Kan Android datorer störa PC-marknaden?

Steven J. Vaughan-Nichols

Välkommen

Moln, Canonical och Microsoft arbetar tillsammans på behållare, stora debatten, gör vi verkligen har rätt att glömmas bort, stora debatten, Satya Nadella modiga nya strategi: Kan Microsoft köra, stora debatten, I IBM och Apple kölvatten, har Android förlorade? dess företag chans?

Adrian Kingsley-Hughes

Moderatorn har levererat en slutlig dom.

Steven J. Vaughan-Nichols: Naturligtvis Android-baserade datorer kan ersätta Windows! Har du verkligen tittat på, Windows 8.x antagande nummer ;? Microsoft försvarare gillar att snurra dem, men kärnpunkten är att varken konsumenter eller företag köper den.

Det lämnar en öppning för en annan skrivbordssystem,. Detta system kan vara Android. Det är redan populär. Det är redan den dominerande operativsystemet på både surfplattor och smartphones Och till skillnad från Windows 8.x Metro gränssnitt, Android gränssnitt fungerar alldeles utmärkt på datorer.

Du behöver inte tro mig. Lenovo och HP tror användare vill Android på skrivbordet. Du vet, världens nummer ett och nummer två PC-tillverkare. Två andra företag som du kanske har hört talas om, AMD och Intel, också se, en framtid för Android på datorn. Sist men inte minst, det är det här lite affärer som heter Google säkerhetskopiera Android.

Har Microsoft har någon PC vänner kvar? Jag tror inte det. Med Surface har Microsoft irriterade skiten ur dess partner.

Med Windows sårade och Android redan topp operativsystemet på två av de tre stora personliga datorplattformar, varför kan inte Android vara nummer ett inte alla tre?

Det kan hända.

Adrian Kingsley-Hughes: Försäljningen av stationära och bärbara system rasar som konsumenter väljer att spendera sina pengar på smartphones och surfplattor, så PC OEM måste komma på sätt att göra datorer sexig igen. Och en idé att vissa OEM försöker är att ersätta Windows med … Android.

Ja, Android. Samma Android operativsystem som driver hundratals miljoner smartphones och surfplattor.

Ingen har förklarat teorin bakom detta till mig, men jag tror att det går ungefär så här. Människor är inte köpa Windows-drivna PC, men de köper smartphones och surfplattor i miljontal. Många av dessa anordningar drivs av Android, så anledningen till att människor inte köper datorer mycket vara ned till det faktum att de inte kör Android. Så, allt du behöver göra för att sälja datorer läggs Android på dem.

Hmmm, medan jag är allt för innovation, jag verkligen tror inte att detta kommer att uppgå till mycket, och det säkerligen inte kommer att störa PC-marknaden.

Kul att du kan ansluta sig till oss för vår stora debatten.

Är du Adrian?

Jag hoppas att du är beredd Steven.

Vad är styrkan med att använda Android på ett skrivbord?

Kom ihåg Ballmer avgränsar runt som en bärsärkagång badboll skrika, “Utvecklare Utvecklare! Utvecklare!” Jag gör. Här är Android svar för 2014, “Program! Applications! Program!

Att Windows 7 och äldre har massor av program …. men Windows 8.x native apps har varit långsammare att visas. När de första Android PC fartyg det kommer att ha betydligt fler applikationer redo att köra än någon tidigare utmanare till Windows och, med tanke på fönster 8.x är extremt långsamma utbyggnaden av program som kan göra full av dess Metro gränssnitt, datorprogram spelplan kommer att bli jämnare än någonsin har innan.

Postat av Larry Dignan

När allt i slutet av dagen, verkligen användare bryr sig inte om operativsystem. De bryr sig om, att spela sina spel och arbetar med sina program. HP och Lenovo och i mindre utsträckning, AMD och Intel, båda satsar på att de hundratals miljoner Android tabletter och smartphone-appar användare kommer att hoppa på chansen att använda sina program på ett skrivbord. Jag skulle inte satsa mot dem.

Finns det många? Bortsett från att vara annorlunda än Windows / OS X, och kanske är något mindre benägna att skadlig kod, jag verkligen inte ser mycket styrka för att använda plattformen på skrivbordet, särskilt med tanke på att det skulle vara en liten steg i sidled för OEM att göra vänligare versioner av Linux;. Även om det är en uppgift för den andra sidan att lovorda plattformen på skrivbordet, kan jag föreslå att nyhet är kanske styrka i att det är något annat för konsumenterna att spela med? Men som vi har sett tidigare, är detta en fördel som snabbt avtar när människor blir uttråkad eller befinner sig vilja göra verkliga arbetet,. Android var aldrig avsedd för den stora skärmen, och gör det lämpat för användning på skrivbord kommer att resultera i samma typer av fruktansvärda kompromisser som Microsoft gjort till Windows för att göra det klart för tabletter.

Vad är negativt?

Den enda sanna svagheten jag ser är Windows massiv installerad bas. Men med XP: s end-of-stöd bara månader bort, och lite entusiasm för “uppgradering” till Windows 8.x, är detta den bästa tiden i en generation för en Windows ersättare att göra ett framträdande.

En av de största svagheterna till Android på skrivbordet är samma svaghet som plågar plattformen på tabletter – bristen på bra program som utnyttjar den ökade skärmutrymmet. På det hela taget, många Android-appar för tabletter tycker de är lite mer än uppskalade versioner av smartphone app, med liten eller ingen tanke ägnas åt hur appen bör bättre utnyttja den extra skärmyta,. Ett annat problem är en som kommer att möta OEM, och det är hur de kommer att varumärket Android på skrivbordet är ett sådant sätt att inte skapa förvirring? Kapa Android varumärke innebär att föra en massa användarnas förväntningar med det, och jag tror inte att plattformen behöver den sortens påtryckningar.

Varför tror du att PC-tillverkare är graviterande till Android för användning i stationära datorer?

Det var en, usel år för PC-försäljningen. Windows 8: s, försäljning är i toaletten. Sist men inte minst, är Microsoft nu konkurrerar direkt med sina tidigare hårdvarupartners med ytan familjen. Så, vad är ett dataföretag att göra? Leta efter något annat.

Chromebook är, ökar i popularitet snabbt, men dess molnbaserade bordsmodell lämnar lite utrymme för OEM att differentiera sig från varandra. Android ger OEM möjlighet att erbjuda en mer anpassad, traditionell fettklientdatorn. Och, återigen, har Android redan hundratals miljoner användare som älskar det

Summan av kardemumman är att botten har fallit ut ur PC-industrin och alla spelare letar efter ett sätt att pressa så mycket pengar som de kan från datorer. Det är inte som sådana som Intel, AMD, och den myriad av tillverkarna kommer att packa upp butiken och kallar det en dag på datorer. Istället försöker de förnya.

Och vände sig till Android är en sådan innovation. Problemet är att det inte finns någon bevisad marknad för Android-drivna datorer och från vad jag kan se finns det ingen efterfrågan från antingen företag eller konsumenter. Det borde vara ett stort bekymmer för alla OEM sätter sitt hopp på Android omstart PC-försäljningen.

jag är redo

Steven J. Vaughan-Nichols

Låt oss börja

Adrian Kingsley-Hughes

Förväntar du dig PC-tillverkare att lägga till sin egen mervärde programvara som skulle landa konsumenter och företag överklagande?

På gott och ont, det är exakt vad de ska göra. Jag hoppas bara att de inte inkluderar, alltför mycket lergods, OK, låt oss vara verkliga, kommer de. Lergods är lönsamt både på datorer och smartphones. Men de kunde, och borde erbjuda bra program för både konsumenter och företag samt. Det kommer att vara ett enkelt sätt för varje leverantör att erbjuda en bättre, distinkt användarupplevelse.

Genom medföljande programvara, aka crapware? Eftersom smartphone och surfplattor OEM inte kan hjälpa sig själva pålning svälla i Android installationer, och PC OEM är redan ökända för kludging upp system med grejer, jag är säker på att vi får se “mervärde programvara.” Oavsett om det kommer att lägga något verkligt värde återstår att se,. Med tanke på tidigare OEM prestanda, jag är inte hoppfull.

Vad tror du Google kommer att göra med Android, Chrome OS? Ska de slå samman?

Android är ett Linux-baserat operativsystem som använder Dalvik körtidsmotor för sina program. Chrome OS är ett Linux-baserat operativsystem som använder Chrome webbläsare för sina webbaserade applikationer. Det finns ingen teknisk anledning till varför de två inte kunde slås samman i morgon, särskilt på Chrome OS hemland PC-plattform,. Android och Chrome OS kommer att slås samman. Den enda frågan är när.

Medan jag kan tyckas ned på Android på skrivbordet – och om någon är fortfarande osäker på min ståndpunkt i frågan – jag råkar vara ganska ett stort fan av Googles Chrome OS. Varför? Eftersom Chrome OS är bra för de människor eller situationer där det finns ordentlig tillgång till webben och begränsad tid eller lust att futz om med operativsystemet.

Chrome OS är det bästa “eld och glömma” operativsystem där ute, öppet ta hand om uppdateringar och säkerhetskopiera medan samtidigt verka ganska ogenomtränglig för skadliga program. Medan Microsoft, ganska förutsägbart, vill fokusera på baksidorna av Chrome OS, jag inte hitta sitt beroende av en webbanslutning eller bristen på rika program som mycket av en fråga. I själva verket tror jag det nytänkande tar bort många av de nackdelar som Windows – främst på grund av arv – har dragit in modern datoranvändning.

Har kombinationen av Chromebooks och Android på datorer verkligen utmana Microsofts Windows dominans?

Jag tror att kombinationen har potential att störa Windows PC marknaden. Det är 2014. Detta är inte en Wintel värld längre. I själva verket är Intel en av de företag som stöder Android datorer;. Det har aldrig funnits en bättre tid för Windows konkurrenter. Backas inte bara av Google, utan av alla stora PC OEM och chiptillverkare, kan Windows slutligen inför en rival som kan ta på den.

Chromebook är tillräckligt tydligt av en utmaning för Microsoft att erkänna och attackera plattformen genom sitt Scroogled kampanj. Även om det inte är en utmaning för Microsoft idag, kan det mycket väl vara en stor tagg det företagets sida under det kommande decenniet,. När det gäller huruvida Android kommer att erbjuda en utmaning, jag är skeptisk.

Hur tror du att vinstmarginalerna passar in i Android ekvationen för PC-tillverkare?

Det är den verkliga orsaken. Jag tror inte att någon av dessa företag verkligen bryr sig så mycket om vilket operativsystem är tekniskt bättre. De är skyldiga till sina aktieägare för att hitta vinster och låga Android datorer på en vikande Windows PC-marknaden ger dem en chans att undvika rött bläck.

Android-datorer är säkert billigare för OEM att producera, eftersom de inte behöver betala för en Windows-licens, men Microsoft kommer fortfarande få sin cut – om än en mindre cut – genom patent licensavtal,. Men pengar sparas på Windows licenser betyder bara något om OEM faktiskt kan sälja dessa datorer. Om inte, kommer de att sitta på hyllorna tills svampar växer ur dem, bara för att sälja när de är en del av en brand försäljning.

Vill du verkligen överväga Android att vara fri att PC-tillverkare? Eller är det bakdörren kostnader att tänka på?

För en OEM, är inget operativsystem “fri.” Du måste få det att fungera effektivt med maskinvaran, måste du marknadsföra det till en publik på skeptiska Windows-användare, och du måste få din supportpersonal utbildas upp på det. Listan kan göras lång för evigt. Som sagt, det är inte mer än samma kostnader som de möter med varje större Windows Update.

Jag ser några kostar extra att överväga

• Microsofts patent licenserbjudanden – erbjudanden slog för smartphones och surfplattor kan inte tillämpas på persondatorer, och Microsoft kan kräva en större snitt,. • Support – Folk ringer upp för att fråga varför Microsoft Office eller Adobe Photoshop inte kommer att köras på deras nya Android- drivna PC;. • Retur – jag förväntar mig högre än genomsnittliga nivåer av både köparens ånger vilket resulterar i mer avkastning.

Ett av argumenten bakom Android-datorer är att mobila datorer är verkligen driver beslut användning och design. Håller du med?

Jag köper inte den här, utom i så mycket som det ger Android datorer en publik som redan känner till och gillar operativsystemet. Det råkar vara så att de mest populära och spännande operativsystem idag är mobila. Hade Windows 8’x, som försökte att överbrygga klyftan mellan smartphones, surfplattor och datorer, lyckats vi skulle inte ens ha det här samtalet.

Det finns ingen tvekan om att mobil datoranvändning är att påverka designbeslut – bara titta på vad Microsoft gjorde med Windows 8 i ett försök att vara relevant. Och mobil är verkligen en allt större roll när det gäller användning. Som sagt, jag är inte säker på att de sätt att kapitalisera på populariteten av mobil är att slå ihop de två världarna. Detta är vad Microsoft gjorde med Windows 8 och detta är vad Microsoft har nu att ångra med Windows 8.1 och Windows 9., I förlängningen tror jag inte att klibba Android på en dator kommer att hjälpa PC-försäljningen mer än sticker Windows 8 eller Linux på dem skulle. PC-försäljningen är delvis i smutsen, eftersom dominans av PC avtar, och om något kommer att sakta ner – eller kanske till och med vända den runt – det kommer att vara en lösning baserad på vad folk vill ha, Android på en. PC är inte en sådan lösning.

Hur viktigt är Googles App ekosystem att göra Android en succé på datorer?

Det är väldigt viktigt. Med Google Plays butiken och Googles egna top-notch program, kommer med en hel rad av Android-appar-från spel till hem appar till kontor programvara på ett klick på en ikon. Andra skulle vara Windows konkurrenter, med diskutabel undantag för Apple med Mac, har aldrig haft så många högkvalitativa program eller ett sådant enkelt sätt för användare att hitta och installera dem.

Detta, mer än någon annan teknisk faktor kan vara Android vinnande kortet i operativsystems spel.

Kort svar: Nej.

Något längre svar: Antagligen inte.

Något längre svarar fortfarande: Jag tror inte att Android-drivna datorer kommer att få så långt som behöver en hjälpande hand från Google App ekosystem. Jag tror att tanken kommer att falla i glömska i god tid före det.

Tror du konsumenterna kommer att ge Android datorer en spin? Varför eller varför inte?

Jag gör. De vet redan Android. Det finns inget nytt, svårt eller skrämmande om det. De kan starta upp en Android PC, ladda den med sina favoritprogram, och i tio minuter de är redo att gå till jobbet. Vissa kommer fortfarande vill att Windows … men sedan Windows 8.x är inte Windows de vet. Om något jag tror att Android kan vara lättare att sälja än Windows på denna marknad etapper.

Utan tvekan vissa kommer, men frågan är kan OEM sälja tillräckligt för att göra detta lönsamt? Och just nu är jag verkligen inte kan se det. Problemet för datorer så långt som konsumenterna går är att de är svårt att välja vad man ska spendera sina pengar på. Inte bara är det tabletter och smartphones, men det finns nya spelkonsoler, och en myriad av andra blanka saker hela kräver sina pengar som sirener. Som jag ser det, är Android-datorer kommer att behöva ta något riktigt speciellt till bordet om de kommer att vara frestande att genomsnittskonsumenten.

Vad om företag?

Varför Android?

Postat av Larry Dignan

Applikationer, Program, Program

Steven J. Vaughan-Nichols

Det är en liten steg – sidled

Adrian Kingsley-Hughes

Varför inte?

Postat av Larry Dignan

Det kämpar tidvattnet

Steven J. Vaughan-Nichols

Det passar inte utrymmet

Adrian Kingsley-Hughes

Android rörelsen

Postat av Larry Dignan

PC-försäljningen rasar

Steven J. Vaughan-Nichols

Ett ord – desperation

Adrian Kingsley-Hughes

Software överklagande

Postat av Larry Dignan

Kvalitet över kvantitet

Steven J. Vaughan-Nichols

Crapware och svälla

Adrian Kingsley-Hughes

Android-Chrome OS äktenskap?

Postat av Larry Dignan

När – inte om

Steven J. Vaughan-Nichols

Chrome OS fanklubb

Adrian Kingsley-Hughes

Mot alla odds

Postat av Larry Dignan

Tiden är rätt

Steven J. Vaughan-Nichols

En tagg i Microsofts sida – inte ett hot

Adrian Kingsley-Hughes

Vinstmarginaler

Postat av Larry Dignan

Det handlar om pengar

Steven J. Vaughan-Nichols

Kostnaden för en Windows-licens är nyckeln

Adrian Kingsley-Hughes

Android verkliga kostnad

Postat av Larry Dignan

Det är aldrig gratis

Steven J. Vaughan-Nichols

dolda kostnader

Adrian Kingsley-Hughes

Den mobila faktorn

Postat av Larry Dignan

Windows misslyckande

Steven J. Vaughan-Nichols

Windows 8 körde i fel riktning

Adrian Kingsley-Hughes

Gör appar roll?

Postat av Larry Dignan

Ja

Steven J. Vaughan-Nichols

Nej

Adrian Kingsley-Hughes

Android provkörning

Postat av Larry Dignan

Ja, det är lätt att lära sig

Steven J. Vaughan-Nichols

Stretching dollarn

Adrian Kingsley-Hughes

Enterprise passform?

Postat av Larry Dignan

Detta kommer att bli en hårdare sälja. Jag tror att företag är mer benägna att se till Chromebook eftersom många affärsapplikationer är software-as-a-service (SaaS) dessa dagar och lämpar sig väl för Chromebook webbläsargränssnitt.

Jag kan se företag som släpper Android datorer i försöksprojekt och jämför den med Windows 8. Slutligen kan de också flytta till Android datorer i ett stort antal, men det kommer att ta längre tid. Jag ser vissa företag att standardisera på Windows 7 tills 14 Jan 2020, när dess utökat stöd liv kommer till ett slut, eller Chrome OS.

Som sagt, jag tror att det är möjligt att Android datorer kommer att spela en roll i SMB, som inte längre lita på Windows och är försiktiga med Chrome OS är rena moln spela ansökan spela.

Självklart, om Android lyfter som en raket på konsumentdatorer, alla satsningar är avstängd. Ingen såg företag dumpade sina Björnbär för iPhone eller tabletter slutligen bryta sig ur sin nisch med tillkomsten av iPad. Den BYOD rörelse kan bära Android i big business arbetsplatsen, men jag tror att det är för tidigt att säga om det kommer att visa sig vara fallet.

Enterprise är försiktig vid den bästa av tider, och jag skulle inte förvänta sig någon verklig företag intresse för Android på stationära system under några år. Jag vill inte vara den person som undertecknar ut på att köpa en lastbil av Android-drivna datorer. Mycket bättre att av Chromebook och nya allt-i-ett Chrome system än satsa på denna lilla experiment.

Om det inte finns några riktigt övertygande skäl för företag att anamma Android datorer – och just nu kan jag inte se någon – då ser jag denna sektor fastnar med Windows.

för att sammanfoga oss för denna veckas debatt. Jag tror att du kommer överens om att Steven och Adrian vet verkligen sina grejer. Ska du prova en Android PC? Avslutande argument kommer att publiceras på onsdag och min slutliga beslut kommer att visas på torsdag. Kolla in kommentarer, lägga till din, och glöm inte att rösta.

Steven J. Vaughan-Nichols

Här är vad jag ser hända

För det första är Windows fortfarande nummer ett. Som installerade basen inte går bort när som helst snart. Microsoft kommer inte att vara glad men eftersom de allra flesta människor inte kommer att vara Windows 8.x eller Windows 9, kommer de att köra Windows 7.

Antalet två operativsystem, med en tvåsiffrig marknadsandel kommer att vara Android / Chrome OS. Då jag tror att Google kommer att ha samman dem. Även om Google har inte mellan de två plattformarna, kommer de fortfarande har överträffat Mac OS som det andra operativsystem för persondatorer med bred marginal.

Om Google håller dem split, jag se Chrome OS som nummer två. Vem som helst kan använda det och som mer och mer line-of-affärssystem blir webbaserad software-as-a-service (SaaS). Företagen hittar Chromebooks lågt pris och kostnader för underhåll oemotståndlig.

Under tiden är Android kommer att bli populär med hemmet och SOHO användare. Det kommer att göra det möjligt för alla de användare som älskar Android på sina tabletter och smartphones för att njuta av samma program på sina datorer.

Microsoft, som har varit innehåll, att beskatta Android via avtal obevisade patent, kommer att börja stämma stationära Android leverantörer för brott mot patent. Om du inte kan slå dem på marknaden, kommer de försöker stämma dem i stället.

Vid den här tiden, blir det tydligt att Windows verkligen är på väg ut. Det är inte gått ännu, det kommer fortfarande att vara viktiga i 2020, men de dagar då Microsoft skulle kunna kalla skott i PC-industrin kommer att ske.

Adrian Kingsley-Hughes

Det verkar som om de flesta av webbplatsen läsare som röstade som en del av denna debatt anser att operativsystemet Android har potential att störa PC-marknaden. Även om jag inte delar denna uppfattning och har lagt ner mitt fall till varför en del av mig hoppas att läsarna har rätt och att Android kan verkligen få folk att köpa datorer igen. När allt kommer omkring, det finns en hel del industrier – och i förlängningen, anställda som arbetar för dem – som är beroende av PC-industrin kryssa längs.

Min största rädsla när det gäller PC OEM loading Android på stationära system är att det är ett drag som kommer att förvirra köpare och ytterligare förorena marknaden. Android är en mobil plattform, och om OEM kan komma med innovativa skäl till varför en dator behöver köra Android, blir det lite mer än en nyhet. Och det kommer inte att göra Android eller PC-marknaden något bra.

Larry Dignan

Tja, Adrian och Steven överens om en sak: PC-tillverkare kommer att försöka fan nära någonting för att få försäljningen går. I detta sammanhang är det inte konstigt att Android datorer får någon uppmärksamhet. Den stora frågan är om Android-datorer kan störa.

Steven blir vinsten för att göra Android fallet men Adrian gjort en hel del fasta punkter. Jag kan inte se Android datorer tar över världen, men de kan säkert vara besvärligt att Microsoft.

Canonical och Microsoft arbetar tillsammans på behållare

Har vi verkligen har rätt att bli bortglömd?

Satya Nadella modiga nya strategi: Kan Microsoft köra?

I IBM och Apples kölvatten har Android förlorat sin företags chans?

En hard sell

Steven J. Vaughan-Nichols

Kanske senare

Adrian Kingsley-Hughes

Tack…

Postat av Larry Dignan