Facebook uppdaterar riktlinjer: att förbjuda eller inte förbjuda?

facebook

Facebook har uppdaterat sina riktlinjer gemenskap att göra vad som kan och inte delas i nätverket kristall social klart.

I en nyhets post denna vecka, den sociala nätverksjättens chef för Global Policy Management Monika Bickert och vice chefsjurist Chris Sonderby redogjorde för de nya reglerna, säger att företagets mål är att “ge människor en plats att dela och ansluta fritt och öppet, i en trygg och säker miljö “och att” hjälpa människor att förstå vad som är acceptabelt att dela på Facebook.

Den sociala nätverk uppdaterade gruppregler upprepar Facebook ståndpunkt om “politik som rör självskadebeteende, farliga organisationer, mobbning och trakasserier, brottslig verksamhet, sexuellt våld och exploatering, nakenhet, hets mot folkgrupp, och våld och grafiskt innehåll.” Facebook betonade att mycket av uppdateringen är gamla hatt, och “medan vissa av dessa riktlinjer är ny, är det förenligt med hur vi har tillämpat våra normer i det förflutna.

Som ett exempel, hets mot folkgrupp har alltid varit förbjuden på hemsidan – men vad klassificerar som hets mot folkgrupp är en omtvistad fråga.

Vi förstår att många länder har frågor om hets mot folkgrupp i sina samhällen, så vi regelbundet prata med regeringar, samhällsmedlemmar, akademiker och andra experter från hela världen för att se till att vi är i den bästa positionen möjligt att erkänna och ta bort sådant tal från vår gemenskap “Bickert säger.” vi vet att vår politik inte helt kommer att ta varje del av innehåll, särskilt när vi har begränsat sammanhang, men vi utvärderar rapporterat innehåll på allvar och göra vårt bästa för att få det rätt.

Men de flesta av systemet är densamma – som företaget bygger på användarna att flagga upp innehåll tros vara olämpligt. För detta ändamål, förblir länken “Anmäl” som finns i det övre högra hörnet av tjänster på plats.

Förutom de uppdaterade riktlinjer, Facebook avslöjade också den globala regeringen begär rapport som omfattar regeringens begäran om data i den andra halvan av 2014. tech jätte senaste rapport säger att företaget fortsätter att se en ökning av förfrågningar. De ansökningar Facebook emot är för borttagning av innehåll och användarkontouppgifter, samt nationella framställningar säkerhets enligt lagen US Foreign Intelligence Surveillance och genom National Security Letters.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Medan företagets samhällsnormer kan klargöra allmänna ämnen finns också gråzoner som orsakas av lokala lagar. Facebook säger att om innehållsbegäranden om borttagning tas emot för innehåll som kränker lokala föreskrifter, det sociala nätverket inte nödvändigtvis ta bort den från Facebook helt – men kan begränsa tillgången till den i det land där det är olagligt.

Men Facebook säger att det utmanar förfrågningar “som verkar vara orimligt eller alltför vid.”

Facebook säger mängden ansökningar på grundval av innehåll som publiceras på webbplatsen som kränker lokala lagar ökade med 11 procent baserat på den första halvan av 2014, vilket resulterar i begränsning av 9,707 delar av innehållet, upp från 8774. Medan länder inklusive Ryssland och Turkiet folkomröstade deras önskemål, begär skickas från länder, däribland Pakistan minskat.

Statliga begäran om kontoinformation ökade något under andra hälften av 2014, från 34.946 till 35.051. Det fanns en ökning av ansökningar kontouppgifter från den indiska regeringen, men sjunkande begäran siffror från USA: s regering. Totalt USA gjorde 14,274 förfrågningar avseende 21,731 användare och konton. Facebook överlämnade “några” data i 79 procent av fallen.

Anonymous riktar ISIS sociala medier, rekryteringar i #OpISIS kampanj, dålig säkerhet kvar Anthem kundregister exponerade, Verizon rusar fix för e-postkonto öppna säsongen säkerhetsbrist, Sony verkställande Amy Pascal avgår efter cyberattack, e-exponering, Facebook medel GNU Privacy Guard utveckling

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Bickert sa

Efter förhöjda oron över övervakning och säkerhet till följd av Edward Snowden s NSA avslöjanden, företag, inklusive Facebook, Google och Microsoft nu publicerar rapporter öppenhet dokumenterar regeringens begäran om uppgifter de får.

Läs vidare: I en värld av säkerhet

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund