FBI-chefen: iPhone låsa fall “lärorik” för andra domstolar

FBI regissören James Comey har medgett att dess rättsfall övertygande Apple att hjälpa federala agenter låsa en av San Bernardino skyttar kan hjälpa andra domstolar kommit till liknande beslut.

Comey sade under sitt vittnesmål till medlemmar av huset Intelligence kommittén på torsdag att den rättsliga prejudikat av domstolens beslut i förra veckan är “osannolikt att vara en föregångare”, men sade att det skulle vara lärorikt att andra domstolar.

Han sade att fallet utan tvekan kommer att “styra hur andra domstolar hantera dessa förfrågningar”, säger Comey.

FBI regissörens kommentarer kommer en vecka efter en California domare beordrade iPhone maker att skriva programvara som skulle tillåta federala medel för att slå en säkerhetsfunktion förhindrar telefonen från att radera efter ett antal misslyckade låsa försök.

Telefonen användes av Syed Farook, som – tillsammans med sin fru, Tashfeen Malik – mördade 14 personer i San Bernardino, Kalifornien i december 2015.

Apple vd Tim Cook sade timmar efter beställningen utfärdades att domaren dom var “utan motstycke” och skulle “onekligen skapa en bakdörr” till sina produkter, som skulle ha “konsekvenser långt utöver den lagliga fallet.

Comey sade vid förhandlingen att rättsfallet var “inte om att skicka ett meddelande eller upprättande något prejudikat.”

En kommitté lagstiftare ifråga Comey på var sina rättsliga befogenheter slutar.

FBI vs Apple kan göra eller bryta Silicon Valley, Backdoor “kamp kunde ha undvikits med grundläggande IT-säkerhetspraxis, FBI berättar lokala polisen det hjälper låsa iPhone när det är möjligt, FBI spricka kunde slå iPhone försäljning, FBI låser grep iPhone utan Apples hjälp slutar rättsfall

Det finns en legitim oro men att ett beslut till förmån för FBI skulle kunna vara den smala änden av en mycket bred kil, sagd tekniker. Jim Himes (D-CT, 4). “Om FBI råder, kommer Apple att krävas för att skriva lite kod på uppdrag av regeringen.

Himes frågade Comey om FBI kunde tvinga Apple att innehålla kod, såsom malware.

“Jag faktiskt inte har tänkt på det”, säger Comey.

Himes varnade för att Apple står inför en “mycket betydande hot” om det tvingas att följa domstolsbeslutet att bli ett mål för inhemska och utländska underrättelsetjänster och brottslingar.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

“Om denna kod är skriven, kan det vara föremål för andra förfrågningar från brottsbekämpande myndigheter, och denna kod kommer att finnas, förmodligen på en server hos Apple. Du behöver inte tänka så svårt att snurra några ganska fula scenarier om att koden blir ut i naturen “, säger Himes.

Comey betonade att några av frågorna i det här fallet “inte skall besvaras i domstol,” i stället uppmana lagstiftare att mejsla ut lagstiftningen på området.

Hans kommentarer ekade en liknande känsla av en junior lagstiftare tidigare i veckan, som kallas för FBI att släppa sitt fall mot Apple för att ge plats för lagstiftare att lagstifta.

Rep. Ted Lieu (D-CA, 33: e), en av bara fyra datavetenskap majors i kongressen uppmanade Comey i ett brev på onsdagen att lägga ned ärendet mot Apple, som han beskrev som har “långtgående oavsiktliga konsekvenser” vid tillämpningen omoderna koncept till modern teknik.

Apple förväntas att lämna sitt svar på 17 februari rörelse på fredag. Nästa förhandling i ärendet väntas den 22 mars.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund