Kalifornien säkerhetsföretag använder streckkoder för att spåra tillgångar

När ett företag hanterar anläggningar säkerhet och övervakning som sin försörjning, är det sista du kan tolerera förlorade eller stulna utrustningen. Så när chefer på Paladin Private Security i Sacramento, Kalifornien, började rapporteras saknade utrustning -. Inklusive Taser vapen och bensin kreditkort – det insåg att det behövs en mer sofistikerad metod för att hålla koll på sitt lager.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Tänk på att den genomsnittliga Paladin patrull bil kan vara hemma till åtminstone 20 till 30 uppsättningar nycklar för olika kundkonton, och ni kan föreställa omfattningen av utmaningen. Varje Paladin kontroll bil innefattar en bärbar dator, en Taser elpistol, en videokamera och nycklarna för fastigheterna som patrulleras av den säkerhetsansvarige.

Vi förväntar oss inte att inte förlora saker ibland, på grund av den mobila naturen av vårt arbete “, säger Matt Carroll, en av grundarna av Paladin och en av bolagets vice verkställande direktörer.” Utmaningen är att vi inte alltid medvetna om att något förlorades tills vi behövde det 24 timmar senare.

Innan du installerar Wasp MobileAsset teknik för att registrera och övervaka den eftersöktes allt från nycklar till bärbara datorer, videokameror och Taser vapen, Carroll sade företaget lyckades denna information i ett kalkylblad. Det var bra för att veta vad företaget hade, men inte så effektiva för att hålla koll på platser.

Använda MobileAsset var Paladin kunna spela alla sina tillgångar och sedan associera den med ett streckkodnummer. Nu, när en patrull officer klockor in eller ut för arbetsuppgift, streckkoderna för de objekt som han eller hon kommer att använda på patrull skannas och registreras. (Varje medarbetare har också ett märke med en streckkod.) På så sätt är det lättare att spåra den sista personen som kanske har sett ett objekt.

Carroll sade att det var relativt enkelt för hans företag att sätta upp systemet tar ungefär sex timmar för att skapa inventering och förmodligen ungefär en vecka att få databasen på plats. Han tror Wasp tekniken har hjälpt hans företag spara nästan fyra mantimmar varje dag som används för att vara bortkastade jaga saknas utrustning (oftast bara felplacerad, inte stulen). “Nu kan vi bara trycka på en knapp och i huvudsak räkna ut där det är”, sade han.

(Bild av Paladin Security teammedlem med tillstånd av Wasp Barcode Technologies)

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst