Enterprise Security start ThreatStream snärjer $ 4M från Google Ventures

ThreatStream, en SaaS-baserad cyber start som hänger dess hatt på crowdsourced cyberintelligence, meddelat att man har säkrat $ 4.000.000 i serie A finansiering från investerare inklusive Google Ventures, Paladin Capital Group, Cloudera vd Tom Reilly och Hugh Njemanze, fd CTO och grundare av ArcSight.

Företags tjänstemän sade kontant infusion kommer i första hand användas för att erbjuda “ett nytt lager av cyber skydd för företag och statliga marknader” så att de bättre kan identifiera, förstå och skydda mot cyberattacker som de som, plågat Target, Neiman Marcus och andra detaljister, i slutet av förra året.

Dagens cyber försvar är bara så effektiv som de uppgifter som de fångar, “ThreatStream VD Greg Martin sade i ett releasen finansieringen.” Organisationer kommer att fortsätta att vara sårbara om de inte kan spåra i realtid dynamiska attacker över webben eller erkänna indikatorer tidiga hot.

Redwood City, Kalifornien-baserade företaget Optic plattform aggregerar miljontals hot indikatorer från Internet och integrerar dem med företagens befintliga infrastrukturen säkerhet, vilket gör att organisationer att analysera samband mellan hoten att göra mer effektiva och proaktiva beslut dataskydd.

Det ökande antalet angreppsvägar har gjort nuvarande modeller säkerhets mindre effektiv “Karim Faris, General Partner på Google Ventures, sade i ett uttalande.” I stället för att försöka stoppa hot efter att de har brutit mot ditt nätverk, låter ThreatStream organisationer ser utanför sin egen miljöer för en bredare syn på attackerna formning och införa proaktiva försvar. Det är ett smartare sätt att analysera hot och vidta åtgärder mot dem.

ThreatStream är bara den senaste i en rad säkerhets startup gynnas av en, skarp stegring i riskkapitalinvesteringar, under det senaste året. Under 2013 investerade riskkapitalister totalt $ 29,4 miljarder 3,995 erbjudanden, en ökning med 7 procent i dollar och 4 procent av den totala erbjudanden.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters