för att förbättra framtida arbete genom att förbättra effektiviteten av hälsofördelar program när du kör ned kostnaderna genom transparens.

1. Stadigt stigande kostnaderna för sjukvård. Sjukvårdskostnaderna ökar i genomsnitt från 4,7 procent till 10,3 procent per år. Samtidigt som kostnaderna går upp, förblir kvalitet konsekvent att värre för vissa anställda.

2. Massiv utnyttjande och oproportionerlig användning av förmåner. Bristen på insyn i program effekt leder till underutnyttjande och avfall.

3. Allt komplicerat regelefterlevnad. Prisvärd hand lagen (dvs ACA eller Obamacare) har skapat en komplicerad härva av hälso- och sjukvårdspolitik och tjänster. Efterlevnad blir allt dyrare och svårare.

4. ökande komplexiteten av förmåner program. Offentliga och privata förmåner översyner ledde till komplikationer. Dessa revisioner lägga kostnader för eller organisationer som saknar en plattform för att ta itu med de resulterande komplexa.

5. Ökande antal integrationsproblem. Mer teknik, mer integrationsproblem.

Senaste Constellation förfrågningar och rådgivande samtal med kunder visar att både sjukvårdskostnader och effekten av hälso- och friskvårds förblir top of mind för vd: ar, ekonomichefer och chefs Människor Officers. Med tanke på den förestående pensionering av baby boomers, förändrade affärsmodeller för olika industrier, och den ökande förändringstakten, “kriget om talangerna” har intensifierats inom alla branscher i USA.

Big data övergår från en av de mest hypade och förväntade tech trenderna från senare år i en av de största utmaningarna att det nu försöker att brottas och sele. Vi undersöker den teknik och bästa praxis för att dra nytta av big data och ger en titt på organisationer som sätter det till god användning.

Enterprise Sjukvårdsorganisationen (EHM) hjälper organisationer att välja, distribuera, hantera och påverka resultaten av sina hälsovårdsinvesteringar så att de bättre i linje med affärsmål. Gemensamma affärsmål av EHM lösningar inkluderar

1. uppmuntra anställda att göra ansvarsfulla vårdbeslut. EHM lösningar möjliggör för de anställda att utvärdera kostnad och kvalitet när de fattar beslut hälsovård.

2. Uppmuntra medarbetarna att maximera tillgängliga fördelar. De bästa EHM lösningarna kommer att ge de anställda tillgång till behörighet och förmåner på ett intuitivt UX. Inga fler gräva, inte mer tvetydighet. Information är tillgänglig överallt och när som helst.

3. Förbättra insynen i vården effekt för arbetstagare och arbetsgivare. De mest positiva EHM lösningar leverera data sjukvård användnings till arbetsgivare, så att de kan förbättra hälsan och produktiviteten på arbetsplatsen.

4. Minska onödig eller felaktig vård. Använda insikt och analys, kan organisationer identifiera var och när vården levererades och identifiera hur vården kan optimeras och när vården är överdriven eller onödig.

5. Reveal användningsmönster som kan leda till nya program. Data, insikter och medarbetarnas engagemang kan driva framtida program baserade på användningsmönster. Tillämpa sammanhang som inkluderar plats, tid, roll, kön, relation, civilstånd, och andra indikatorer kan proaktivt driva nya program.

EHM är en kritisk teknik som gör det möjligt för organisationer att inte bara överleva massiva förändringar i vården, men också lyckas som företag gör en övergång från

EHM tar strategiskt hälsa och välbefinnande anställda

Vård överkomliga krisen genom arbetsgivar påverkan organisationens produktivitet, kreativitet och konkurrenskraft inför. Till exempel har många undersökningar visar att den genomsnittliga kostnaden för sjukvård för aktiva och pensionerade amerikanska bilarbetare är ca $ 1700 ett fordon, medan utländska företag som är verksamma i USA betalar endast $ 250 per aktiv arbetare. De lägre kostnaderna kommer från att inte betala vården av pensionärer.

US sjukvårdsutgifter uppskattades till $ 3,1 biljoner 2014. Av dessa överväldigande antal arbetsgivare betalade $ 620.000.000.000. Lägg i sammanflödet av förändrade betalningsmodeller, leverantör skift och konsumentbeteenden, och den privata sjukförsäkringar marknaden står inför massiva avbrott under de kommande 36 månaderna. Medan “fixering” sjukvården kräver systemförändring, kommer EHM ge tekniskt stöd till organisationer som navigerar de massiva övergångar framåt.

1 Centers for Medicare och Medicaid Services (CMS) uppskattar amerikanska sjukvårdsutgifterna nått $ 3,1 biljoner 2014, med $ 620.000.000.000 av detta belopp som betalas av amerikanska arbetsgivare.

2 “2014 Arbetsgivare Hälsofördelar Report”, Kaiser Family Foundation, Health Research och Educational Trust, NORC vid University of Chicago den 10 september, 2014.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Constellation View: EHM behandlar vård överkomliga krisen

Insikter in i framtiden för molnbaserad EHM