EMC: s Tucci: Cloud har “potentiella svar” på IT-problem

SAN FRANCISCO – Det är ingen hemlighet vid denna punkt som IT-branschen är på en stor väg mot förändring tack vare cloud computing. Det har varit ett återkommande tema i tech händelser för mer än ett år nu.

EMC Corporation vd Joe Tucci hävdade på Oracle Openworld 2011 på måndagen att det finns tre specifika katalysatorer för förändring i IT: budget dilemman, en informations deluge och nätsäkerhet.

: Oracle Big Data Appliance: Scary-stort moln data kommer

Du kommer att se en enorm övergång att det kommer att gå igenom de kommande veckor, månader, år, “Tucci berättade morgonen keynote publiken.

Tucci listade fem vågor som den har erfarenhet av dess historia: stordatorer, minidatorer, PC / mikroprocessorer, klient servrar och moln. Han påpekade också att det också borde stå för “Industry in Transition.”

“Även om dessa vågor har varit massivt störande, de erbjuds också enorma möjligheter” Tucci bekräftade. “Denna cloud computing våg kommer att bli den mest störande, men den mest opportunistiska.”

Dock kommer världsomspännande IT-bemanning ökar mindre än 50 procent under detta årtionde från 15 miljoner 2010 till 22.000.000 i 2020, sade Tucci. Men mellan 1 januari 2010 och den 1 januari, 2019 kommer den digitala universum växa med 44 gånger, vilket motsvarar mer än 35 ZETTABYTE information.

Dessutom hänvisas Tucci att den genomsnittliga storföretag angrips i någon form 300 gånger i veckan, och tillade att varje kund han talar med säger alltid att det är en lätt uppskattning.

Hur molnet kan gynna Ellison och Oracle, Oracle åtar sig att “parallella allt” arkitektur för Exadata, Exalogic, Enterprise tech överlevande: 2011 vinnare och förlorare hittills, Oracle Openworld: Hårdvara, Fusion, stora uppgifter prata, SaaS på kran, här veckan i Google: datacenter, Dödahavsrullarna och dynamiska vyer

Som en industri, har vi misslyckats, “Tucci hävdade att notera att omkring tre fjärdedelar (73 procent) av den genomsnittliga IT-budget går fortfarande att behålla IT-infrastruktur, snarare än 27 procent går till investeringar i uppgradering och förändring.

“Vi måste ändra formen av denna paj och hur den skivas”, tillade han.

Ange molnet.

“Vi tror att cloud computing har en hel del möjliga svar på dessa problem”, säger Tucci. “Det är en resa. Vi kommer inte att komma dit i morgon. ”

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Värdera Gartner forskningsdata, Tucci sade att 35 procent av IT-avdelningar började genomföra ett privat moln under 2010, och 30 procent börjar att genomföra under 2011.

Tucci belägen att det finns tre grundsatser hybrid cloud computing: effektivitet, kontroll, och val, som skall tillsammans lägga till upp till agility totalt.

Om du vill använda effektivt använda molnet ansökningar måste omvandlas. Internt EMC körs på Oracle-databaser med över 70.000 gemensamma kunder och sex gemensamma servicecentra runt om i världen. Tucci noteras att EMC: s strategi med Oracle, som innehåller 90 procent applikationsserver konsolidering och mer än 70 procent databasserverutnyttjandet har likställas med minst $ 5 miljoner i besparingar under det första året.

Många av dessa nya program byggs i Java, Spring, Ruby, Python, antingen SaaS- eller traditionellt baserade. En av de viktigaste begreppen (och krav) för cloud computing, Tucci sade, var att se realtidsprestanda och resultat. Sammantaget ser vi en “ny skiktning av IT”, som består av end-to-end, inbyggd säkerhet och en helt nytt lager av automatisering.

Tucci slutsatsen, “Jag tror att det kommer att bli en fantastisk plats att vara under nästa årtionde.”

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip