Kan du bygga mobilappar Snabbare, billigare och bättre?

mul-ti-plexer-er. substantiv. En anordning, i elektronik, syntetiserar att olika datasignaler till en enda, enhetlig utgång. webbplatsen Multiplexer går samman olika perspektiv, medietyper, och datakällor och syntetiserar dem i ett tydligt budskap, via en sponsrad blogg.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

webbplatsen Multiplexer tillåter marknadsförare att ansluta direkt med webbplatsen samhället genom att ge dem möjlighet att blogga på hemsidan publiceringsplattform. Innehållet på webbplatsen Multiplexerkontrollsystem bloggar produceras i samarbete med sponsorn och är inte en del av webbplatsens redaktionella innehållet.

Under en webinar tidigare denna månad med Gartners analytiker Ian Finley och SAP Solutions VD Sanjay Poonen, frågade någon frågan: “Är det någonsin möjligt att bygga applikationer som kombinerar snabb leverans, robusthet och bra användarupplevelse?”

Denna fråga är helt enkelt en variant på perenniel gåta: Ca n jag få något snabbare, billigare och bättre? Eller uttryckt på kulinariska termer: Kan jag ha min kakan och äta den också?

Normalt skulle svaret bli: nej effin “sätt. Behöver en app snabbt? Därefter räknar att betala översta dollar för de bästa pistol programmerare. Vill ha det billigt i stället? Sedan lägga ut den till någon låg budgivning offshore företag. Bara inte bli förvånad om kommunikationsproblem och oerfarenhet orsaka saker att gå snett. Vill ha det bästa, rikaste app möjligt? Sedan planerar upfront att spendera massor av pengar och tid.

Mot bakgrund av detta är Finley svar förvånande: “Det är möjligt” för företag som bygger mobilappar för att ha allt.

Att bygga bättre program som folk finner engagerande och övertygande har mycket mer att göra med hur du utformar programmet, än om den teknik du använder “, sade han.” Min favorit konsument app i världen är bankomaten. ATM Jag använder ser ut som den har en 3270 grön skärm med ett “Skicka” -knappen. Men anledningen till att jag älskar det beror på att det får mig kontanter och det är inte svårt att använda. Och det har en mycket värdefull för mig.

Medan jag är den sista personen att verka för en återgång till fula, begränsade WAP appar, Finley ATM exempel gör en bra punkt: de bästa apparna inte behöver använda blödning senaste tekniken och flashiga funktioner för att göra dem bra. De fungerar bara – bra.

Apps behöver bara vara rik nog att få jobbet gjort. Funktioner och uppgifter bör inte gaudily visas för visning skull. Snarare gömma dem i bakgrunden tills användaren uppmanas dem. Tänk på det som en BMW sedanmodell som kan nynna tillsammans vid 55 km / h tills du trycker gasen och sedan zoomar upp till 120.

Men i brådskan att gamify företagets program och fylla tablettinstrumentpaneler fulla av twiddly knoppar och färgglada ikoner, är några utvecklare ignorerar vad Apple lärt oss alla: less is more (ironiskt nog, verkar efter Jobs Apple att glömma den här lektionen, alltför) .

Tid att tänka klart låter dig lösa affärsproblem Snabbare

Jag tror att det drivs av kapprustningen i mobila utvecklingsplattformar, varje försök att på bästa sätt den andra med den senaste funktionen.

Det är inte bidrar till att du bygga snabbt, billigt och bättre – åtminstone inte alla på en gång. Snarare, i stället för något som låter dina devs distribuera den senaste trendiga UI, vad om något som gör anslutning till djupa back-end datakällor lätt? Eller något som integrerar de två uppgifter att hantera och distribuera applikationer och enheter? Något som, som SAP: s Poonen uttryckte det, “kan isolera dig från back-end komplexitet” liksom förvirrande, fragmenterade mobil enhet landskap.

Med andra ord, något som låter dig fokusera strategiskt på verksamheten problemet, snarare än taktiska, tekniska minutiae?

Eftersom det ger dig tid för klart tänkande och planering, som alltid slår flashiga-men-inte-integrerad teknik.

Detta är filosofin förespråkades av SAP och de som ligger bakom dess SAP Mobile-plattformen. Jag kan inte säga exakt vad vår senaste tillkännagivandet, planerad till 30 juli, handlar om, förutom att säga att det är ytterligare ett steg i riktning mot en enhetlig plattform som gör det möjligt holistiskt Enterprise Mobility Management samtidigt erbjuder dig en meny med avancerade funktioner ( bara inte blödning avancerade sådana).

Kolla in förhandsvisningen video, som namechecks fyra SAP partner som deltar i den kommande nyheter: Ovanför gränsen, Adobe Systems (PhoneGap), Sencha Mobile och Appcelerator.

Om du är en mobil utvecklare, arkitekt eller CTO, kan du anmäla dig till 30 juli webinar med alla detaljer.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär