Försvars förbereder AU $ 500 centraliserad behandling kontrakt

IBM, HP, och Lockheed Martin är i drift för en avdelning av försvarskontrakt som kommer att vara värd över AU $ 500.000.000 för att centralisera 280 bearbetningsanläggningar över hela Australien i åtta.

Som en del av avdelningens AU $ 1,9 miljarder IT reform, är det flyttar till konsolidera sina databearbetningsanläggningar från över 200 datacenter över hela Australien till färre än 10 lokalt och tre globalt.

Department of Defence CIO Dr Peter Lawrence bekräftade i en budgetberäkning hearing på tisdagen att anbudet stängdes i januari med de tre företagen var tävlar om den lukrativa kontrakt.

“Nästa kontrollpunkt är att välja bland de tre anbudsgivarna ner till två i mitten av detta år, med syfte att slutföra resten av utvärderingsprocessen och få en rekommendation för en enda anbudsgivare i slutet av detta år och sedan ta det genom de olika godkännandeprocesser “, sade han.

CIO sade att utvärderingen av de två finalisterna skulle sannolikt vara slutförd i slutet av detta år.

“Vi siktar på att vara genom utvärderingsprocessen i december i år, och sedan kunna gå in i nästa fas, som skulle upphandlande, i den första delen av nästa år”, sade han.

Lawrence sa att försvarsdepartementet har fastställt placeringen av de åtta anläggningar, men tog på meddelandet om frågan om var dessa platser var.

Genom centralisering av databehandling, Lawrence sade att försvarsdepartementet kommer att få bättre datasäkerhet genom endast behöva säkra åtta platser snarare än 280, och skalbarhet och förvaltningen av infrastrukturen skulle också bli mycket enklare.

“Att ha alla processer på ett ställe kommer centralisera saker. Så det borde göra det lättare i tid för att kunna faktiskt hantera både applikationer och infrastruktur i en mer centraliserad sätt, som under en tid, gör det lättare att få tillgång till gemensamma data “, sade han.

Just nu, när vi vill uppgradera ett operativsystem på våra servrar, har vi fått gå till överallt. Vi kan ha servrar i vart och ett av dessa 280 platser. Det är en tidskrävande och betungande uppgift.

När vi få ner till åtta, kommer de att kunna automatisera det mycket mer från en central plats. Från mitt perspektiv, kommer att göra drift infrastrukturen mycket enklare och mycket snabbare.

Kontraktet, när delas skulle innebära den största kontrakt som skall tilldelas av försvarsdepartementet sedan Telstra säkrade, AU $ 1,1 billlion markbundna kommunikationsnät kontrakt i februari.

Försvarsdepartementet hade tidigare, förväntas påbörja arbetet med projektet omedelbart, men Lawrence anges i förhandlingen att projektet nu skulle behöva vänta tills efter september federala val, eftersom det krävs godkännande av den parlamentariska offentliga arbeten kommittén. En inlaga för kommittén förbereds för november.

“Vi siktar på att ta det till offentliga arbeten kommittén så snart vi kan efter valprocessen. Så förmodligen i början av nästa år, kommer vi att leta efter godkännande”, sade han.

Lawrence förklarade fördröjningen med att säga att institutionen är skyldig att granska platser och baser runt om i landet, och avgöra vad arbete som behöver göras som en del av nätverket översyn innan sätta ihop en inlaga till kommittén.

“Vi har dålig kablage, och vi har dåliga faciliteter på dem. Det tar oss en rimlig tid för att göra revisioner. Vi måste gå för att besöka platser. Vi och Telstra besöka dem, revision platserna, räkna ut vad arbetet måste göras, och sammanställa dokumentation “, sade han.

Valet orsakade också en fyra eller fem-månaders försening i projektet, sade han.

Vi kunde inte få det gjort före valprocessen, så vi riktar få det gjort så fort vi kan efter det.

Separata anbud att sanera de äldre byggnaderna till redo dem för nya telekommunikations redskap skulle också kunna lägga ut under de kommande månaderna, anges Lawrence.

Sedan övertagandet av CIO roll i november förra året, Lawrence berättade kommittén att han arbetar för att få beslut som fattas mycket snabbare.

“Jag ser verkligen försöka driva mitt team att tänka mycket mer om hur vi går igenom dessa processer, och hur man kan öka cykeltiden, inte bara att gå så fort vi kan med rätt nivå av due diligence, men också för att försöka och få beslut på ett snabbare sätt än vad vi skulle ha gjort tidigare “, sade han.

Lawrence sade att projektledningskontor nu börjar följa utvecklingen av projekt inom institutionen med ett nytt online-verktyg som kan se var varje projekt är på.

“En del av spårningsverktyg vi har nu fått på plats är mycket mer synliga spårning på ett online-verktyg, där vi kan se vad som händer med projekt och jag kan borra ner i dem, och, i synnerhet när vi ser projekt som är röd eller delar av projekt som inte är frisk, då kan vi borra i dem mycket lättare än vi har kunnat göra i det förflutna “, sade han.

Det kommer att ge oss mycket mer synlighet vad som är frågorna.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze