Facebook LIVE med SAP: s tusenåriga CIO: “Nöjda kunder är en konkurrensfördel”

Diskussioner om digital omvandling och CIO roll utvecklas vanligtvis mot en av två slutsatser

Under flera samtal med SAP: s nya CIO, Thomas Saueressig, karl webbplats kolumnist, Dion Hinchcliffe, och jag utforskade dessa frågor på djupet. Här är en video av en av dessa diskussioner, som streamas live och helt oskriven till Facebook

Att prata med Saueressig blir en punkt omedelbart uppenbara – hans ålder. Vid 31 är han en tusenåriga och vissa bland de yngsta Fortune 500 it-direktör. Samtidigt har han arbetat på SAP i 12 år, först som en CRM-implementering konsult, sedan roterar genom olika positioner som gav honom en överblick över hur de samverkande delar av SAP ansluta. Under de senaste fem åren har Saueressig arbetat inom IT, bygga SAP: s rörlighet kompetenscentrum.

Samtalet började med Saueressig presenterar sin uppfattning att CIO måste “förstå verksamheten i sin helhet och har empati för slutanvändare.” Tekniker såsom “skugg användare” och “shop rotationer” kan hjälpa IT förstå hur användarna samarbeta med programvara.

Även om jag tror att denna uppfattning är just rätt, några CIO har lyxen att Saueressig utbildning i SAP. Som en styrelse assistent, var han utsatt för företagets funktioner på högsta strategisk nivå. Uppenbarligen är hans sätt som en CIO förankrade i verksamheten. Lärdomen för CIO: gör vad du måste förstå affärsanvändare och deras mål, bli en teknikern räcker inte.

Ämnet för kulturen var bland de mest intressanta delarna av vår diskussion. Här är paraphrased kommentarer från Saueressig

Det finns mycket att göra kulturellt ur ett tänkesätt perspektiv. Ta folk med oss ​​som vi ramp upp ny resa, se till att vi har rätt kompetens set. Kultur är en viktig fråga för IT.

Vi måste vara mycket samarbete och arbete i alla funktioner, inklusive CDO, CMO, CFO. IT är det kitt som håller samman allt, så vi måste spela en mycket samarbete roll. CIO måste ta en ledande roll och samtidigt stödja målen för andra C-Suite kollegor. Till exempel kan den gemensamma organisationen av marknaden har specifika mål kring digital marknadsföring, som CIO måste stödja med teknik.

CIO: er är destinerade att bli förvaltare av infrastruktur, mer eller mindre lösryckta från bredare affärsstrategi. Ring detta jämmer och elände fallet,. Digital omvandling har skapat en guldålder CIO tillfälle, där den kan delta i de strategiska diskussioner inför hans eller hennes organisation.

Att köra närmare kontakt med verksamheten, har SAP bytt till en smidig leveransmodell. Genom ett nära samarbete med användarna, deras behov blir utgångspunkten för IT-verksamheten. Följaktligen är användaren adoption ett primärt mål för Saueressig

För att öka adoption, Saueressig planerar att följa marknadsföring modell av personalisering. Baserat på varje medarbetares personliga intressen och teknik (inklusive plattformar, verktyg, program och enheter), att skräddarsy distributionsteknik med riktade förändringsarbete möta individens behov.

Vi frågade Saueressig om hans mått för framgång

Poängen. I en värld av digital omvandling, är samarbete kärnkompetens och grunden för den moderna IT. Med samarbete blir det automatiskt en del av verksamheten samtal. Utan samarbete blir det lite mer än en handelsvara leverantör av tekniska varor och tjänster.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

SAP är en CXOTALK partner och betalade de flesta av mina utgifter för resor till SapphireNow 2016, där denna diskussion ägde rum.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst