Inför nya Nexus-telefoner, är den nuvarande Nexus 6 nu $ 349

Med ett par nya Nexus-telefoner förväntas debut senare denna månad, har priserna på den nuvarande modellen sjönk: Google säljer 32 GB Nexus 6 för $ 499,99 – en $ 150 rabatt – medan Amazon notering det för $ 349,99.

Det är ett övertygande pris för vad du får: En generös 6-tums skärm med 2560 x 1440 upplösning, fortfarande snabb Snapdragon 805 processor, 3 GB minne och en 13-megapixelkamera med optisk bildstabilisering. Och det reducerade priset är mer i linje med vad Nexus 4 och 5 handenheter kostar.

Ännu bättre för väg krigare är att Nexus 6 är för närvarande den enda telefon som fungerar på tri-band Google Project Fi-nätverk.

Med Fi, bara du betalar för mängden data du faktiskt använder och uppmanar sömlöst ströva mellan Wi-Fi, T-Mobile och Sprint som behövs. Jag förväntar dock att de nya 2015 Nexus telefoner – från LG och Huawei – kommer också att ha Project Fi-stöd.

Vår granskning av Nexus 6 samlat en 8,5 av 10 för enheten eftersom det har några stora brister.

Du får en lager Android erfarenhet, snabba uppdateringar, en fast kamera och snabba kapacitet laddnings. Faktum är att när man använder en Nexus 6 för att testa projekt Fi, jag fick hjälp av telefonen. Den enda gången jag inte gillar det var när jag inte använde det: Det finns ingen förneka att för vissa, är besvärligt att bära runt Nexus 6.

Är Nexus 6 på $ 349 för bra en del att missa?

Om det inte fanns nyare Nexus modeller om att släppa och $ 399 Moto X Ren Edition inte för närvarande finns att beställa, skulle jag säga ja för Android-användare.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Trots detta är det en rimlig del för dem som inte är intresserade av att vänta på den nya Nexus – och är orolig om priserna på dem – eller vill inte ha en Moto X.

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i ny rörelse, kommer Apple inte avslöja öppning weekend iPhone 7 försäljning, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: en bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet