Enterprise får hip: omfamnar video som affärsverktyg

Sajten använder video för att erbjuda en inblick i de nätverks liv coola människor som basketstjärnan Shane Battier eller storstad video bloggare Meghan Asha. De använder nätverksteknik för att skjuta en bild eller ett videoklipp från en iPhone och trådlöst överföra den till en blogg eller skapa en ultimat vardagsrum, komplett med DVR, surroundljud, HDTV och satellitradio.

Cool, va? Cisco Systems hoppas du tror det.

Digital Cribs är företagets sätt att visa, inte att förklara, vad som kan göras med ett nätverk. Det finns inga diagram eller schematiska diagram eller till och med lite molnigt bilder att representera webben. Det finns bara verkliga livet scenarier. För att nå de icke-IT-typer – och så småningom förvandla dem till kunder – ett företag som Cisco måste visa att nätverk är inte att komplicerad process som sker i serverrummet på kontoret. Webbvideo är det verktyg som gör det möjligt för dem att göra det. Är inte de inte är ensamma.

Dell har tagit en video funktion – och YouTube-kanal – i sin marknadsföring 2,0 kampanjen digitala nomader. Tanken är att använda sociala medier verktyg som Facebook och Linkedin tillsammans publiken källkod vita papper, bloggar och mediagallerier att visa hur bärbara datorer gör att vi kan vara en virtuell / mobil arbetsstyrka. Det är inte bara video, men det är en viktig del av det eftersom, som Cisco, helt enkelt – och kreativt – enheter hem meddelandet: i det här fallet, förbättrar mobila datorer produktivitet.

När företagen gör mer på webben – och inte bara den öppna webben, men också bakom de virtuella väggarna i kontoret – video blir ett attraktivt verktyg för att också bevara huvudtalarna, produktdemonstrationer, investerarpresentationer, utbildning videor och så vidare. Jag träffade nyligen med IVT, som lanserade en produkt som kallas IVT Prime Time – ett erbjudande av verktyg som gör det möjligt för företag att organisera, arkivera och dela dessa videor i en anpassad portal. Flexibiliteten i Primetime gör det till en intressant metod för användning av video i ett företags inställning. Det gör det möjligt för administratören att ange åtkomstrestriktioner – kanske en verkställande video telefonkonferens inte är avsedd för allas ögon eller en träningsvideo behövs bara för dem i en särskild avdelning. Det är också utbyggbart nog att gå bortom traditionella videoklipp och lägga i saker som Web-Ex eller PowerPoint-presentationer.

Brightcove denna månad lanserade också Brightcove 3, en uppdaterad online video plattform som innehåller nya verktyg som gör det möjligt för kunderna att anpassa video portaler, till exempel vad Sun har gjort med ChannelSun. Webbplatsen har kvalitet video – inte YouTube stuff – som sträcker sig från höjdpunkterna i en viss produkt eller insikt i affärstrender till en-mot-en chatt från med chefer och andra tekniska ledare på mässor.

Video, naturligtvis, är inte ny. Företag, dock snabbt att inse att online video inte är begränsad till tonårs upptåg på YouTube eller repriser av kontoret på NBC: s Hulu. Det finns legitima användningsområden inom företaget och i allt högre grad, det finns alternativ för hur man skapar en video portal som tillgodoser behoven hos enskilda företag.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera