EnterpriseDB – konkurrerar med jättar

Från tid till annan, har jag möjlighet att tala med någon från EnterpriseDB, ett företag inriktat på att föra öppen källkod PostgreSQL databas för organisationer av alla storlekar. Den föreslår i samtalet införa EnterpriseDB nya Multi-Master Replication (MMR) förmåga. Samtalet fortsatte sedan med att fokusera på hur EnterpriseDB försökte konkurrera med jättar som Oracle, att vinna över beslutsfattare och databas arkitekter.

Konkurrerande med jättarna

EnterpriseDB har länge fokuserat på att förbättra PostgreSQL databas med öppen källkod. Företaget som arbetat för att förbättra prestanda, skalbarhet, tillförlitlighet, säkerhet och tillgänglighet av PostgreSQL. Det har också arbetat med att paketera öppen källkod och ger kommersiell kvalitet installation, dokumentation och support. Multi-Master-replikering, nu i beta test är utformat för att göra det möjligt för geografiskt utbetalade databaser hållas i synkronisering med varandra.

MMR är trigger baserad, är att vissa händelser kan utlösa replikering av ändrade delar av databasen till ett annat system på ett säkert och tillförlitligt sätt. Vad är annorlunda om den här versionen av replikering är att systemen på båda ändar av förbindelsen kan vara mästare, var kör olika applikationer samtidigt. Detta är en betydande förbättring jämfört med Master / Slave metoder för replikation som kräver ett system att ägnas åt att säkerhetskopiera databassystemet i fall det finns ett behov av att återhämta databasen efter någon form av misslyckande.

Oracle, IBM, Microsoft och andra har erbjudit replikering teknik som detta ganska länge. EnterpriseDB drag kan ses antingen som defensiv eller som systematiskt undanröja hinder för försäljning till medelstora och stora kunder.

EnterpriseDB befinner sig konkurrerar de gigantiska företag som Oracle, IBM, Microsoft och några andra. Med tiden har PostgreSQL öppen källkod och EnterpriseDB utökat sin teknik så att den kan ta itu med uppemot 90% av kraven för en databasmotor för att stödja traditionella och nya tillämpningar. Att få uppmärksamhet och övertyga kunder att prova databasen har varit utmanande.

EnterpriseDB, och i stor utsträckning, öppen källkod PostgreSQL samfundet har till stor del fokuserat på de tekniska kraven i databas arkitekter och administratörer. När företaget talar om sina produkter och lösningar, tenderar det att tala om de tekniska aspekterna av tekniken och varför det är tillräckligt bra för att vara grunden för dagens program.

Tyvärr, företag väljer sällan en databas baserad enbart på sina tekniska meriter.

Om en kund ser sin informationsteknik som ett nödvändigt ont, är det troligt att välja program först, utvecklingsverktyg och applikationsramverk som krävs av dessa program och först därefter överväga vilka databasprodukten är bäst när stödja denna stapel av programvara.

Demonstrera leverantörer av applikationer, utvecklingsverktyg och applikationsramverk som de kommer att sälja mer av sina produkter eftersom den totala pris lösning kommer att bli lägre än när samma ansökan säljs i den installerade basen av Oracle, IBM eller Microsoft databas användare. EnterpriseDB måste sedan gå vidare för att förmå dem att leda med sina produkter i lämpliga kunduppdrag,. Bekräfta att verksamheten beslutsfattare måste vinnas över inte bara de tekniska beslutsfattare. Detta innebär att EnterpriseDB måste göra verksamheten så att kunderna sparade pengar, var mer lönsamma och fortsatte med att vinna fler affärer på grund av deras användning av EnterpriseDB. EnterpriseDB måste sedan gå vidare för att hjälpa dessa beslutsfattarna gör ärendet till företagsledningen som en EnterpriseDB beslut är inte riskabelt,. Snarare än att alltid förlita sig på en mycket teknisk presentation av EnterpriseDB förtjänst, skulle det vara bäst att plocka några viktiga funktioner och visar hur kunderna gör bättre eftersom de valde EnterpriseDB snarare än produkter från Oracle, IBM eller Microsoft.

I detta fall är databasen den tredje valet och valet av databasen riktas av tidigare val. För att vinna, skulle databasleverantören måste vinna över leverantörer av både ansökan och programutvecklingsverktyg / ramar för att ens övervägas.

Jag är inte medveten om en enda ansökan leverantör som leder med EnterpriseDB produkt eller med PostgreSQL projekt med öppen källkod som är grunden för EnterpriseDB produkter och tjänster.

Om en kund ser sin informationsteknik antingen som ett konkurrensmedel eller som grunden för sina produkter och tjänster, är det troligt att någon förpackade programvara passar deras behov. Så kommer de börja med de nödvändiga utvecklingsverktyg och applikationsramverk först, de paketerade applikationer som behövs för att spetsa sina planer för en ny produkt eller tjänsteerbjudanden.

I detta fall är databasen programvara den tredje val, än en gång. Liksom i andra fall skulle databasen leverantör måste rekommenderas av andra leverantörer för att komma till kundens parti.

Data Management, Godan, mata världen med öppna data, stora datamängder, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Jag är inte medveten om en enda utvecklingsverktyg eller ansökan ram leverantör som leder med EntepriseDB eller PostgreSQL.

Det är uppenbart att EnterpriseDB måste vara mer aggressiv i att vinna över andra leverantörer att bli inbjuden till kundens applikation part. Här är några slumpmässiga tankar om vad EnterpriseDB behöver göra

Denna uppsättning av kommentarer är bara början.

Oavsett det faktum att PostgreSQL i allmänhet och EnterpriseDB s Postgres Plus är verkligen kraftfulla verktyg och verkligen bör övervägas, måste kunderna vara medvetna om det faktum att det existerar och finns tillgänglig innan de ska vara intresserad av att lära mer. De måste övertalas att vara intresserad av att lära mer innan de kommer att vilja vad tekniken kan göra för dem. Dessa kunder måste ha denna teknik innan de kan övertalas att vidta åtgärder och köpa den.

Godan, mata världen med öppna uppgifter

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

ansökan först

Utvecklingsverktyg först

Jag för, skjuta från höften råd till EnterpriseDB