Emoshape ger emotionell medvetenhet till spel och artificiell intelligens enheter

Tänk om din spelkonsol kan känna igen dina känslor medan du spelar – och ger dig direkt feedback som svar på dina känslor. Detta är inte så långsökt som det verkar,. Emoshape

Emotionell medvetenhet inom teknik är nästa stora satsning för teknikföretag.

Microsofts Project Oxford har en känsla igenkänningsalgoritm för utvecklare att skapa personliga program som erkänner känslor i bilderna på skärmen.

Londonbaserade känslor syntes företag Emoshape känsloenhet mikrochip tar känslor erkännande till nästa nivå.

Företaget förutspår att före slutet av århundradet människor kommer att tala mer maskiner än andra människor.

Emoshape meddelade nyligen att över 500 AI enheter över hela världen har utrustats med sin EmoSPARK teknik för att ge dem emotionellt medvetande.

Denna teknik har spelat 15.000 emotionella register som representerar mer än 150K emotionella impulser och förmedlas dem till företaget genom sin emotionella behandlingsenhet (EPU) chip.

Ökningen av föremål som ansluter sig till Internet – från bilar till pulsmätare till stoppljus – är frigöra en våg av nya möjligheter för datainsamling, prediktiv analys och IT automation. Vi diskuterar hur man peka dessa begynnande lösningar.

Nya sociala nätverk ETER9 tar AI till dina interaktioner, 11 fantastiska teknik som helt har förändrat vår värld till det bättre, ASIMO smidig och följsam robot är redo att ersätta människor, App straffar: Siri eller Cortana – som är bäst, Crowdsourcing att förutsäga? framtid datoranvändning

Detta chip gör AI-teknik för att uppleva en av åtta olika mänskliga känslor (ilska, rädsla, sorg, avsky, förvåning, förväntan, tillit och glädje).

Dessa känslor generera nivåer av smärta, nöje och frustration hos människor. Chipet kan sedan reagera till känslorna som produceras på ett liknande sätt som en människa skulle.

EmoSPARK kärnteknologi, känslor behandlingsenheten (EPU) monterad i sin Android-Wi-Fi / Bluetooth kub, ger förmågan att känna verkliga mänskliga känslor och reflektera den i sitt beteende.

Kuben tillåter användare att se effekterna av utvecklingen av systemet känslomässiga tillstånd.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Collaboration; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har den “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Genom att läsa sin användarens ansikts känslor och genom att plocka upp inte bara ordalydelsen, men också snart tonfall, kan kuben relä hur det känns att dess användare.

EPU har en känsla profil graf (EPG), som gör det möjligt för AI förmåga att utveckla en långsiktig personlighet. EPG gör kuben till praktiskt taget “känna” sinnen, exempelvis glädje och smärta av känslor syntes och “uttrycker” dessa önskemål beroende på användaren.

Emoshape har arbetat med de uppgifter som har gjort det möjligt att redigera hur chipet fungerar när den är som talat med antingen positivt eller negativt.

Precis som mänskliga känslor, har EPG en inlärningskurva som minskar med tiden och så småningom blir nästan obefintlig om inte en stor mängd av en viss känsla upplevs. Den tidiga erfarenheter av känslor är avgörande för långsiktig emotionell utveckling.

Företaget talar med asiatiska tillverkare som är specialiserade på robot husdjur. Syftet är att integrera EPU i deras existerande teknologi, att ta sin AI till nästa nivå.

Interagera med din robot husdjur i framtiden kommer att innebära en helt ny nivå av bindning som ditt husdjur tar på en känslomässig personlighet och förstår hur du känner.

Emoshape VD Patrick Levy Rosenthal sa: “Denna teknik kommer i huvudsak att tillåta en robot husdjur att skapa en helt unik personlighet beroende på ett antal faktorer, som i slutändan kommer att innebära att ingen två har exakt samma personlighet.”

 innehåll

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik