Företagen saknar IT ledaregenskaper: PwC

Företagen är motvilliga att ta risker när det gäller att genomföra ny teknik och IT-arbetare ska ta på sig ledande roller till påskyndat teknik antagande, enligt Pricewaterhousecoopers (PwC) Regi Pierre Legrand. Han talade vid Australian Computer Society Young IT konferens i Sydney.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, Windows 10, Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering

Legrand sade att en majoritet av vd söker förändring inom sina egna företag som svar på den instabila ekonomiska klimatet. De är angelägna om att minska kostnaderna, men ökar i effektivisera sin befintliga personal, och många vänder sig till teknik som ett svar på deras behov.

Trender som molnet och BYOD är ett svar på vd: ar som försöker möta de förändrade krav på personal som vill arbeta mer effektivt.

Men när det gäller att faktiskt anta teknikstrategier, såg Legrand en distinkt brist på riktning från sina klienter.

Generellt jag hittade från företag till företag var betydande frånvaron av ledarskap “, sade han.” Vad har hänt är att vi nästan använda den som en defacto svar på alla frågor kring beslutsfattandet.

“Ju mer jag gå runt, jag hör frågor som” vad ska jag göra med molnet? ” och “vart ska jag gå med min BYOD strategi – de glömmer att ta en liten risk”.

Och företag måste ta risker, även i en sådan osäker företagsklimat, enligt Legrand. Han betonade de kvardröjande oro för molnet, såsom säkerhet och tillgänglighet, men tekniken gör producera kostnadsbesparingar – det handlar om att förstå de risker och hantera dem.

Medan stora organisationer tittar på planer på att införa nya IT-erbjudanden i verksamheten, är det upp till IT-proffs inom dessa organisationer för att se t bli verklighet, sade Legrand.

För IT-personal, betyder det inte att vara den bästa tekniker eller den bästa IT-proffs kan vara “, sade han.” Vi lever, kör, och andas verksamhet och IT är en del av denna verksamhet.

För IT-personal som vill avancera, handlar det om att ta på sig en ledande roll och se till att planer som genomföra det utförs i tid, enligt Legrand. Ledarskap, enligt PwC regissör, ​​har mindre att göra med de tekniska aspekterna av beslutsfattandet, men mer om att ha modet att verkligen fatta beslut.

Tidigare i går, Commonwealth Bank CIO Michael Harte betonade också vikten av att IT-proffs att ha, mer än bara teknisk kunskap, men en förståelse om de företag de arbetar för också.

De behöver förmågan att se på IT-trender och möjligheter där ute och fatta beslut “, sade han.” Prata inte om det för ett år, inte sätta 80 nivåer runt det, inte försöka att ställa en miljoner människor för godkännande.

De måste fråga sig “vad är de möjligheter som finns för att faktiskt ändra sättet på vilket företag uppnå resultat i en volatil marknad?

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering