Expedia förvärv av Wotif.com under mikroskop

Den australiska konkurrens- och konsument kommissionen (ACCC) lanserar en översyn av den föreslagna AU $ 700.000.000 förvärv av Wotif.com av Expedia, och uppmanade berörda parter för synpunkter på hur det kommer att påverka konkurrensen i online resebyråer marknaden.

Expedia lanserade sin bud på Australiens Wotif.com, två veckor sedan, där man planerar att betala AU $ 3,06 per aktie att förvärva samtliga Wotif.com Holdings aktier och aktieägare skulle också få en extra utdelning på 24 cent per säkerhet.

På tal om den potentiella övertagandet Wotif ordförande Dick McIlwain sade i ett uttalande försäljningen skulle vara det bästa sättet att maximera aktieägarvärdet, och det skulle ge Expedia möjlighet att utnyttja Wotif.com varumärke i en alltmer global marknad.

“Som en styrelse, har vi noggrant utvärderat förändrade dynamiken i de marknader där vi är verksamma, och osäkerheter och risker som vi skulle möta om vi skulle fortsätta som ett självständigt bolag”, sade han.

Med detta i åtanke, tror vi att aktieägarvärdet kommer att maximeras och att Wotif Group kommer bäst positionerat för framtiden, genom den föreslagna transaktionen.

Enligt ACCC är det med tanke på det föreslagna förvärvet i avsnitt 50 i Competition och lagen Consumer 2010, i rädsla för att förvärvet väsentligt kan minska konkurrensen på marknaden.

“Det viktigaste området konkurrensöverlappningen mellan Expedia och Wotif i Australien är i detaljistförsäljning av online-boende bokningstjänster till konsumenter,” sade ACCC.

Expedia och Wotif levererar även online bokning tjänster för flyg och andra reseprodukter (t.ex. paketresor, eller biluthyrning i fallet med Expedia).

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Områden där ACCC är uppmuntrande för kommentarer inkluderar vilken inverkan förvärvet kommer att ha på tegel och murbruk resebyråer såsom STA Travel och Flight Centre och direkta bokningskanaler, inklusive online-försäljning av flygbolag och hotell, nätverkseffekter förvärvet kommer att ha på resor innehåll ägare, och den effekt den kommer att ha på företagens resehanteringstjänster inklusive Carlson Wagonlit och American Express.

Sista datum för inlämning är 6 aug 2014.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation