En molnbaserad cap bord för startups

När du är en start bara få luft under vingarna, stora fina verktyg är helt enkelt inte tillgängliga för dig: antingen att de inte gäller för din situation, eller dina fickor är inte tillräckligt djup för att svänga bekostnad.

Om du är CFO i en tech start innebär att en hel del dölja runt i Microsoft Excel. Inklusive för aktivering bord, eller “cap bord” för kort, som visar vem som äger hur mycket av företaget, och vad de betalat för det.

Tidigt på, det är ganska enkelt: du, din bäst knopp och grundare, och Earl, ditt husdjur schnauzer. (Vad? Du trodde det skulle vara roligt att ge hunden en insats. Dessutom skulle dina andra vänner inte investera.)

Men som din produkt börjar ta fart, och du locka fler investeringar, kan det snabbt bli lite mer komplicerat. Vilket innebär en hel del Excel akrobatik för vad som annars är en ganska okomplicerad behov.

Startup Capography syftar till att föra den molnbaserade lätta en produkt som Mint.com till den inneboende fulhet av ditt lock tabellen kalkylblad.

Grundare Tim Raybould – som fungerar som CFO i Philadelphia-baserade TicketLeap när han inte extraknäck som en entreprenör – befann sig spendera onödigt mycket tid på att hantera sitt företags mössa tabell i Excel. Frustrerad, han tog en snabbkurs i kodning och, under loppet av nio månader, lyckats konstruera en specialbyggd applikation som sätter en storlek passar alla Excel ut på bete.

Det lösa ett problem för mig “, sade han.” Vid TicketLeap hade jag sökt ett par gånger för ett bättre sätt att göra en mössa bord. Jag kunde inte hitta något [lämpligt], och jag letade efter ett projekt för att bygga. Detta passar räkningen. Det var i min styrhytten.

Den resulterande tjänsten ytor den viktigaste informationen du behöver för att förhandla med riskkapitalister – aktier, antal aktieägare, totalt investerade pengar, aktiekurs och så vidare – samtidigt som förmågan att modellera olika scenarier så att du kan förutsäga, ner till öre, hur rik du bli när du uppnå skenande framgång, sälja allt och flytta till Fiji.

Säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Banking, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar, stora datamängder,? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marketplace

Den hjälper dig att lära längs vägen, genom “Tänkande lock” verktyg. Du kan läsa om [en okänd term] rätt där, “sade han.” Dessutom är det inte ett oskrivet blad som Excel. Detta leder dig genom processen lite mer, som en guide.

Det verkliga värdet är betänkande vattenfall (bilden, längst ner till höger) – vem som får vad vid en viss försäljningspris. Det är den mest kraftfulla rapport, eftersom i slutet av dagen du behöver veta om du kan ta pengar från en riskkapitalfond och hur det påverkar din ta.

Dessutom, vilket är en molnbaserad webbtjänst – det är värd via Amazon Web Services – du kan dela den med andra gruppmedlemmar utan en fruktad e-postbilaga som fyller upp inkorgen och blir kluven väg. Istället kan du exportera data och version det, att modellera scenarier.

Det är prissatt på $ 199 per företag per år.

Det finns inget där ute som är fokuserad så här. Till exempel finns det något som kallas VCExperts.com, och det är en uppsättning verktyg för riskkapitalister att värdera deras företag. De måste uppfylla en viss redovisningslagstiftning för att fastställa det verkliga värdet på sina investeringar. Den har ett lock tabell. Men det är inte marknaden till grundare, och det är mycket dyrt – $ 500 per månad *.

Det finns ingen fristående cap bord hemsida där ute så här. Det finns online-cap tabeller som är en del av sviterna av andra projekt, men de kostar mer på grund av det.

Nämligen, Major League kikar CapMx, Two Step och Transcentive erbjuder liknande tjänster, men de är inte dimensionerade för homegrown start, och i stället rikta stora företag eller förvaltare. (På $ 240 per år, kommer Equity tabell närmast Capography.)

CapMx är mer anpassat till vad Capography gör “, sade han,” men det är mycket dyrare.

Produkten är i sin linda, och det finns fortfarande mer att göra: för en mer granulär är differentierade dela profiler som behövs för att hålla viss information konfidentiell, just nu, är hela tabellen delas.

Vi kommer också att lägga till export till PDF och exportera till Excel – så om du skickar en länk runt till någon, kan de bara ladda ner det direkt. På TicketLeap, skulle jag skicka runt locket bordet och någon skulle göra ändringar – jag skicka den runt igen? Detta håller alla på samma sida.

Målet är en mössa tabell som inte kommer att göra din eller dina grundare ögon stelnar. När det krävs all din uppmärksamhet på annat håll – om att förbättra produkten, på att attrahera potentiella investerare, på marknadsföring företaget – det är en upp alla kan enas om. Även Earl.

* Redaktörens anmärkning: Som svar på denna siffra, säger VC experter sina produkter börjar på ca $ 500 per år.

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

? NAB, Westpac-stödda Australian start lanserar Open Data Marknads