Företag stag för Brasilien lokala data lagringskrav

Medan brasilianska politiker försöka enas om landets första regelverk kring uppgifter och förvaltning av Internet, kan lokala lagringsbehov gå vidare.

Brasiliens “Internet konstitution”, Marco Civil da Internet, berodde på att rösta i oktober förra året av representanthuset. Men oenighet mellan politiker och ISP – är särskilt runt den punkt leverantörer som krävs för att behandla alla data som går igenom deras nätverk på samma sätt – innebar att Marco är ännu inte blivit lag.

Trots alla till-ing och tillbaka-ing mellan offentliga företrädare och företag runt nätneutralitet, krav som uppgifter som samlats in om brasilianska internetanvändare ska lagras lokalt stöds av president Dilma Rousseff och nyckel miniters. Kraven först lades fram som en mekanism för att skydda medborgarnas uppgifter – men regeringen blir nu mycket mer medvetna om värdet av informationen.

Under Mobile World Congress förra månaden, brasilianska kommunikationsminister Paulo Bernardo förstärkt punkten att lokala lagringsutrymme kommer att gå vidare och kritiserade lik av Google och Facebook.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

“Google berättade att det inte kunde lämna data till den federala polisen i Brasilien eftersom informationen lagras i USA, så företaget måste följa lagarna i det landet. Då säger att de lagrar data i en random Access-systemet – det är inte möjligt att tro på allt de säger, “Bernardo berättade branschtidning Convergència Digital.

“Vad som är säkert är att data förvandlas till pengar och vi har inte råd att vara ur denna verksamhet. Data kommer att vara motorn i ekonomin under de närmaste åren. Datacenter av företag som Google och Facebook måste också vara i Brasilien “, tillade han.

Kravet för att tvinga företag att lagra data lokalt, har kritiserats av affärsmän och aktivister såväl som World Wide Web skapare Tim Berners-Lee, som sade att detta är en “känslomässig reaktion” till, NSA spionera episoden, och kommer inte ha, någon praktisk betydelse för att minska spionage risk.

Brasscom, den brasilianska IT handelsorganisation varnade för att de lokala bestämmelserna datalagrings, kommer att innebära en ökning av kostnaderna för lokala IT-företag och uppmana dessa företag att flytta sin verksamhet någon annanstans.

Och småföretagare som är starkt beroende av molntjänster för att driva sina företag är inte heller glad över regeringens avsikter. Det är fallet med Bidu en; prisjämförelse försäkring uppstart, som lagrar alla data på system som drivs av Amazon Web Services och Google.

“[Om regeringen kräver lokal lagring], kommer Brasilien att ta en massiv steg bakåt. Det skulle vara en så stor bakslag för Brasilien att små företag skulle vara mycket mindre konkurrenskraftig”, säger Bidu grundare, Eldes Mattiuzzo.

Marco Civil da Internet nu behandlas som en fråga om konstitutionell brådskande och det faktum att det är fortfarande upp i luften förhindrar flera andra förslag från röstas. Tills en överenskommelse har nåtts kring nätneutralitet kan rösta inte ske.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta