Europa är redo att ladda Microsoft via webbläsaren val, ögon Google åtgärder

Europeiska kommissionen har upprepade planer på att vända på skruvarna på både Microsoft och Google över antitrustproblem.

Kostnader

Europeiska konkurrenskommissionär Joaquín Almunia sade i ett tal på torsdagen i Warszawa att både “världens varumärken” var i kommissionens sevärdheter – Microsoft över sin underlåtenhet att erbjuda användarna ett val av webbläsare, Google över sina farhågor det “hade använt sin dominans i nätet sök att utestänga annonsörer och konkurrenter “.

När det gäller att genomföra konkurrenslagstiftningen, måste en god auktoritet vara blind där huvudkontoret för ett företag finns eller hur stor inverkan den har på världsmarknaden. Detta är avgörande för att vi menar allvar med att skydda intressena hos alla europeiska medborgare, och jag antar att det är också ganska lugnande för investerare att veta att vi behandlar alla företag lika.

“Tidigare har vi tagit på företag som Microsoft. För att möta ett av våra bekymmer, lovade företaget att låta konsumenterna välja vilken webbläsare de skulle använda med sitt operativsystem Windows. Genom sin egen utsago, har Microsoft misslyckats med att hålla sitt löfte. jag tar efterlevnad på största allvar och vi överväger nu nästa steg “, säger Alumnias.

Microsoft började ge användare köper nya Windows-maskiner ett val av vilken webbläsare för att använda igen 2010 efter en tidigare uppgörelse med kommissionen. Men tidigare i år, erkände det att ett stort antal av Windows 7 SP1, inte hade fått möjlighet att välja en annan än IE.

Alumnias till Reuters att kommissionen nu förbereder sig för att ladda Microsoft. “Det bör inte vara en lång utredning, eftersom företaget självt erkände uttryckligen sitt avtalsbrott”, sade han till nyhetsbyrån.

Om de befinns skyldiga, kan kommissionen bötfälla Microsoft upp till 10 procent av sin årliga omsättning – en fråga om flera miljarder euro.

Kommissionen överväger också formellt förfarande mot Google.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, moln, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla datasekretess frågor, Mobility, som iPhone 7 vävstolar, Apples iOS glider längre efter i Kina

För två år sedan har vi också inlett en undersökning mot Google – en annan värld varumärke – på oro för att den hade använt sin dominans i online-sökning för att utestänga annonsörer och konkurrenter.

“Vi diskuterar med företaget för att se om vi kan lösa det här fallet med effektiva åtaganden i användarnas intresse. I annat fall kommer vi att behöva bedriva ett formellt förfarande”, säger Alumnias.

Europeiska kommissionen, inlett en antitrustundersökning 2010. mot bolaget över påståenden om att sökandet jätte rankad sina egna tjänster över konkurrenternas i sina resultatsidor.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Som iPhone 7 vävstolar, Apples iOS glider längre efter i Kina