EG att besluta Microsofts öde i mitten av juli

Europas kommissionärer kommer att träffas för sista gången någon gång före sommaruppehållet den 19 juli En företrädare för kommissionen berättade journalister tisdag att detta var den sista inlämningsdagen för ett beslut kan fattas på den fina, som följer ett landmärke antitrust dom 2004.

Kommissionens källor bekräftade senare att ett beslut kan fattas tidigare och förnekade att 19 juli inked in som D-dagen för kommissionens pågående kamp med mjukvarujättens. “Vi har alltid sagt att vi kommer att fatta ett beslut före sommaren”, en insider sa.

År 2004 fastslog kommissionen att Microsoft hade misslyckats med att tillåta konkurrenter att konkurrera rättvist i serverprogramvaran marknaden och hade kvävt konkurrensen genom sammanslagning sin Media Player med Windows.

Microsoft har sedan dess lanserat en version av sitt operativsystem utan Media Player och släppt serverprotokoll interoperabilitet för licens – även om detta har misslyckats med att imponera vissa kritiker.

Vid ett överklagande som hölls i april, hävdade Microsoft att det inte ska bötfällas, hävdar den har följt 2004 beslut.

Graeme Wearden av webbplatsen Storbritannien rapporterade från London.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor