Facebooks FbStart har doled $ 100 miljoner dollar till 3.800 startups

FbStart, Facebook: s program för att hjälpa till att få mobila utvecklare odla sina startups, går in i sitt andra år efter dela ut miljontals medel som redan.

Facebook ingenjörer erbjuder en tjuvtitt in i de två nya kall lagringsanläggningar öppnas under det senaste året för att lagra mer än två miljarder digitala foton – och hålla dem omedelbart tillgängliga.

Menlo Park, Kalifornien-huvudkontor företag skröt på torsdag att det har distribuerat mer än $ 100 miljoner dollar i förmåner till cirka 3800 deltagande startups sedan lanseringen av programmet ungefär ett år sedan.

Ett sådant program hjälper inte bara bränsle Facebooks mobil första affärsstrategi, men det växer också sitt varumärke och utvecklare över hela världen.

Mer än 60 procent av FbStart medlemmar ligger utanför Nordamerika, enligt Kevin Prior, en produktmarknadschef på Facebook, i ett blogginlägg på torsdag.

“Vi lanserade FbStart på F8 2014 med en liten uppsättning av parter och målet att bygga en global gemenskap av mobila utvecklare,” Innan reflekteras.

Ser fram emot, Facebook lovade ännu fler fördelar på vägen, främst anpassade till mobilspel och en rad tjänster som är kopplade till en av Facebooks andra stora favoritprojekt.

Det “allmänna bästa” paket av tjänster kommer att omfatta mentorskap från Internet.org avdelning, Facebook initiativ för att utvidga Internet uppkoppling över hela världen med fokus på utvecklingsmarknader.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

FbStart också tillsätta nio nya partners och ytterligare spår för pre-lansering startup.

FbStart tidigare bestod av två spår – Bootstrap och Accelerate – som båda fick ett uppsving i ekonomiska fördelar, nästan en fördubbling av anslagen till $ 30.000 och $ 80.000 respektive doled till kvalificerade startup.

Det nya spåret kommer att bestå av förmåner och mentorskap möjligheter personligt för startups som ännu att lansera sina applikationer.

Bland de nya partnergruppmedlemmar är GitHub och Zendesk, bland mer än 20 andra prominenta tech varumärken som har begått exklusiva tjänster till FbStart, som Adobe, Salesforces Desk.com och Stripe.

Facebook avslöjade också planer på en 2015 FbStart World Tour, slå upp 20 städer runt om i världen för att träffa FbStart företag och utvecklare. Med stopp planeras från Austin till Singapore till São Paulo, sparkar tur ut i London den 1 juni.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet