EMC Q4: I linje med uppskattningar, nedskärningar på däck

EMC håller stadigt, slog analytikernas förväntningar, delvis tack vare BRIC tillväxtmarknader nationer håller upp.

EMC rapporterade på onsdag fiscal fjärde kvartalet nettovinst på $ 1,02 kronor med ett resultat på 48 cent per aktie, en ökning med 23 procent jämfört med samma period föregående år (uttalande). Non-GAAP resultat var 60 cent per aktie, på intäkter på $ 6,7 miljarder, en ökning med 11 procent jämfört med år sedan kvartal.

För 2013, VMware redovisade ett resultat av $ 1,01 miljarder eller $ 2,34 per aktie, på intäkter på $ 5,21 miljarder dollar, upp 13 procent från ett år sedan.

Wall Street väntade resultatet av 59 cent per aktie på intäkter på $ 6,64 miljarder under kvartalet.

För helåret redovisade EMC: s in-line resultat med analytikernas uppskattningar. Omsättningen uppgick till $ 23,2 miljarder kronor, en ökning med 7 procent jämfört med samma period föregående år, medan nettoresultatet uppgick till $ 2,9 miljarder på resultatet av $ 1,80 per aktie.

Wall Street väntade resultatet av $ 1,80 per aktie på intäkter på $ 23,18 miljarder USD för hela året.

EMC vd Joe Tucci sade i förberedda anmärkningar att bolagets fjärde kvartalets resultat var “ytterligare bevis” för att dess federation strategi var på målet.

Det finns ingen tvekan om att övergången från den andra plattformen till den tredje plattformen IT, med stöd av de megatrender mobil, moln, Big Data och social, är att ha en djupgående inverkan på verksamheten och omvandla vårt sätt att arbeta och leva. Kunder och partners har dessa omvandlingar i siktet och omfattar EMC vision, strategi och best-of-breed portfölj att kapitalisera på dem.

Moln, Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord, Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, lagring, lagring ser inåt: Dagens åtgärd är inne på servern, inte ute på SAN, Storage, EMC Q2 försäljning platt framåt Dell rösta fusion

EMC meddelade också att det skulle omstrukturera sin verksamhet, vilket kommer att resultera i kontantbetalningar mellan $ 95.000.000 och $ 114 miljoner ett register med United States Securities and Exchange Commission sade. Omstruktureringen kommer att fortsätta under det första kvartalet, som slutade i mars för att vara helt genomförd i slutet av 2014 kalenderåret.

Det är inte klart i detta skede hur många arbetstillfällen kommer att gå, dock. EMC har för närvarande mer än 60.000 människor runt om i världen.

Företaget föll i tidig handel med så mycket som 5 procent på New York Stock Exchange, men återhämtade sig snabbt.

Framöver EMC prognos vinst per aktie exklusive vissa poster i 35 cent, en minskning av den genomsnittliga analytiker konsensus 43 cent.

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

Lagring ser inåt: Dagens åtgärd är inne på servern, inte ute på SAN

EMC Q2 försäljningen platt inför Dell rösta fusion