En två-ordet strategi för CIO digitala ambitioner: carpe diem

Mitt i allt det skrävlande och hype om digital företag, har betydelsen av Chief Information Officer varit skumma. Vissa analytiker och förståsigpåare säger att CIO: s roll med tekniken är skuggan av marknadsföring chefer, eller genom nya positioner som chief digital officer. Spekulationer är att CIO andel kommer att pressas tillbaka till mer av en back-end stödjande roll, att hålla saker igång, medan andra driva mer synlig verksamhet sidan av saken, Foto:. USDA

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, Windows 10, Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering

Folket på Accenture, har dock ett annat budskap för CIO: Carpe Diem, eller fånga dagen. Och de menar, bokstavligen, dagen – från dag ett, komma ut på framsidan och börja avancera organisationens digitala strategi.

Det är ord från Accentures Diana Bersohn, författare av en ny rapport som beskriver hur CIO kan öppna dörren för att höja sina roller inom företag som vill öka sina digitala fotspår. Tekniken har blivit en strategisk nödvändighet för dagens företag, och CIO har de kvalifikationer och vision att styra verksamheten. Men det är viktigt att börja i dag: “Högpresterande CIO börjar stark, vilket gör några djärva drag i de första 90 till 120 dagar för att få kontroll över samtal kring företagets digitala ambitioner och innovationsprogrammet” Bersohn drifter. Hennes råd är avsedd för nya CIO tar rodren av IT-avdelningar, men det är lika relevant för dagens CIO: er som vill uppfinna sina roller samt de avdelningar.

För detta ändamål, gör hon följande rekommendationer för CIO söker större roller i sina digitala företag

. Vet hur digitala efterfrågan påverkar varje del av verksamheten “Detta är CIO: s möjlighet att flytta” från serverrummet till styrelserummet “, säger Bersohn Business och teknik är nu en i densamma -. Varje organisation är nu en programvara och dataföretag i stor utsträckning, och från denna poit på, inga nya affärsinitiativ kommer att genomföras utan en teknik aspekt

Bli företagets innovations arkitekt. “Bersohn säger även inom företag, ledare har sina egna” varumärken “som formar uppfattningar om vad de står för och kommer att leverera. Innovation arkitekt är ett varumärke CIO bör sträva efter. För att etablera detta märke, råder hon håller regelbundna möten med erfarna ledare att förstå deras behov och förväntningar, och formgivning teknikinitiativ kring det.

Omfamna “Vi ekonomin.” “Dagens teknik tenderar att drivas från konsumentsidan av ekvationen. CIO måste inse” att framgång inte är beroende enbart på IT-drift och en förmåga att kontrollera dem, men att vara en gemensam deltagare i en framväxande digitala ekosystemet, både inom och utanför organisationen “Bersohn råder skapa ett nätverk av digitala allierade genom att öppna upp” kommunikationslinjer med de mest teknikkunniga erfarna ledare -. oberoende av deras titlar och var de rapporterar hela företaget ” -. även marknadsförare Framför allt tillägger hon, har en CIO att vara en utmärkt kommunikatör och utöva denna färdighet hela tiden.

“Få hela din IT-team ombord med din agenda.” Det låter som självklart råd, men många IT initiativ tenderar att vara splittrad och arbetar mot olika mål. Bersohn säger att företag behöver IT-personal både som digitala visionärer, liksom tekniker åtagit sig att hålla saker körs bakom kulisserna. Om det är nödvändigt, skaka om organisationens system för rekrytering och utbildning för att hitta och utveckla talang – i eller utanför organisationen – som kan hjälpa till att föra digitala drömmar framåt.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering