En nedåtgående känsla av déjà vu

Beroende på vilken läger du talar till USA kredit härdsmälta kan antingen stava dåliga nyheter för IT lön eller har liten inverkan på tech utgifterna i Asien.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Och beroende på vem de talesmän är kan en recession antingen ge goda nyheter för en teknik segment eller dra en annan sektor neråt.

Oavsett de olika synpunkter, är en sak säker: effekterna av den nuvarande ekonomiska oron kommer att bli betydande och sannolikt den allvarligaste under de senaste åren.

IT-branschen har inte gått oskadd, med tech lager på väg mot en nedåtgående spiral och några egna aktier doppa till nya bottenrekord.

Men, återstår det att se hur tech budgetar och spendera kommer att påverkas. Medan reflexmässig reaktion för de flesta företag skulle vara att hålla tillbaka på IT-investeringar och stoppa nya installationer skulle en klokare beslut vara att fortsätta med projekt som kan erbjuda besparingar och som är nödvändiga för bolagets långsiktiga tillväxt.

Historien har visat att företag som investerar för tillväxt i svaga [ekonomiska tider] blomstra när villkoren förbättras “, förklarar Tony Parkinson från Hewlett-Packard Asia-Pacific.

Lättare sagt än gjort, naturligtvis, särskilt för mindre tech spelare som inte har den djupa kassa fickor som jättar som HP, IBM eller Microsoft, kan gräva i att genomföra nya projekt och användas som en välkommen distraktion från dystra ekonomiska klimatet .

Men, lågkonjunkturer är den bästa tiden att plöja pengar till initiativ som kan hjälpa till att driva bolagets tillväxtstrategi. Priserna på teknisk utrustning och tjänster kommer sannolikt att sänkas för att öka sjunkande efterfrågan, så du kommer att spara en massa genom att förfara med projekt som är nödvändiga för att företaget till att börja med.

För att bättre klara, kan organisationer bryta upp sin IT-budget och fokusera på mindre bite stora projekt.

Den rådande lågkonjunkturen är också en bra väckarklocka för asiatiska företag att utvärdera sin verksamhet och ompröva sina tillväxtstrategi. Om de har varit alltför beroende av USA marknaden, bör detta utgöra en läglig påminnelse om att ingen ekonomi – oavsett hur kolossal det kan tyckas – är ofelbar.

Den nuvarande kreditkrisen bör röra en känsla av déjà vu bland dem som minns 1997 asiatiska finanskrisen, som var så brutal Internationella valutafonden fick kliva in med en 40 miljarder US $ “rescue” för att hjälpa till att stabilisera oroliga ekonomier – inte Till skillnad från US $ 700.000.000.000 bailout passerade av den amerikanska regeringen.

Marknadsskådare då också lägga en del av skulden på Asiens långivare-låntagaren politik … låter bekant? Det gör verkligen understryka devisen att historien upprepar sig alltid.

För länder som Indien, ger amerikanska kredit härdsmälta en guldkant för lokala IT-aktörer. Som analytiker Navi Radjou uttrycker det: “Äntligen, äntligen, kan detta tvinga indiska IT-leverantörer att vända sin uppmärksamhet mot den inhemska indiska IT-marknaden, som de länge förbises.”

För företag som är baserade i mindre ekonomier som Singapore, som inte har råd att förlita sig på sina hemmamarknader, bör de börja diversifiera sin verksamhet och minska sitt beroende av en enda stor marknad.

Om det bara finns en läxa att lära från subprime-krisen, låt det vara så att tidvattnet alltid kan vända och även de stora fartyg kan sjunka medan mindre skräp kan segla säkert genom.

Och om du känner de lågkonjunktur blues, skulle jag vilja avsluta med en av mina all-time favorit maximer: “. Detta skall också passera”

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst