Facebook lovar att ha skurits ner iOS-appar kraschar med hälften

Med tanke på, att mobilen är Facebooks kassako, är det rimligt att det sociala nätverket ingenjörsteam är sannolikt mycket engagerade att säkerställa apps köra så smidigt som möjligt.

Mer om Facebook infrastruktur

Facebooks ingenjörsteam bjudet på tisdagen att det nyligen löst ett långsiktigt mobil felsökning problem, skära kraschen räntan på iOS-appen med mer än 50 procent.

Problemet var faktiskt upptäckt flera månader sedan, har att göra med Apple Core Data ramverk för att automatisera vanliga uppgifter i samband med objekt livscykel och objektsbilden hantering.

I en hönan och ägget scenario, Slobodan Predolac och Nicolas Spiegelberg, medlemmar av Facebooks ingenjörsteam baserat i New York, medgav i ett blogginlägg att det tog så lång tid att åtgärda problemet i första hand på grund av hur snabbt världens största sociala nätverk fortsätter att växa – särskilt på mobilen.

Förmågan att arbeta i stor skala är en av de mest spännande delarna av teknik på Facebook. Vissa grundläggande programmering utmaningar oundvikligen att bli svårare med skala. Felsökning, till exempel, kan vara svårt även om du på ett tillförlitligt sätt kan återskapa problemet – och denna svårighet ökar när felsökning en väl synlig men nondeterministic [sic] fråga i en snabbt föränderlig kodbas.

Facebook månatliga räkna aktiv användare uppgick till cirka 1320 miljoner per den 30 juni, men mobil hoppade 31 procent jämfört med samma period föregående år till 1070 miljoner ensam.

“Det visar sig att överge manuell kodanalys var en bra strategi,” ingenjörerna avslutats.

Predolac och Spiegelberg beskrev utredningen en myriad av felrapporter, vilket leder till “olika teorier om ras-skick situationer, arkitekturändringar och även falska grundläggande lokaler.”

Facebook detaljer två års arbete för att slå på standard HTTPS, Facebook förklarar hur “TAO” tjänar sociala arbetsbelastning, dataförfrågningar, Facebook devs förklara hur det kartor användaranslutningar till andra “enheter, Facebook översätter naturligt språk gränssnitt enligt Graph Sök, Facebook ingenjörer avslöjar hur Parse passar in Platform, B2B strategier, Facebook släpper nya socialgrafdatabas riktmärke: LinkBench; Facebook avslöjar ärendes bakom app Center rekommendation motor; förstå Unicorn: En djupdykning i Facebooks Diagram Sök

I slutändan, spårade ingenjörsteam tillbaka problemet till nätverksstacken, lösa frågan i samarbete med nätverks laget och driftsätta Fishhook, en öppen källkod metod för återbindning systemet API.

Det visar sig att överge manuell kodanalys var en bra strategi, “ingenjörerna ingåtts.” Felet dök med befintlig kod som utövades mer som vi ramped upp standard säkra anslutningar för alla våra användare.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet