Facebook: “Open hårdvara” integrerad grön IT-infrastruktur

Är hemligheten till att bygga grönare, mer energieffektiva datacenter med “öppen hårdvara” optimerade för detta ändamål?

Facebook och dess allierade i Open Compute Project säkert skulle få er att tro att det är så. Just nu, de flesta servermaskinvaruleverantörer att investera i “meningslöst differentiering” och inte verklig innovation, enligt Andy Bechtolsheim, den utvecklingschefen för Arista Networks och en av grundarna av Sun Microsystems som är en av Open Compute Project fem nydöpta styrelseledamöter .

Vad har saknats är standard på systemnivå “Bechtolsheim berättade deltagare i Open Compute toppmöte denna vecka i New York.

Om du steg tillbaka och titta på vad Facebook har kunnat åstadkomma på sin Prinville, Ore., Föreslår datacenter bevisen säkert att Internetleverantörer eller de byggmolninfrastruktur skulle göra klokt i att anamma en del av denna filosofi.

Facebook byggde sina egna servrar för denna anläggning, antog en ny kraftdistribution konstruktion, och närmade sig varje rack holistiskt för att skapa driveffektivitetsvinster. Denna anläggning kan köra arbetsbelastningar med upp till 38 procent mindre energi än sina motsvarigheter på en 24 procent kostnadsminskning, enligt Open Compute webbsidan. “Detta är inte bara viktigt för miljön, är det grönt för den nedersta raden”, säger Frank Frankovsky, chef för tekniska operationer för Facebook och ordförande för Open Compute Project.

Låt oss vara tydliga. Open Compute Project är inte en standardiseringsorganisation. Det är modellerad efter öppen källkod rörelsen, som Frankovsky och andra Open Compute Project medlemmar föreslår har sporrat innovation som hittills har överträffat riktiga framsteg i programvaruvärlden. Gruppmedlemmar uppmuntras att bidragit design och arkitektoniska bästa praxis. Till exempel har ASUS lämnat moderkorts specifikationer medan Facebook öppnar sina OpenRack specifikationer.

Den andra saken att tänka på är att det finns mycket mer att ett datacenter än bara IT inrymd.

I sin presentation under Compute toppmötet Open, James Hamilton, vice VD och framstående ingenjör med Amazon Web Services, påpekade att det har varit mer datacenter innovation i de senaste fem åren än under de senaste 15 åren – inspirerad av de utmaningar som skala commputing.

Virtualisering: Intuitivt nuvarande bästa praxis tyder på att mindre är mer i datacentret. Men Hamilton föreslår att datacenter chefer tänka två gånger om att stänga en server bara för att spara ström. “Varje arbetsbelastning som är värd mer än marginalkostnaden för ström är värt det”, sade han, Kraftdistribution. Upp till 11 procent av den kraft som leder till ett datacenter normalt förloras genom konverteringar och andra äldre designfrågor i rutnät. Alla omvandlingar som kan elimineras på vägen, bör undanröjas. UPS-teknik, han föreslår, är i för en översyn. (Facebook, som ett exempel, har omgjorda så det finns reservkraft i sina ställningar.), Temperaturen måste stiga: Även om de flesta chefer kör sina datacenter på 77 grader Fahrenheit idag, kan de flesta system tål mycket högre temperaturer. Om alla höjer temperaturen och pratar om resultaten, kommer temperaturen stiger över sektorn, använda utomhusluften 100 procent av tiden för kylning, period, Titta till vattenkylning teknik, inklusive evaporativa kylmetoder, Tänk modulär… Oavsett de specifika servrar som de använder, de mest effektiva datacenter i världen använder alla modulära arkitekturer som använder någon form av extern kylning mekanism. Det inkluderar Microsoft, Facebook och Amazon.

Kostnaden för infrastruktur direkt kostnader effekter tjänster, så effektivitet är av största vikt. Under sitt tal, här finns flera frågor som Hamilton diskuterade

Cyniker i mig tror att Open Compute rörelsen har så lång uppförsbacke för att möta i befintliga datacentermiljöer. Men eftersom industrin flyttar till skaldatorarkitekturer som kan stödja moln levererade infrastrukturtjänster och applikationer, är det klart att hårdvaran världen kan hålla saker tillbaka. Det i sig är en anledning att hålla ett vakande öga på Open Compute Project utveckling.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning