ELOoffice 7,0 Review

Skulle det inte vara bra om små företag hade råd en av de smarta elektroniska dokumenthanteringssystem? Väl nu kan de med väl presenterade SMB version av ELOoffice!

Min nuvarande elektronisk dokumenthantering (EDM) Systemet består av en bärbar dator med en filstruktur som täcker olika nyckelsektorer i mitt företag, särskilt testa projektfiler. Dessa filer innehåller en blandning av Word, Excel, Acrobat och PowerPoint-dokument samt bilder och andra filer. Detta system fungerar ganska bra och jag kan oftast hitta objekt snabbt, särskilt med Google Desktop installerat, men jag är inte säker på om någon annan kunde, utan att veta inom ramen för mitt system.

ELOoffice 7,0 levereras med ett prov arkiv som visar de flesta av funktionerna i systemet. Par detta med en mycket omfattande manual med steg-för-steg-exempel och du har ett bra system med för att göra en funktionerna genomgång.

Vad som finns inuti, ELO (Electronic Leitz Arrangör) Digital Office GmbH var en del av Louis Leitz gruppen, uppfinnaren av spak filen, och som sådan har ett stort arv att tillhandahålla kontorsproduktivitetslösningar (numera en del av Svenska Baserade Esselte AB) . Detta småföretag version har utformats för att ge mycket av funktionaliteten större dokumenthanteringssystem till ett pris inom räckhåll för små företag eller hemmakontor.

Installation av programvaran var relativt enkelt även nybörjare kan ha problem med några av den terminologi som används, till exempel, med hjälp av makron när du skapar länkar till andra program.

För den mer tekniska användare, är ett skriptverktyg tillgängliga så att anpassade funktioner kan införlivas tillsammans med automatisering av vissa processer.

Nyckeln till driften av ansökan är ELO arbetsområdet (ovan). Detta liknar många andra Windows-program och är baserad på två huvudsakliga arbetsområden. Den vänstra delen innehåller arkivposter som visas i en konventionell växande trädstruktur som liknar Windows Explorer. Posterna ge namn eller beskrivning av arkivskåp, index eller dokument mappen markeras med lämpliga ikoner. Den högra fönstret visar innehållet i respektive arkivskåp, mapp etc.

Nya arkivskåp och mappar kan snabbt och enkelt skapas och objekt kan enkelt dra och släppa dem emellan. En av nycklarna till att kunna snabbt hitta ett objekt i arkivet är genom användning av en rad standard index såsom alfa och numeriska, dessutom användaren kan definiera ofta används index.

Det finns sex flikar över arbetsområdet med fliken Arkiv visar alla nivåer av arkivskåp, mappar och dokument, Urklipp tillåter ofta använda dokument eller favoriter att lätt nås, och brevlåda agerar som en central punkt för insamling av dokument som skannas dokument och fungerar som ett fönster till operativsystemet. Som namnet antyder fliken Söka ger tillgång till en rad sökmöjligheter inklusive fulltextsökning, andra funktioner inkluderar “låter som sök” och jokertecken. Fliken Task tillhandahåller en metod för att lämna in dokument till andra användare i nätverket. Slutligen måste alla handlingar som är i bruk visas under fliken Används.

För att lämna in pappersdokument ELO gränssnitt till en rad skannrar som kan sättas upp med användardefinierade inställningar. Dokument kan scannas in som enskilda sidor och lagras som separata filer eller de kan skannas och anslöt sig som ett flersidigt dokument.

Dokument kan lätt överföras till arkivet direkt från stora program, inklusive Word, Excel, PowerPoint, Acrobat, Internet Explorer, Open Office-produkter och många fler. Länkningen till dessa applikationer sker genom att installera lämpliga makron. När makrot installerat en uppsättning ikoner läggs till ansökan verktygsfältet (visas i figuren nedan ovanför bilden av operahuset).

Dokument kan säkras genom grupp- och administratörsrättigheter och 128 bitars kryptering är tillgänglig för särskilt säker handling krav.

För större arkiv, när pappersdokument krävs för att arkiveras, är en streckkodsläsare modul finns att läsa streckkoder från dokumentet i brevlådan.

ELOoffice 7.0 gränssnitt med ett mycket brett spektrum applikationer, har utmärkt skalbarhet genom professionella och företagsversioner, och har lokal teknisk support. Totalt är det ett väl presenterade EDM-systemet och erbjuds till ett mycket bra pris.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator